پایگاه خبری آفتاب
۱۶ /خرداد /۱۴۰۵
Saturday 06 June 2026
کد خبر:۵۴۸۴۳
۱۷:۵۰
۱۳۸۵/۰۹/۲۲
گفتگوی آفتاب با تقی‌زاده خامسی

شورای دوم بگوید چه کرده است؟

۱۷:۵۰
۱۳۸۵/۰۹/۲۲
به گزارش آفتاب نیوز، گفتگوی آفتاب با تقی‌زاده خامسی را بخوانید:

ائتلاف اصلاح‌طلبان در این دوره شعار خود را «کارآمدی به جای بنیادگرایی» اعلام کرده است. برای این «کارآمدی» لابد برنامه‌هایی هم دارید. این برنامه‌های تشریح کنید.
ائتلاف اصلاح طلبان برای ورود به انتخابات شوراها برنامه مفصلی را تهیه کرده است. این برنامه از محلات شروع می‌شود و سپس به شاخص‌های کلان تهران می‌رسد. اگر بخواهم تیتروار به آن بپردازم باید بگویم می‌خواهیم به سمت شهری نظام‌مند و برنامه‌دار یعنی پیگیری جدی تهیه طرح جامع و تفصیلی تهران، شهری مردم‌گرا با تقویت شوراهای محله و NGO‌ها و ایجاد خانه‌های محله، شهری با اقتصاد پایدار با ایجاد تسهیلات برای ساخت خانه‌های ارزان قیمت و بازسازی بافت‌های فرسوده، شهری روان با افزایش جدی خطوط مترو، اتوبوس، تاکسی و آموزش شهروندان، شهری امن با اجرای طرحی که مؤسسه «جایکا»ی ژاپن در زمان مدیریت اینجانب در شهرداری تهران تدوین کرد و شهری شاد و سرزنده پیش برویم. شهری پاک، سالم، زیبا و باهویت همراه با رفع جدی تبعیض و محدودیت‌های اجتماعی خصوصاً برای زنان و دختران در فضای عمومی.
ایجاد یک شهر هوشمند و مدرن نیز یکی دیگر از اهداف ماست؛ یعنی ارایه خدمات از طریق شبکه هوشمند و ایجاد اتاق فرمان شهری.

از مترو سخن گفتید، برنامه‌ای که ظاهراً در دولت نهم «مغضوب» است! آن ها در مقابل به دنبال «مونوریل» هستند و برای آن سرمایه‌گذاری می‌کنند... 
تا آن‌جا که بنده اطلاع دارم بحث‌هایی که در حال حاضر در حال انجام است کاملاً نمایشی است. لازم است بدانید که قرارداد مونوریل با شرکتی بسته شده که برای ساختن ویلچیر تاسیس شده است. این شرکت خود را به عنوان نماینده یک شرکت مالزیایی معرفی کرده است حال آن که من نامه‌ای در دست دارم که این شرکت خطاب به آقای احمدی‌نژاد نوشته است هیچ نماینده‌ای در تهران ندارد. جریان مونوریل الان در مجلس و شورای شهر در حال بررسی است اما متاسفانه شورای دوم از کنار این قضیه به آرامی گذشت و مردم صادقیه به جای مونوریل 16 ستون بی‌معنا را هر روز می‌بینند. البته این ستون‌ها به عنوان یادمان ساخت مونوریل برای مردم خوب است.
اما از نظر تخصصی ما هنوز تعداد زیادی از خطوط مترویمان کامل نشده است. چه اصراری است که به سمت مونوریل برویم. مونوریل اگر خطوط مترو کامل شد برای زیبایی بد نیست. داستان مونوریل البته بسیار مفصل‌تر از این حرف‌هاست و حرف‌ها و حدیث‌های بسیاری درباره آن وجود دارد. من امیدوارم که شورای شهر دوم قبل از پایان دوره‌اش و حداقل برای پیروزی در انتخابات شورای چهارم هم که شده این مسایل را برای مردم توضیح دهد. الان که دیگر دیر است و هر چه بگوییند یک اقدام تبلیغاتی محسوب می‌شود.

تبلیغاتی؟
اصولا مردم ایران کارهای نزدیک به انتخابات را تبلیغاتی و نمایشی می‌دانند. فرقی هم ندارد که چه کسی انجام دهد. آن طور که در روزنامه‌ها آمد، در آخرین جلسه شورای شهر کنونی سه تصمیم گرفته شده است که شامل «افزایش ارتفاع ایمنی تا مرز 5/7 ریشتر»، «افزایش سرعت تردد در شهر تا 40 کیلومتر» و «کاهش آلودگی هوا در حد استاندارد» است! شما تصور می‌‌کنید مردم با شنیدن این مصوبه که ظاهراً به درد 20 سال آینده می‌خورد چه فکر می‌کنند؟ شوراش شهر حداقل به متخصصین احترام بگذارد که حرف‌های نمایشی را می‌فهمند.
شورای شهر دوم تقریباً به انتها رسیده است. چرا برای مردم توضیح نمی‌دهد که در این 4 سال چه کرده است؟ مثلاً در جهت قانون‌مندی حقوق شهروندان نسبت به شهرداری چه قدمی برداشته است؟ اگر شهرداری امروز حقوق من را پایمال کند به چه مرجعی می‌توانم مراجعه کنم. در کنار این مسایل شایعات هم که همیشه وجود دارد. مثلاً همین بحث 350 میلیارد هزینه‌های فاقد ردیف بودجه یا سند که هر کدام هم باشد فرقی نمی‌کند.
به هر حال مردم ما همه مسایل را در ذهن دارند و یقیناً پای صندوق به یاد می‌آورند چه کسی خدمت کرده و چه کسی فقط شعار داده و حرف زده است!

سئوال مهم این است که اگر اصلاح‌طلبان پیروز شوند چه رابطه‌ای با دولت خواهند داشت. یادم می‌آید که خانم ابتکار در گفتگو مدام تاکید می‌کردند که «اصلاح‌طلبان برای دعوا نیامده‌اند و با دولت تعامل می‌کنند». آیا همینطور است؟
ما دو تصمیم در ائتلاف گرفته‌ایم. اول این که هر 15 نفر تا آخر در شورای شهر باقی خواهیم ماند. دوم این که شهرداری را انتخاب می‌کنیم که تمام تلاش و سعی خود را برای آبادانی و زیبایی تهران به کار بگیرد. قول می‌دهم نه شورا و نه شهردار رقیب سیاسی کسی نخواهد شد. ریشه همه اختلافات این است که شهرداری سکوی پرش شده است.

پس تضاد شدید اصلاح‌طلبان و حامیان دولت در زمینه‌های چون دموکراسی، رای مردم، آزادی، مدارا و... چه می‌شود؟
هر دورانی استعداد و نیازهای خودش را دارد. من معتقدم مردم یقین دارند ما عاشق دموکراسی هستیم و نشان دادیم تمام تلاش خود را برای دموکراسی به کار می‌گیریم.
اما شاید آن چه مردم برایشان مهم است این باشد که کارآمدی ما چقدر است. ما در موضوع شوراها با 300 سال تجربه آمده‌ایم و امتحان خود را هم نزد مردم پس داده‌ایم. ما حرف نمی‌زنیم عمل کرده‌ایم. نتیجه 9 سال کار ما با مدیریت آقای کرباسچی، ساخت 420 پارک و بوستان، 24000 هکتار جنگل‌کاری در اطراف تهران که تازه این روزها سبزی خود را نشان داده است، 50 میدان بزرگ میوه و تره‌بار، 10 فروشگاه شهروند، 220 پل بزرگ، ده‌ها کیلومتر اتوبان و ده‌ها خانه فرهنگ، فرهنگسرا و ... است. این ها همه یادگار دهه 70 است. از آن دوران تاکنون حدود 10 سال یعنی به همان مقدار گذشته است. حالا شما مقایسه کنید!
همین تونل رسالت را چه کسی شروع کرد؟ در بین متخصصان رسم است وقتی اولین گالری تونلی زده می‌شود یعنی از یک طرف شروع به کار و از طرف دیگر خارج می‌شوند این مناسبت را جشن می‌گیرند. چرا که سختی کار زدن گالری اول است. گالری اول تونل رسالت هم در همان دوران زده شد.

برخی اصلاح‌طلبان می‌گویند تهران بر عکس ظاهرش یکی از محروم‌ترین شهرهاست. نظر شما چیست؟
70 درصد گردش اقتصادی ایران در تهران است. این وضعیت باعث شده 200 سکونت‌گاه که فقط خوابگاهی است و اسم شهر و شهرستان و شهرک دارد در اطراف تهران به وجود آید. من حتی شهر کرج را هم یک شهر خوابگاهی می دانم. دلیل آن هم بار ترافیکی اتوبان کرج است. تهران به اندازه جمعیتی که در آن رفت و آمد می‌کنند امکانات ندارد و عواض تهرانی‌ها در جای دیگری هزینه می‌شود. مالیات و عوارض تهرانی‌ها را به تهرانی‌ها بدهند و بقیه کشور را با پول نفت بگردانند. تهران گلستان می‌شود.


و آخرین سئوال! اگر پیروز شدید از احمدی‌نژاد چه خواهید خواست؟
من یادم هست آقای رئیس‌جمهور زمانی که شهردار تهران بودند نامه‌های مختلفی برای دولت می‌نوشتند و از دولت گله می‌کردند. ما اگر پیروز شویم همان درخواست‌های ایشان از دولت اصلاحات را از دولت نهم خواهیم داشت. می‌دانیم که ایشان برای برون‌رفت از وضعیت «مرگ تدریجی شهروندان» در تهران مساعدت خواهند کرد.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha