آفتابنیوز : جواد حصاری استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز درباره جگر مرغ میگوید: جگر مرغ غذای خوشمزهای است و خیلیها به آن علاقه دارند. خیلیها فکر میکنند این ماده غذایی خواصی ندارد و گاهی حتی مضر است، اما جالب است بدانید ویتامین ب. ۱۲ که از طریق جگر مرغ وارد بدن میشود تا سه برابر نیاز روزانه است. ویتامین ب. ۱۲ را شاید کمتر کسی بداند چه نقش و عملکردی در بدن دارد.
این ویتامین نقش اصلی در تولید سلولهای قرمز خون دارد و از کم خونی و فقر آهن جلوگیری میکند. یکی دیگر از ویتامینهای موجود در جگر مرغ، ویتامین A. است که مردم با آن بیشتر آشنایی دارند و بهعنوان مثال میدانند به تقویت بینایی کمک زیادی میکند.
جگر مرغ اسید فولیک هم دارد که معمولاً برای خانمها خصوصاً خانمهایی که قصد بارداری دارند، تجویز میشود، چون عاملی برای تقویت باروری است و از نقایص مادرزادی جنین هم جلوگیری میکند.
همچنین فسفر موجود در جگر برای دندان و لثه و استخوان مفید است. اینجا باید به ویتامین B. ۱ موجود در جگر هم اشاره کنم که ترمیم بافتها و سلولهای بدن و پوست، از وظایف اصلی آن محسوب میشود.
همه ما حتماً مطالبی خوانده و شنیدهایم درباره اینکه جگر مرغ مضراتی دارد، از جمله اینکه باعث به هم خوردن تعادل هورمونی میشود و ناهنجاریهایی را در این مورد به وجود میآورد. حصاری در این باره اینطور میگوید: چنین چیزی درست نیست. البته جگر مرغ عضوی است که علاوه بر آنکه مواد مغذی را در خود دارد، محل تجمع و خنثیسازی سموم، برخی هورمونها، واکسنها و انواع آنتیبیوتیکهای تزریقی و خوراکی هم هست، اما این به آن معنا نیست که مضر باشد.
همه فکر میکنند در مرغداریها به وفور به مرغ هورمون و آنتی بیوتیک تزریق میشود، اما هزینه این مواد در کشور ما بالاست و با وجود آنکه منع خاصی برای استفاده از آن وجود ندارد و نظارت دقیقی هم صورت نمیگیرد، خود مرغداران بهدلیل هزینه بالا از آن استفاده نمیکنند. در واقع متخصصان صنایع غذایی جگر را ماده غذایی بدون هورمون میدانند و من هم با این گفته موافقم
منبع: ایران