آفتابنیوز : وی افزود: «از طرف دیگر به هر حال نفس رفتن پرونده هستهای ایران به شورای امنیت و ذیل فصل هفتم، با تلاش آمریکا نوعی فضای روانی را علیه جمهوری اسلامی ساماندهی میکند. به نظر من جنگی که آمریکا بنا دارد در ذیل شورای امنیت سازمان ملل با جمهوری اسلامی آغاز کند یک جنگ اقتصادی است و هدف آن تخریب اقتصاد در داخل کشور است».
وی بسترسازی توسط قطعنامه را موجب شکلگیری نوعی فضای منطقهای و بینالمللی علیه ایران خواند و در خصوص واکنش ایران به قطعنامه تحریم گفت: «جمهوری اسلامی تصمیم خود را گرفته است که به یک کشور هستهای تبدیل شود. هستهای شدن هم هزینه دارد. ما باید این هزینهها را به نفع کشور کاهش دهیم. اختلاف نظر امروز ما بر سر هستهای شدن و نشدن نیست. برای هستهای شدن تصمیم گرفته شده و ما نمیتوانیم دوباره به پله اول برگردیم و بحث کنیم. این تصمیمی ملی است که اتخاذ شده است. اما مهم این است که با توجه به این تصمیم، لوازم آن را بشناسیم و به آنها التزام داشته باشیم».
جلالی ادامه داد: «نخست اینکه باید تا میتوانیم هزینه هستهای شدن را کاهش دهیم و با تعامل با دنیا و آژانس بپردازیم. دیگر اینکه جبهههای مختلف را در برابر خود نگشائیم و تنها در جبهه پرونده هستهای مبارزه کنیم نه در جبهههای مختلف. دیگر اینکه برای هستهای شدن از همه ظرفیتها در خدمت پرونده هستهای استفاده کنیم و همه توان کشور را در خدمت دیپلماسی هستهای بکار گیریم».
وی در پایان در خصوص قواعد بینالمللی درباره ایران گفت: «ما گاهی در اعلام مواضع به گونهای رفتار میکنیم که گویی ارزشی برای قواعد بینالمللی قائل نیستیم. در عین حال همه قواعد بینالمللی را رعایت میکنیم. یعنی ما هم قوانین را رعایت میکنیم و هم با برخی اعلام مواضع نسنجیده هزینه عدم رعایت قواعد را بر خود تحمیل میکنیم. باید در این شرایط به این موضع نیز توجه ویژه داشته باشیم».