آفتابنیوز : به گزاش خبرنگار پارلمانی آفتاب، اکبر اعلمی نماینده تبریز در جمع خبرنگاران با انتقاد از تصویب طرح اصلاح بند چهار ماده 28 قانون انتخابات در مجلس مبنی بر شرط دارا بودن مدرک فوقلیسانس برای نامزد شدن در انتخابات مجلس و استثناء قایل شدن نمایندگان فعلی و ادوار گذشته در این زمینه گفت: اگر مجلس به جای رسیدگی به پیشنهادهایی در رابطه با تعیین حداقل مدرک برای نامزدهای انتخابات مجلس، طرحی میداد که براساس آن اعلام میکرد مجلس هفتم و نمایندگان آن مادامالعمر هستند، بهتر از فراز و نشیبهایی بود که ما برای این مصوبه پشت سر گذاشتیم چرا که در آن صورت در وقت مجلس صرفهجویی میشد!
وی با تأکید بر اینکه خواست نمایندگان مجلس لحاظ کردن شرایطی برای نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی بود اظهار داشت: براساس این مصوبه افرادی که فاقد مدرک کارشناسی ارشد هستند و همچنین کسانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند ولی فاقد تجربه و تخصص لازم میباشند، صلاحیت نمایندگی در مجلس را ندارند.
نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: با توجه به اینکه بیشتر نمایندگان کنونی مجلس فاقد مدرک کارشناسی ارشد هستند بنابر این مصوبه بخش قابل توجهی از این نمایندگان صلاحیت نمایندگی ملت را تا به امروز نداشتند.
اعلمی افزود: اگر کسی استناد کند که ما در طول این مدت تجربه کسب کردیم، چون با این مصوبه مهر تأیید بر این مطلب زدند که علم بالاتر از تجربه است، بنابراین نمایندگان کنونی به دلیل فقدان صلاحیت لازم برای ایفای نمایندگی به دلیل این مصوبه اساسا صلاحیت تصویب قانونی به خصوص چنین قانونی که شرایط را برای ورود به مجلس محدود میکند نداشتند.
وی این مصوبه مجلس را مغایر با قانون اساسی دانست و به بیان اینکه مطابق اصل 9 قانون اساسی محدود کردن حقوق فطری و حقوق شهروندی و تحدید آزادیهای مشروع افراد نیازمند دلیل قطعی و قانعکننده است تصریح کرد: واضعان قانون اساسی در زمان تدوین این قانون هیچگونه شرطی را برای نامزدهای نمایندگی مجلس تعیین نکردند و آن را به مجلس موکول کردند، مجلس نیز تحت شرایط زمانی و مکانی خاص چنانچه تبعیض ناروا نباشد، میتواند شرایط متعارف منطقی را برای نامزدهای انتخابات مجلس در نظر بگیرد.
عضو فراکسیون اقلیت مجلس با بیان اینکه اکثریت قریب به اتفاق مردم فاقد مدرک کارشناسی ارشد و احتمالا فاقد تخصص لازم هستند، خاطرنشان کرد: مصوبه مجلس به این مفهوم است که دایره رقابتها در انتخابات مجلس شورای اسلامی تنگتر میشود و با توجه به اینکه نمایندگان خودشان و نمایندگان سابق را از شمول این مصوبه مستثنی کردند، حقوق کسانی که تا به امروز به دلیل قوانین موجود، به دنبال گرفتن مدرک کارشناسی ارشد نبودند، ضایع خواهد شد.
اعلمی تصریح کرد: گرفتن مدرک در کشور ما یک امر سهل الوصول است و از طریق دانشگاههایی همچون هاوایی، پیام نور و از طریق دانشگاههای کشورهای همجوار میتوان به راحتی مدرک گرفت و تجربه ثابت کرده که با ثروت و اندکی پول میتوان مدرک گرفت.
وی اظهار داشت: به دلیل مغایرت این مصوبه مجلس شورای اسلامی با روح قانون اساسی و حتی به دلیل مغایرت با بعضی از اصول این قانون، امیدواریم شورای نگهبان آن را رد کند.
نماینده تبریز در مجلس این مصوبه مجلس را یک نوع دانست و امتیاز برای نمایندگان داشت و یادآور شد: با عنایت به اینکه این مصوبه دایره رقابتها را تنگ میکند و طیف گستردهای از مردم را از حق انتخاب شدن محروم میکند، یک امتیاز و رانت به نفع نمایندگان کنونی مجلس و نمایندگان ادوار گذشته مجلس است.