آفتابنیوز : رد مجدد قطعنامه تحریم در شرایطی صورت میگیرد که تصمیم تهران برای بازنگری در همکاریهای خود با آژانس (در واکنش به قطعنامه شورای امنیت) دور جدیدی از مناقشات لفظی میان مقامات ایران از یک سو و قدرتهای بزرگ غربی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی از سوی دیگر را رقم زده است.
در میانه این کشمکش، رئیس «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس ظهر جمعه طی سخنانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران به سابقه تعلیق فعالیت های هستهای ایران در دو سال نخست بحران اشاره کرد گفت: جمهوری اسلامی برای اینکه به دنیا اثبات کند که آنچه که انجام می دهد کاملا منطبق بر مقررات N.P.T است، تعلیق داوطلبانه را پذیرفت و مدت دو و نیم سال از همه حقوق حقه خود محروم شد که محصول تعلیق این بود که البرادعی طی دو گزارش عدم انحراف ایران از مقررات آژانس را کتبا اعلام نمود.
وی افزود: «انتظار این بود که سه کشور اروپایی، پرونده ایران را در مسیر عادی خود قرار دهند وما بتوانیم فعالیت های صلح آمیز هستهای خود را مجددا آغاز کنیم، ولی آنها گفتند که باید تعلیق را ادامه دهید و مدت آن معلوم نیست. حتی گفتند حدود 10 سال ، که این یعنی از میان رفتن بنیه علمی دانشمندان جوان هستهای امروز که شورای عالی امنیت ملی تنصمیم گرفت که راه ادامه پیدا کند که ادامه یافت».
بروجردی سپس با اشاره به این سئوال که «چه نیازی داریم علیرغم تهدیدات بین المللی و حق کشیها این راه را ادامه دهیم» اظهار داشت: ایران اسلامی روزی کشوری خواهد بود بدون نفت و سوختهای فسیلی، نسل های آینده ملت ایران در شرایطی زندگی خواهد کرد که نفت ندارد، بنابراین ما نیازمند سوخت جایگزین هستیم، اگر این حق مسلم را به دست نیاوریم، ملت ما در آینده نیازمند کشورهای غربی خواهند بود. وی افزود: امروز که دست آنها برای نفت ما به سوی ما دراز است، زور می گویند و حرفهای غیر قانونی را از طریق قطعنامه شورای امنیت مطرح می کنند، فردا که نیارمند سوخت آنها باشیم، برخورد آنها روشن است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر این که «همه نظام با عزمی راسخ ایستاده است و تهدید آمریکا از طریق سوء استفاده از شورای امنیت، اثری نخواهد بخشید و این راه با عزم ملی و استوار و تحت فرماندهی مقام معظم رهبری و شورای عالی امنیت ملی و رئیس جمهور ادامه خواهد داشت» به مردم گفت؛ «ما به عنوان نمایندگان و حافظان حقوق شما، از فعالیتهای هستهای دفاع میکنیم و امروز فعالیت هستهای عزم جدی ملی شده است و همه نظام و همه مردم همین حرف را میزنند».
وی افزود: ما از طرف مجلس به شورای حكام اخطار داده بوديم كه اگر بر خلاف قانون پرونده هستهای ايران به شورای امنيت برود ما دولت را موظف به توقف اجرای پروتكل الحاقي ميكنيم كه اين مورد برخلاف تصور و توقع غربیها عملی شد. در طول 48 ساعت گذشته نيز مجلس در چهارمين مصوبه خود در مورد فعاليتهای هستهای كشور دولت را موظف كرد در اضافه بر تسريع حداكثر در اجرای روند فناوری هستهای و غنيسازی اورانيوم در چارچوب مقررات بينالمللی در همكاری با آژانس بينالمللی انرژی اتمی تجديدنظر كند
علاءالدین بروجردی همچنین در بخشی از سخنرانی خود به تاریخچه صنعت هستهای در ایران اشاره کرد و گفت: اولین راکتور هستهای ایران توسط آمریکایی ها در سال 1335 شمسی در دانشگاه تهران تاسیس شد. غربی ها در پیش از انقلاب تعهد کرده بود که 23 هزار مگاوات برق هستهای تولید کنند، و آن وقت هیچ وقت نمی گفتند که ایران چون نفت دارد، نیازی به انرژی هستهای ندارد. محصول این تلاشها این است که دانش هستهای به صورت بومی در ایران ایجاد شده است و ما امروز همه مراحل تولید سوخت هستهای را داریم، یعنی استخراج اورانیوم، فراآوری اورانیوم و تکنولوژی سانتریفیوژ ها که غربی ها فکر نمی کردند ساخته ایم و غنی سازی انجام می شود
وی افزود: وقتی غربی ها کار ساخت تاسیسات هستهای را رها کردند، ما به این تصمیم رسیده ایم که این راه را خودمان ادامه می دهیم و راه هستهای شدن را با خودباوری ملی و تکیه بر نیروهای داخلی طی کردیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ضمن اشاره به «تبلیغات آمریکاییها و فضاسازیهای منفی این کشور علیه ایران» گفت: بر اثر این تبلیغات ، خیلی از کشورها به این نتیجه رسیدند که ایران دنبال سلاح هستهای است در حالی که این آمریکا بود که سلاح اتمی را ساخته و به کار برده است.
بروجردی با اشاره به مصوبات مجلس در مورد مساله هستهای، گفت: تولید 20 هزار مگاوات برق هستهای، به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است و ما موضوع ساخت نیروگاه هستهای را در دستور کار قرار داده ایم و غرب بداند اگر کشورهای هستهای که طبق N.P.T موظف هستند به ما کمک کنند، این کار را نکنند، ما به تنهایی نیروگاه هستهای را با تکیه بر دانش دانشمندان جوان هستهای خواهیم ساخت.