آفتابنیوز : بین این اسناد محرمانه، مدارك رویدادهای پرآشوب قرن بیستم، جنگ ویتنام، استفاده غیرمسوولانه از داروهای ال اس دی به وسیله سیا و مطالعه و بررسی در مورد كودتا و كشتار در بعضی كشورهای خارجی و شكار طرفداران كمونیسم در خاك آمریكا به وسیله اف بی آی، وجود دارد. محققان و روزنامه نگاران مدتها در انتظار انتشار این اسناد بودند زیرا آنها خواهان زیر ذره بین قرار دادن اقدامات پرزیدنت بوش و معاونش دیك چنی هستند كه اظهار داشتهاند فاش شدن اطلاعات محرمانه در مورد كاخ سفید، قدرت روسای جمهور در آمریكا را كاهش خواهد داد.
تصمیم به انتشار این مدارك، آن هم پس از 25 سال، در زمان پرزیدنت كلینتون و در سال 1995 گرفته شد، اگرچه كابینه بوش توانست آن را به تاخیر بیندازد. استیون افترگود كه روی پروژهای در مورد اسرار دولتی برای فدراسیون سوسیالیستهای آمریكایی كار میكند در این باره اظهار داشت: ما احتمالا نمیتوانیم سیاست علنی سازی مدارك و دراختیار عموم گذاشتن آنها را در پیش گیریم؛ این امر تنها به تروریستها كمك میكند.
فعلا قرار شده است كه مطالب تا مدتی نامحدود به حالت سری باقی بمانند مگر این كه پژوهشگران درخواست ویژهای را طبق مقررات آزادی اطلاعات مطرح كنند.
گفتنی است كه از حالت سری در آوردن اسناد تضمین نمیكند كه این اسناد در اختیار عموم قرار گیرد.
آژانسهای دولتی میتوانند به عنوان داشتن زمینه محرمانه و خصوصی و یا برای حفظ یك منبع اطلاعاتی و یا برای اجتناب از افشای یك تحقیق در حال اجرا، مانع پخش بعضی اسناد شوند و البته اف بیآی بهشدت در مورد لازم الاجرا بودن حق قانونی خود از امتناع از انتشار بعضی اسناد دفاع خواهد كرد.
این اسناد میتواند درباره مواردی مثل قتل دیپلمات شیلیایی اورلاندو لتهلییر در واشنگتن به وسیله جاسوسان رژیم پینوشه باشد و یا مواردی دیگر. ولی حامیان پاسخگویی بیشتر دولت میگویند انتشار بی قید و شرط اسناد یك گام مهم به پیش است.