آفتابنیوز : روز گذشته در انفجارهایی پی در پی 4 سرباز آمریكایی كشته شدند. در اعلامیه ارتش آمریكا آمده است كه این گشتی قصد داشت تا از ورود تروریستها به منطقه و كاشت مینهای انفجاری توسط آنها جلوگیری كند كه بر اثر انفجار بمبی از قبل جاسازی شده، عدهای كشته و زخمی شدند.
در حادثهای دیگر باز هم بمب كار گذاشته شده در كنار جاده، بلای جان یك سرباز آمریكایی شد و دو تن دیگر را هم به شدت زخمی كرد. چهارمین سرباز نیز در تبادل مستقیم آتش با شبهنظامیان مسلح در شهر بغداد جان خود را از دست داد. نیروهای آمریكایی همچنین میگویند بر اثر پرتاب نارنجك توسط افراد ناشناس در ورودی دانشگاه الانبار، یك پلیس و یك دانشجو كشته و 5 پلیس دیگر هم زخمی شدند.
ارتش آمریكا همچنین در بیانیهای اعلام كرد در عملیاتهای روز گذشته خود، 11 فرد مسلح از جمله یكی از رهبران برجسته عضو القاعده را كشته و 20 تن دیگر را هم زخمی كرده است. این در حالی است كه افراد مسلح ناشناس روز گذشته یكی از مسوولان بلندپایه وزارت بازرگانی را ربودند.
این شخص كه مهند احمد الصالح نام دارد، مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی بغداد بود كه افراد مسلح با كمین بر سر راه وی در غرب بغداد او را ربودند. یك منبع آگاه در وزارت كشور عراق میگوید، دو خودروی حامل افراد مسلح ناشناس با بستن راه بر خودروی حامل احمد الصالح وی را دستگیر و به نقطه نامعلومی بردند. لازم به یادآوری است نمایشگاه بینالمللی بغداد در منطقه عامریه قرار دارد و از زمان حمله آمریكا به عراق در سال 2003 برای اولین بار در ماه جاری میلادی نمایشگاهی بینالمللی در آن برگزار شده بود.
توقف درگیریها در سماوه
هنوز زمان چندانی از آتشبس میان ارتش مهدی وابسته به جریان مقتدا صدر روحانی جوان عراقی و نیروهای مسلح عراق در شهر ناصریه نمیگذرد كه اینبار این نیروها در شهر جنوبی سماوه با هم درگیر شدهاند. دلایل این درگیری مشخص نیست ولی طی آن چند تن كشته و زخمی شدند. در پی این حادثه نوری المالكی نخستوزیر عراق از وزیر كشور، جواد البولانی خواست تا نیروهای ارتش و پلیس را از شهر سماوه خارج كند.
بهاء الاعرجی از رهبران جریان صدر، با اعلام این خبر گفت، این حادثه پس از آن اتفاق افتاد كه مقتدا صدر از افراد ارتش مهدی خواست تا با پایان دادن به درگیریها، شهر سماوه را ترك كنند. الاعرجی همچنین از تشكیل یك كمیته حقیقتیاب جهت بررسی علل دیگری در سماوه خبر داد.
رشتهانفجارهای روزانه بازهم در بغداد قربانی گرفت به گونهای كه این حملات منجر به كشتهشدن سه دانشآموز و زخمی شدن شش تن دیگر در شهر شمالی كركوك شد. در شهر بغداد، كانون انفجارها و بمبگذاریها، سه خودروی بمبگذاریشده در محله البیاع در جنوب این شهر گزارش شد كه بر اثر آن 14 عراقی كشته و 60 تن دیگر مجروح شدند.
از جانب دیگر جبهه توافق سنی عراق با ناقص خواندن طرح جدید امنیتی بغداد كه تنها دربرگیرنده مناطق سنینشین است به مخالفت با آن پرداخت. عبدالكریم السامرایی از اعضای این جبهه در این مورد گفت این طرح باعث تقسیم عراق به دو منطقه الرصافه و الكرخ خواهد شد در حالی كه به نظر میرسد نباید اینگونه باشد. وی كه معاون رئیس كمیسیون امنیت و دفاع در پارلمان عراق است، معتقد است كه این طرح نهتنها باعث كاهش جرایم امنیتی و حوادث تروریستی نخواهد شد بلكه با مستثنی شدن برخی از مناطق باید منتظر گسترش حوادث خونبار باشیم. وی كه منظورش از این مناطق، محلههای شیعهنشین بود میگوید، پایتخت 7 میلیون نفری عراق نیازمند طرح جدیدی است كه تمام محلهها را دربرگیرد، نه اینكه محلههایی خاص را تحت پوشش قرار دهد.
جبهه توافق از زبان یكی دیگر از مقاماتش نیز به انتقاد از طرح امنیتی جدید آمریكا و دولت عراق پرداخت. حسین الفلوجی كه از نمایندگان پارلمان عراق است، میگوید، اعلام دولت مبنی بر اجرای این طرح در آغاز ماه آینده میلادی بدون مراجعه به مجلس و تصویب آن توسط نمایندگان برخلاف قانون است. وی میگوید، این اقدام باعث بیارزش شدن قانون اساسی خواهد شد، امری كه دولت فعلی عراق بارها به آن اقدام كرده است.
لازم به یادآوری است كه طرح جدید امنیتی بغداد كه از چند روز آینده و همزمان با سال نو میلادی شروع خواهد شد تا كامل شدن حلقههای امنیتی ادامه خواهد یافت. سرهنگ محمد العسكری سخنگوی وزارت دفاع عراق در این مورد میگوید: این طرح بر دو محور اساسی استوار است یكی تشكیل یك مركز فرماندهی در مقر وزارت دفاع كه به صورت كاملا مستقل عمل كرده و منتظر كسب دستور از مقامات مافوق نمیماند. وی در مورد محور دوم میگوید: واحدهایی از ارتش عراق به صورت دائم و شبانهروزی با برقراری گشتهای منظم در خیابانها و نزدیكی موسسات دولتی و عمومی بهخصوص آنهایی كه احتمال حمله به آن میرود، سعی در كنترل امور خواهند كرد. وی میگوید: وزیر دفاع با شركت در برنامههای هماهنگی با فرماندهان بلندپایه ارتش عراق با آنها در مورد چگونگی عمل به این برنامه و نحوه پیادهكردن آن به رایزنی پرداخته است.
سرهنگ عبدالكریم خلف مدیر مركز فرماندهی ملی در وزارت كشور عراق نیز میگوید، پس از آنكه پایتخت به دو منطقه الكرخ و الرصافه تقسیم شد، با انتخاب یك فرمانده كل برای بغداد كه از طرف مالكی نیابت دارد این دو منطقه كنترل خواهند شد. در مرحله بعد بغداد به 9 مربع امنیتی تقسیم خواهد شد و كنترل هر كدام از آنها را یك واحد مجهز از ارتش و نیروهای پلیس برعهده خواهند گرفت. فرمانده آن منطقه اختیار تام و همهجانبهای دارد تا با تحرك سریع و گسترده به مقابله با وقوع هر نوع حادثه یا جرمی در منطقه تحت فرماندهی خود بپردازد بدون آنكه منتظر كسب دستور از مقام مافوق خود باشد.