آفتابنیوز : گذشته از این مسائل، آنچه که در عملکرد صداوسیما از بدو روی کار آمدن دولت نهم به خوبی خود را نشان میدهد «پوشش گسترده و وسیع تمام اقدامات، جلسات، سفرهای استانی، نشستهای مطبوعاتی سخنگوی دولت و حتی توصیههای شفاهی رئیس جمهور به مسئولین در خیابانها و محلات تهران یا سفرهای استانی» است. موضوعی که تقریبا تمام کارشناسان رسانهای و سیاسی کشور آن را قبول دارند و نشانه هماهنگی کامل سیاستهای خبری و تبلیغاتی صداوسیما با برنامههای دولت احمدینژاد میدانند تا جایی که برخی از آنها این حجم بالای تبلیغاتی صداوسیما درخصوص دولت نهم را در دامن زدن به پدیده «پوپولیسم» در کشور کاملا تاثیرگذار میدانند.
اینگونه است که اظهارات ناگهانی وزیر ارتباطات دولت نهم و گلایه وی از بیتریبونی دولت نهم، موجب حیرت صاحبنظران میشود.
«محمد سلیمانی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش سراسری مدیران روابط عمومی این وزارتخانه و شرکتهای تابعه آن، گفته بود: «در دولت گذشته نشستهای مطبوعاتی سخنگوی دولت به طور کامل از رسانه ملی پخش میشد اما دولت نهم بلندگویی ندارد که بتواند صحبتهای خود را بیان کند».
واکنش سخنگوی دولت خاتمی
این اظهارات با واکنش سریع «عبدالله رمضانزاده» سخنگوی دولت اصلاحطلب سیدمحمد خاتمی روبرو شد. وی در گفتوگویی که با خبرگزاری «ایلنا» داشت توضیح داد که «مدت پخش مجموع سخنان الهام سخنگوی دولت نهم در یکسال گذشته، حداقل دو برابر مدت پخش سخنان او در طول چهار سال سخنگویی دولت خاتمی بودهاست».
رمضانزاده افزوده بود: در تفاوت نگاه صداوسیما به پخش برنامههای مربوط به دولت فعلی و دولت گذشته همین بس که آقای ضرغامی اعلام کرده که چندین ساعت در روز را به دولت اختصاص میدهد اما رئیس گذشته صداوسیما، در دولت خاتمی این کار را انجام نمیداد.
این اظهارنظر رمضانزاده در حالی صورت گرفت که وی پیش از این و در دوران قبل از برگزاری انتخابات اخیر شوراها در سخنانی یکی از نمونههای تبعیض صدا و سیما بین دولتهای گذشته و کنونی را به این شکل شرح داده بود: روزی آقای احمدینژاد که شهردار تهران بودند، پل عابر پیاده برقی میدان هفتتیر را افتتاح کردند که حدود 40 میلیون تومان در یک مدت زمان طولانی هزینه آن شده بود. در همان روز آقای دکتر عارف که معاون اول آقای خاتمی بودند کارخانه توربینسازی نیروگاههای ما را با هزینهای بالغ بر 200 میلیارد تومان افتتاح کردند که ایران به وسیله آن به جمع 10 کشور صاحب این فناوری در جهان پیوست. صداوسیما افتتاح پل 40 میلیونی شهرداری احمدینژاد را در 15 دقیقه و پنچ بخش خبری پوشش داد در صورتیکه پروژه 200 میلیاردی معاون اول رئیس جمهور را در تنها 45 ثانیه و چهار بخش خبری پخش کرد.
اما آیا واقعا توجه صداوسیما به عنوان رسانه ملی به سخنگوی دولت خاتمی و دولت اصلاحات به طور کل بیشتر از دولت احمدینژاد و سخنگوی آن بودهاست؟
مسئول مانیتورینگ دولت خاتمی چه میگوید؟
«سعید پورعزیزی» مدیرکل اداره اخبار و رسانههای دولت خاتمی پاسخ این سوال را «منفی» میداند. وی در گفتوگو با آفتاب در این خصوص اظهار داشت که «نوع تعامل صداوسیما به عنوان رسانه ملی با دولت خاتمی و دولت احمدینژاد بر کسی پوشیده نیست و به نظر وی روشن است که نحوه پوشش خبری جلسات آقای الهام سخنگوی دولت نهم و دیگر برنامههای دولت توسط صداوسیما، بسیار خوب و مناسب است».
پورعزیزی که در دولت پیشین مسئولیت مانیتورینگ پوشش اخبار مربوط به دولت در رادیو و تلویزیون را برعهده داشت، افزود: مواضع و سخنان آقای رمضانزاده به عنوان سخنگوی دولت اصلاحات به ندرت به صورت گزینشی و بسیار محدود آن هم در لابهلای اخبار صداوسیما منعکس میشد به صورتیکه گاها تنها به ذکر درصدی از مصوبات دولت بسنده میشد.
وی تصریح کرد که آماری که رمضانزاده درخصوص تبعیض صداوسیما بین دولت خاتمی و شهرداری احمدینژاد ارائه میکرد حاصل مانیتورینگ دقیق بخشهای مختلف خبری صدا و سیما به شکل 24 ساعته توسط اداره کل اخبار و رسانههای ریاست جمهوری گذشته است.
پورعزیزی تاکید کرد: هر آنچه که آقای رمضانزاده در این خصوص اعلام میکردند، توسط مانیتورینگ تمام بخشهای خبری صداوسیما به صورت دقیق و کتبی به ایشان و دفتر آقای خاتمی اعلام میشد.
مدیرکل سابق اداره اخبار و رسانههای ریاست جمهوری با انتقاد از سخنان وزیر ارتباطات دولت نهم، گفت: وزیری که ادعا میکند سخنان سخنگوی دولت نهم در صداوسیما سانسور میشود و حجم آن کمتر از پوشش خبری سخنگوی خاتمی است باید بگوید که این موضوع را براساس چه آماری بیان میکند؟
به گفته پورعزیزی، مشکل اساسی دولت نهم «ضعف در برقراری ارتباط رسانهای حتی با مطبوعات هم جهت با خود و صداوسیما است». وی خاطرنشان کرد: به نظر من دولت نهم حتی برای برقراری ارتباط با مطبوعات هم جهت خود و صداوسیما هم مشکل درونی دارد زیرا این دولت ظاهراً اعتقادی به تنویر و توجیه افکار عمومی ندارد.
مدیر مسئول روزنامه توقیف شده بهار در پایان تاکید کرد: نوع تعامل صداوسیما با دولت اصلاحات قابل مقایسه با دولت کنونی نیست و این موضوع بر کسی هم پوشیده نیست.
اعتراض ناتمام اصلاحطلبان به صدا و سیما
اعتراض اصلاحطلبان در تمام طول دوران 8 ساله ریاست جمهوری خاتمی به عملکرد صداوسیما و پوشش خبری این رسانه در خصوص اقدامات این جریان از دولت خاتمی گرفته تا مجلس ششم و احزاب اصلاحطلب، نکته جدیدی نیست. فعالین سیاسی اصلاحطلب در سالهای پیش همواره تاکید میکردند صداوسیما به عنوان رسانه ملی و سازمانی که از بودجه عمومی استفاده میکند باید برآیندی از تمام طیفهای فکری و سیاسی درون کشور باشد و در پوشش خبری ور سانهای به هر دو جریان سیاسی روز کشور توجه کند اما انتقادات و اعتراضات وسیع اصلاحطلبان به خط مشی صداوسیما تا روز آخر فعالیت دولت خاتمی هم ادامه داشت و آنگونه که به نظر میآید کمتر نتیجهای هم حاصل این گروه شد...