آفتابنیوز : جهانگیرزاده ضمن تاکید بر اینکه «حضور جمهوری اسلامی در آژانس باید متضمن برخوردهای منصفانه باشد» افزود: هنگامی که همه ابزارها به گونهای سیاسی و کاملا غیرحقوقی و تنها برای سلب حقوق ایران توسط برخی کشورها طراحی و از جانب نهادهای بینالمللی عملیاتی میشوند، الزامی برای اجرای تعهدات الزامآور وجود ندارد.
نماینده مردم ارومیه در عین حال احتمال صدور قطعنامههای دیگر از سوی شورای امنیت را بعید ندانست و گفت افزایش تحریمها تنها به واکنش و عکسالعمل ایران بستگی ندارد بلکه این یک پروژه بلندمدت است که آمریکا برای جبران ناکامیهای خود در عرصههای مختلف جهان، برنامهریزی کرده است.
وی با اشاره به مشکلات آمریکا در عرصه جهانی افزود: اکنون عراق برای آمریکا به ویتنام دوم تبدیل شده است، اسرائیل نیز با وجود همه هیمنه و صولت کاغذین خویش، شکست سختی در جنوب لبنان متحمل شده، این درحالی است که ایالات متحده هر روز شاهد ظهور مخالفین قدرتمند در آمریکای لاتین است و فهرست این ناکامیها، هر روز بلندتر خواهد شد.
جهانگیرزاده در بخش دیگری از سخنانش کاخ سفید را در نهایت ناگزیر از اتخاذ راهکاری میانه دانست و گفت: رئیس جمهوری آمریکا برای رهایی از شرایط فعلی و برای سپردن قدرت به هم حزبیهای خویش در انتخابات آتی ریاست جمهوری، ناچار به اتخاذ راهکارهای میانهای است اما راهکار نجات خود را در سلب حقوق هستهای ایران جستجو میکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به روند تصویب قطعنامه تحریم ایران در شورای امنیت «شخصیت و وجاهت بینالمللی روسیه» را تحت تاثیر نحوه عملکرد این کشور در چنین پروندههای مهمی دانست و افزود: هرگونه ارتباط و زد و بندهای پشت پرده و مشکوک میتواند تراز سیاسی روسیه و چین را در سطح جهانی به شدت کاهش دهد.
جهانگیرزاده شرایط فعلی را آزمون سختی برای روسیه و چین دانست و گفت: مسکو و پکن در این مرحله یا تبدیل به ملازمان غیرمؤثر واشینگتن میشوند و یا با اتخاذ سیاست مستقل به افزایش ظرفیت سیاسی خویش کمک خواهند کرد.
به اعتقاد این عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس هرگونه عقبنشینی روسیه و چین در مقابل آمریکا میتواند پروژه فعال شدن و تأثیرگذاری بیشتر این کشورها را در عرصه روابط بینالملل به تأخیر بیاندازد.