به گزارش روزنامه اسرائیلی جروزالم پست تعدادی از کارشناسان اسرائیلی بر این باورند که اقدامات دیپلماتیکی که در شورای امنیت برای تحریم ایران شروع شده در نهایت میتواند منجر به منصرف شدن تهران از فعالیتهای هستهای خود شود ولی تحقق چنین امری به این بستگی دارد که ایران بین باقی ماندن در مسیر همکاری با جامعه بینالمللی و رفتن به مسیر کرهشمالی کدامیک را انتخاب خواهد کرد.
کارشناسان اسرائیلی همچنین با اشاره به توصیب قطعنامه 1737 شورای امنیت سازمان ملل میگویند: «اسرائیل که ماهها تلاش کرده تا دنیا را در مسیر تحریم ایران قرار دهد همچنان باید هوشیار باشد و اجازه ندهد تا جامعه بینالمللی بگوید که تحریم تنها کاری بود که ما میتوانستیم انجام دهیم».
بنابر گزارش جروزالم پست مقامات اسرائیلی همچنین میگویند که موضوع فعالیتهای هستهای ایران همچنان در صدر لیست اولویتهای کاری اسرائیل باقی میماند و دیپلماتهای اسرائیلی تا زمانی که تحریمها اعمال شوند به کار خود ادامه میدهند.
مقامات اسرائیلی در ادامه اظهارات خود با اشاره به اینکه تحریمهای فعلی به تنهایی تاثیری بر ایران ندارند و باید از تحریمهای مالی و تجاری علیه ایران استفاده نمود به اقدامات اخیر خزانهداری آمریکا برای جلوگیری از قطع همکاری بانک صادرات با بانکهای اروپایی و آمریکایی اشاره کرده و میگویند: «به عنوان نشانهای که دلالت برای احساس شدن این فشارها در ایران دارد میتوان به انتقاد سفیر ایران در لندن از عدم همکاری تعدادی از بانکهای انگلیسی و انتقاد وزیر نفت ایران از سرمایه گذاری اندک در صنعت نفت اشاره کرد.
در هفتههای اخیر روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در گزارشی اعلام کرد که تعدادی از بزرگترین بانکهای انگلیس از این میترسند که در صورت خودداری از تعظیم در برابر فشارهای آمریکا برای قطع عملیاتهای بانکی خود در ایران با خشم دولت آمریکا مواجه شوند. مقامات آمریکایی به بانکهایی مانند RBS,HSBC و Barclays را که در آمریکا نیز فعالیتهای اقتصادی دارند فشار وارد کردهاند تا همکاریهای خود را با ایران متوقف کنند. در گزارش ایندیپندیت آمده که بانک «بارکلیز» در حال حاضر به مشتریان حقوقی خود گفته که سپردههایی را که از معامله در ایران بدست آمده نخواهد پذیرفت.
در همین خصوص یکی از مدیران مالی کمپانی AIM که شرکت آنها گردش مالی مهمی در ایران دارد گفت: «بانک بارکلیز به ما گفته که تا زمانی که همکاری با ایران مایه نگرانی آنها باشد نمیتواند به عنوان بانک ما کار کند ولی علت آن را به ما نگفته است». بانک HSBC نیز گفته که دیگر دلارهای ناشی از معامله با ایران را نمیپذیرد. یکی از اعضای هیت مدیره یکی از بانکهای انگلیسی مذکور که به نام آن اشاره نشده در این خصوص گفت: «نتایج عدم همکاری با آمریکا در خصوص ایران کاملا آشکار نشده است ولی ما شکی نداریم که نمیخواهیم نتایج آن را بدانیم».
بنابر اظهارات مقامات اسرائیلی موسسات مالی و کمپانیهای خارجی بدقت تحولات پیرامون ایران و ریسک سرمایهگذاری در این کشور را دنبال و بررسی میکنند.
تاکید کارشناسان و مقامات اسرائیلی مبنی بر ضرورت عملی شدن تحریمها و همچنین گسترش دامنه آن بعد از آن صورت میگیرد که کاندولیزا رایس وزیر خارجه آمریکا و نیکلاس برنز معاون او نیز به چنین موضوعی اشاره کردند.
نیکلاس برنز معاون وزیر خارجه آمریکا بعد از تصویب قطعنامه با تاکید بر این که «واشنگتن از قطعنامه تصویب شده علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل راضی نیست» ابراز امیدواری کرد که تحریمهای در نظر گرفته شده شروعی برای اقدامات شدیدتر علیه ایران باشند. برنز مدعی شد که این قطعنامه برای تنبیه کردن ایران کافی نیست.
کاندولیزا رایس وزیر خارجه آمریکا نیز از کشورهای جهان درخواست کرد تا «با محدودیتهای مالی و نظامی ایران را بیشتر منزوی کنند». رایس با اشاره به اینکه تصویب قطعنامه تحریم ایران براساس فصل هفت منشور ملل متحد پیروی از آن را برای همه کشورها اجباری میکند گفت که تصویب این قطعنامه پیغام قدرتمندی به دولت ایران بود که تهران باید به تعهدات بینالمللی خود عمل کند.