آفتابنیوز : لس آنجلس تایمز «شايد روزگاري بيش از اين، ميشد مرگ صدام حسين را يك واقعه مهم و حياتي براي آينده عراق، خاورميانه و جهان بهشمار آورد، اما اكنون حتي نميتوان با اطمينان از تاثير مثبت اعدام او در عراق سخن به ميان آورد و برعكس، احتمال آن وجود دارد كه شورشيان عراق، با توسل به نحوه اعدام صدام حسين، بهانه جديدي براي تشديد خشونتها بيابند.»
لس آنجلس تايمز در عين حال ميافزايد: مسخره است كه از بابت مرگ چنين ديكتاتور ستمگري غصه بخوريم، اما بايد اكنون اين سوال را از خود بپرسيم كه واقعا اعدام صدام حسين چه عواقبي را در تشديد خشونتها در عراق به همراه خواهد داشت. شايد همين اعدام به تداوم خشونت و جنگ در عراق منجر شود.
گاردین اما مري ريدل، يادداشتنويس روزنامه گاردين، موضعي كاملا انتقادي نسبت به اعدام صدام حسين دارد؛ وي مينويسد: صدام نبايد با چوبهدار اعدام ميشد، چرا نبايد از همان روشهاي وحشيانهاي كه او عليه قربانيانش به كار ميبرد، براي از ميان بردن صدام حسين استفاده كنيم؟
وي در ادامه ميافزايد: با اين وجود، شايد بتوان گفت كه اعدام صدام حسين، بيمورد بوده است. طراحان حمله به عراق - يعني بوش و بلر - هم توجه چنداني به اعدام او نشان ندادند.
جورج بوش كه به هنگام اعدام صدام حسين خواب بود و توني بلر هم در تعطيلات كريسمس در ميامي بهسر ميبرد. آيا آنها واقعا فكر ميكردند كه اعدام صدام حسين ضروري است؟
گاردين ميافزايد: شكي وجود ندارد كه دوره پس از صدام حسين، بسياري از خطوط و مرزهاي پيشين در جامعه عراق را به هم خواهد ريخت و شرايط متفاوتي را در اين كشور رقم خواهد زد؛ آنگاه آمريكا هم نميتواند با همان استراتژي پيشين در عراق بهراه خود ادامه دهد.
نیویورک تایمز «پخش صحنههاي اعدام صدام حسين، زنگ خطري براي تشديد مناقشات قومي در عراق بود. در شرايطي كه ماهانه 3700 غيرنظامي عراقي در حملات و بمبگذاريهاي مختلف در عراق كشته ميشوند، چگونه ميتوان گمان برد كه اعدام صدام حسين، راهحل اين بحران است؟»
نيويورك تايمز در عين حال ميافزايد: اعدام صدام حسين اما پيام مهمي در بر داشت. دوران حضور همفكران صدام حسين بر سر قدرت در عراق به سر آمده است.
سانفرانسیسکو کرونیکل
«اگر يك نفر در اين جهان بود كه شايسته اعدام باشد، قطعا ميشد او را صدام حسين دانست اما آيا بهتر نبود كه دوران دادگاه او ادامه مييافت و به تمام جنايات او رسيدگي ميشد؟ آيا در آن صورت، ديگر جايي براي اعتراض بينالمللي درخصوص اعدام صدامحسين باقي ميماند؟»
سان فرانسيسكو كرونيكل در پايان ميافزايد: امروزه آمريكا در يك دور باطل خشونت در عراق گرفتار شده كه قطعا مربوط به دوران پس از سقوط صدام حسين است و نميتوان آن را متأثر از سياستهاي او دانست. در اين ميان آيا نميتوان انگشت اتهام درخصوص تشديد خشونتها را به سمت آمريكا نشانه رفت؟
نیوز دی «زمان اعدام صدام حسين و تعجيل در انجام آن، شايد بيش از هر چيز باعث شد كه موقعيت صدام در عراق و در دنياي عرب، بهبود يابد.»
به نوشته روزنامه نيوزدي، اعدام صدام حسين در روزهاي پاياني سال 2006 ميلادي و نيز همزمان با يكي از اعياد مسلمانان انجام گرفت و جستوجو به دنبال كشف دلايل تعجيل در انجام اعدام را گستردهتر كرد.
اين روزنامه با اشاره به احتمال تشديد تنشها ميان شيعيان و سنيهاي عراق در زمان پس از اعدام صدام حسين مينويسد: شكي نيست كه همواره هراس زيادي از بابت چگونگي اعدام صدام حسين وجود داشت.
حتي در زمان برگزاري دادگاه رسيدگي به جنايات وي نيز اين هراس به وضوح در ميان مقامات و مردم عراق ديده ميشد، اما به نظر ميرسد تعجيل در اعدام وي - آن هم در يك زمان نامناسب - احتمالا زنجيره خشونتها در عراق را گستردهتر و پردامنهتر خواهد كرد.
بوستون هرالد
«اعدام صدام حسين به شكلي انجام گرفت كه هيچگاه در مورد قربانيان او بهكار گرفته نشده بود.»
يادداشتنويس بوستون هرالد در اين خصوص مينويسد: قربانيان صدام حسين به روشهاي بسيار وحشيانهتري كشته ميشدند و حالا عامل آن جنايات، خود به پاي چوبه دار كشانده شد و به گفته برخي حاضران، ترس هم در چشمانش ديده ميشد، ترسي كه همواره خودش در دل مردم عراق و كشورهاي همسايه ايجاد كرده بود.