کد خبر: ۵۵۶۹۸
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۸۵ - ۱۱:۵۶

ايران در گذر جام ملتها

آفتاب‌‌نیوز : بر اساس قرعه کشی که چندی پیش در مقر کنفدراسیون فوتبال آسیا در مالزی انجام شد 16 تیم حاضر در مرحله نهایی در 4 گروه چهار تیمی قرار گرفتند و تیم ملی فوتبال کشورمان نیز در گروه سوم این پیکارها در کنار سه تیم چین، ازبکستان و مالزی قرار گرفت تا با عبور از سد این حریفان ، راه را برای چهارمین قهرمانی خود در قاره آسیا هموار نماید.

تیم ما تا کنون 50 دیدار در مراحل نهایی جام ملت های آسیا انجام داده که حاصل آن 29 برد، 15 تساوی و 6 باخت بوده است. 100 گل زده و 37 گل خورده نیز آمار گل های زده و خورده تیم ما در طی این مسابقات می باشد. این آمار و ارقام تیم ما را در بسیاری از جهات به عنوان تیم اول آسیا مطرح می کند و همین موضوع موید این مطلب است که موفقیت در رقابت های سال آینده در صورتی که از هم اکنون تمهیدات لازم برای حضور قدرتمندانه در آن مسابقات اندیشیده شود دور از دسترس نخواهد بود. برای آشنایی شما عزیزان با سوابق تیم ملی فوتبال ایران در رقابت های گذشته جام ملت های آسیا نگاهی اجمالی به سیزده دوره قبلی این پیکارها و نتایج ایران در این مسابقات می اندازیم.

1956 - هنگ کنگ
تیم ملی فوتبال کشورمان در اولین دوره این رقابت ها حضور نداشت. مسابقات مرحله نهایی با حضور چهار تیم کره جنوبی ، اسراییل، هنگ کنگ و ویتنام انجام شد و در نهایت با قهرمانی کره جنوبی خاتمه یافت.

1960- کره جنوبی
در این دوره هم تیم ایران حضور نداشت و این فرصت بسیار خوبی برای کره جنوبی بود تا برای دومین بار متوالی به قهرمانی آسیا برسد.این تیم برای رسیدن به این عنوان هر سه حریف خود در مرحله نهایی را شکست داد تا با قاطعیت قهرمان آسیا شود.

1964- اسراییل
تیم ملی فوتبال کشورمان در این دوره هم غایب بود. بازی های مرحله نهایی در اسراییل برگزار شد و در پایان به قهرمانی میزبان انجامید. تیم کره جنوبی ، قهرمان دو دوره قبلی این رقابت ها نیز به عنوان سومی بسنده کرد. 

1968- ایران
چهارمین دوره رقابت های جام ملت های آسیا در تهران برگزار شد و این موقعیت بسیار مناسبی برای ملی پوشان کشورمان بود تا به نخستین عنوان قهرمانی آسیا دست یابند. مسابقات مرحله نهایی با حضور پنج تیم ایران ، اسراییل ، تایوان ، برمه و هنگ کنگ برگزار شد و تیم کشورمان با کسب چهار پیروزی متوالی با قاطعیت به قهرمانی آسیا رسید.

نتایج دیدارهای تیم ایران در این دوره از مسابقات از این قرار است:

ایران 4 تایوان صفر
ایران 2 هنگ کنگ صفر
ایران 2 اسراییل یک
ایران 3 برمه یک

1972- تایلند
تیم ملی فوتبال کشورمان که به عنوان مدافع عنوان قهرمانی در این رقابت ها حاضر شده بود این بار هم دست به کار بزرگی زد و با کسب پنج پیروزی متوالی با شایستگی هر چه تمام تر قهرمان آسیا شد. فوتبال ایران در آن سالها برتری محسوس و بی چون و چرایی در فوتبال آسیا داشت و این را در عمل به حریفان خود ثابت می کرد! نتایج دیدارهای تیم ملی فوتبال کشورمان در این دوره از پیکارهای جام ملت های آسیا از این قرار است:

ایران 2 کامبوج صفر
ایران 3 عراق صفر
ایران 3 تایلند 2
ایران 2 کامبوج یک
ایران 2 کره جنوبی یک

1976- ایران
سومین قهرمانی ایران در رقابت های جام ملت های آسیا در سومین حضور این تیم در این مسابقات و در شرایطی که خود میزبانی این پیکارها را بر عهده داشت رقم خورد. تیم کشورمان که تا پیش از آن تمام بازی های خود در این چارچوب را با پیروزی به پایان برده بود باز هم به این کار ادامه داد و با کسب چهار پیروزی دیگر و بدون دریافت حتی یک گل با قاطعیت سومین قهرمانی آسیا را جشن گرفت. نتایج کامل دیدارهای ایران در این دوره از مسابقات از این قرار است:

ایران 8 یمن صفر
ایران 2 عراق صفر
ایران 2 چین صفر
ایران 1 کویت صفر

1980- کویت
ایران ، قهرمان سه دوره قبلی این مسابقات، این بار دیگر نتوانست قهرمانی خود در آسیا را تکرار کند و به رده سومی قناعت کرد. تیم کشورمان در بازی نیمه نهایی مغلوب کویت، میزبان مسابقات، شد و همین شکست کافی بود تا این تیم

از رسیدن به چهارمین عنوان قهرمانی آسیا باز ماند! نتایج تیم ملی فوتبال ایران در این دوره از رقابت ها از این قرار است:

ایران صفر سوریه صفر
ایران 2 چین 2
ایران 3 کره شمالی 2
ایران 7 بنگلادش صفر
ایران یک کویت 2
ایران 3 کره شمالی صفر

1984- سنگاپور
تیم ملی فوتبال کشورمان این بار هم موفق به راه یابی به بازی فینال نشد! تیم ما در مرحله نیمه نهایی این دوره از رقابت ها با عربستان سعودی روبرو شد و وقتی تلاش دو تیم در وقت قانونی و اضافی نتیجه مساوی یک بر یک را رقم زد ضربات پنالتی حکم به صعود عربستان به بازی فینال داد! بدین ترتیب تیم کشورمان راهی دیدار رده بندی شد که متاسفانه در آن دیدار هم بار دیگر ضربات پنالتی مانع از پیروزی ایران گردید و در نهایت مقام چهارمی نصیب تیم ما شد!

نتایج بازی های ایران در آن دوره از پیکارها از این قرار است:

ایران 3 امارات صفر
ایران 2 چین صفر
ایران صفر هندوستان صفر
ایران یک سنگاپور یک
ایران یک عربستان سعودی یک (در ضربات پنالتی به سود عربستان)
ایران یک کویت یک (در ضربات پنالتی به سود کویت)

1988- دوحه
تیم ملی فوتبال ایران که در دور قبل این رقابت ها در مرحله نیمه نهایی مغلوب عربستان سعودی شده و از راهیابی به دیدار فینال باز مانده بود بار دیگر در همین مرحله با عربستان روبرو شد و این بار هم از این تیم شکست خورد تا برای سومین بار متوالی از رسیدن به دیدار نهایی مسابقات جام ملت های آسیا باز ماند! به این ترتیب تیم کشورمان راهی دیدار رده بندی شد و با برتری مقابل تیم چین در ضربات پنالتی ، عنوان سومی این پیکارها را از آن خود کرد. نتایج بازی های تیم ایران در این دوره از رقابت ها را در زیر ملاحظه می کنید.

ایران 2 قطر صفر
ایران صفر ژاپن صفر
ایران یک امارات صفر
ایران صفر کره جنوبی 3
ایران صفر عربستان سعودی یک
ایران صفر چین صفر (در ضربات پنالتی به سود ایران) 

1992- ژاپن
یکی از ضعیف ترین نتایج تیم ملی فوتبال ایران در تاریخ رقابت های جام ملت های آسیا در این دوره از رقابت ها به دست آمد! تیم کشورمان که تا پیش از این همواره یکی از تیم های حاضر در مرحله نیمه نهایی بود حتی موفق به صعود از گروه خود نیز نشد و در همان مرحله گروهی وداعی تلخ با این جام کرد! تیم کشورمان در سه بازی مرحله گروهی خود به یک برد ، یک مساوی و یک باخت دست یافت که البته برای صعود به مرحله بعدی کافی نبود! نتایج تیم کشورمان در دهمین دوره مسابقات جام ملت های آسیا از این قرار است:

ایران 2 کره شمالی صفر
ایران صفر امارات صفر
ایران صفر ژاپن یک 

1996- امارات
یازدهمین دوره پیکارهای جام ملت های آسیا با ارایه بازی های تماشایی و کسب نتایج به یاد ماندنی توسط ملی پوشان کشورمان همراه بود. برد جالب 3 بر صفر مقابل عربستان سعودی و پیروزی تاریخی و به یاد ماندنی 6 بر 2 مقابل کره جنوبی از جمله نتایج جالبی است که ملی پوشان توانمند کشورمان در خلال این دوره از رقابت ها بدانها دست یافتند. البته این بار هم موفق به صعود به بازی نهایی این رقابت ها نشدیم و تیم ما که در مرحله نیمه نهایی به مصاف عربستان سعودی رفته بود برای چندمین بار در تاریخ این پیکارها در ضربات پنالتی مغلوب این تیم شد تا بار دیگر حضور در دیدار رده بندی را تجربه کنیم! تیم ما در دیدار رده بندی با کویت روبرو شد و این تیم را در ضربات پنالتی از پیش رو برداشت تا بار دیگر عنوان سومی آسیا را از آن خود کند. نتایج دیدارهای تیم کشورمان در این دوره از پیکارها از این قرار است:

ایران یک عراق 2
ایران 3 تایلند یک
ایران 3 عربستان سعودی صفر
ایران 6 کره جنوبی 2
ایران صفر عربستان سعودی صفر (در ضربات پنالتی به سود عربستان)
ایران یک کویت یک (در ضربات پنالتی به سود ایران)

2000- لبنان
تیم کشورمان در این دوره از مسابقات شروعی طوفانی داشت و در بازی افتتاحیه با چهار گل میزبان مسابقات یعنی لبنان را در هم کوبید اما در ادامه بازی های جالبی به نمایش نگذاشت و در نهایت در مرحله یک چهارم نهایی با گل طلایی مغلوب کره جنوبی شد تا کره ای ها ضمن گرفتن انتقام بازی چهار سال قبل ، مقام سومی ایران در دوره قبل را نیز در پایان مسابقات از آن خود کنند! نتایج تیم ما در این دوره از رقابت ها از این قرار می باشد:

ایران 4 لبنان صفر
ایران یک تایلند یک
ایران یک عراق صفر
ایران یک کره جنوبی 2

2004- چین
چهارمین عنوان سومی تیم کشورمان در تاریخ رقابت های جام ملت های آسیا در این دوره از پیکارها به دست آمد. تیم ما که تا پیش از رسیدن به مرحله نیمه نهایی نتایج نسبتا خوبی گرفته بود بار دیگر در این مرحله و در ضربات پنالتی مغلوب حریف خود،تیم چین ،شد تا بار دیگر از رسیدن به بازی فینال و کسب چهارمین عنوان قهرمانی آسیا باز ماند!

بدین ترتیب تیم ما راهی دیدار رده بندی شد که البته در این دیدار موفق عمل کرد و با کسب پیروزی پر گل مقابل بحرین با شایستگی عنوان سومی قاره را از آن خود کرد. نتایج تیم ملی فوتبال ایران در این دوره از پیکارهای جام ملت های آسیا از این قرار است:

ایران 3 تایلند صفر
ایران 2 عمان 2
ایران صفر ژاپن صفر
ایران 4 کره جنوبی 3
ایران یک چین یک (در ضربات پنالتی به سود چین)
ایران 4 بحرین 2 

نویسنده: افشین احمدی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین