آفتابنیوز : وی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب نگاه روسیه و چین را به ایران، نگاهی ابزاری دانست و افزود: این قطعنامه نشان میدهد که اعضای شورای امنیت در صورت تعلیق غنیسازی در ایران خواهان مذاکره هستند اما اگر پس از 60 روز این خواسته صورت نگیرد باید منتظر تصمیمهای شدیدتری از سوی شورای امنیت بود.
باوند خروج از NPT را یک اشتباه بزرگ دانست و گفت: قطع ارتباط با آژانس زمینه را برای تحریمهای گستردهتر آماده میکند و ایران را در مقابل تصمیمات شدیدتری قرار میدهد؛ به نظر من خروج از NPT یک اشتباه بزرگ برای ایران محسوب میشود که کشور را به سمت نتایج نامطلوبی میبرد.
این کارشناس مسایل بینالمللی با تأکید بر این که روسیه و چین استفاده ابزاری از ایران میکنند، گفت: روسیه کاملا رفتاری زیرکانه را در این میان انجام داد چرا که از یک سو برای تعدیل ناچیز مفاد قطعنامه بر سر ایران منت نهاد و تعاملات اقتصادی خود را با ایران تثبیت کرد از سوی دیگر با موضعگیری در مقابل ایران، جایگاه خود را در جامعه بینالملل نیز تثبیت کرده است.
باوند افزود: روسیه توانست با ایستادگی در برابر قطعنامه پیشین مواضع آمریکا را تعدیل کند و زمینه را برای کسب امتیازات گسترده آماده نماید و همچنین مسأله حضور روسیه در سازمان تجارت جهانی نیز بسیار مهم است که باید به آن پرداخت.
وی موضع چین را نیز همانند روسیه ارزیابی کرد و گفت: چین با استفاده ابزاری از ایران توانست قراردادهای 50 ساله مالی تجاری با آمریکا منعقد کند و امتیازات گستردهای از آمریکا و جامعه بینالملل بگیرد.
باوند در خصوص اتمام نیروگاه بوشهر نیز گفت: نیروگاه بوشهر یک راکتور آب سبک است و نگرانیای که برای راکتور آب سنگین است برای آن وجود ندارد. به ویژه که روسها هزینه آن را گرفتهاند و تعهد دارند که آن را به اتمام برسانند اما به صورت کلی هنگامی که ایران در رابطه با تکنولوژی هستهای و موشکهای بالستیک تحریم شده است، در این تحریم استثنایی برای بوشهر در نظر گرفته نشده و مسأله بوشهر نیز به مرور مشمول این تحریمها میشود.
گفتنی است مسئولان جمهوری اسلامی به رغم ابراز خشم از تصویب قطعنامه تحریم ایران و تاکید بر امکان بازنگری در همکاریهای گسترده و صادقانه ایران با آژانس، همواره تصریح کردهاند ایران عضویت خود در پیمان منع گسترش را به عنوان یک عضو فعال حفظ کرده و خواهان حمایت آژانس از برنامههای صلحآمیز تهران است.