آفتابنیوز : وی در گفتگو با خبرنگار سیاسی آفتاب افزود: به اعتقاد من رئیس جمهور به جای طرح چنین مواضعی بهتر است همه تلاش ها را در جهت تجمیع افکار نخبگان و خصوصا صاحب نظرانی که در مورد مسایل هستهای ایران دارای وجاهت و نظرات کارشناسی هستند معطوف کند تا از همه ظرفیتها در جهت حل مشکلات واقعی کشور و تهدیدات پیشرو استفاده و از تسویه حسابهای جناحی در این موضوع ملی جلوگیری شود.
کیانوشراد یادآور شد: تردیدی نیست که ارجاع پرونده به شورای امنیت و صدور قطعنامه، برای کشور مخاطرات فراوانی را در پی دارد، اگر کسی مدعی باشد که صدور قطعنامه یا اقدامات بعدی شورای امنیت هیچ ضرری ندارد کاملا در اشتباه است و یا به دنبال منحرف کردن اذهان عمومی از واقعیت است.
این کارشناس مسائل بینالمللی در عین حال تاکید کرد: هیچ تردیدی نیست که تمام نیروهای سیاسی کشور اقدامات شورای امنیت را مبتنی بر تصمیمات سیاسی میدانند.
وی افزود: فعالان سیاسی داخل کشور همواره برخی از مواضع و اقداماتی که میتواند جریان اجماع بر علیه جمهوری اسلامی را تقویت کند گوشزد کردهاند و معتقدند که باید در فضای آرام و با تکیه بر چارچوب قابل قبول بینالمللی، ولو با تأخیر و با اطمینان بیشتر، به حقوق مسلم جمهوری اسلامی دست پیدا کرد.
کیانوشراد با اشاره به این که اروپا و آمریکا به سادگی حاضر به قبول خواستههای ایران نیستند، افزود: اروپا و به ویژه آمریکا هیچ گاه به سادگی حاضر به قبول خواستههای به حق ایران نیستند اما شیوه عمل و واکنش جمهوری اسلامی میتواند در جهت کاهش فشارها، با حفظ اصول، تاثیر گذار باشد.
وی در خصوص خروج NPT خاطرنشان کرد: طرح موضوعاتی از این قبیل هیچ مزیتی برای جمهوری اسلامی ندارد مگر آن که کسانی تصور نمایند میتوانند اقداماتی مغایر با قوانین آژانس را دنبال کنند که ظاهرا هیچ کس به صراحت حاضر به بیان این نکته نیست و دستاندرکاران اصلی پرونده هستهای، همواره بر پیگیری قانونی فعالیتها تأکید دارند.
وی خروج از NPT را منجر به بیاعتمادی جامعه بینالملل دانست و گفت: پذیرش چارچوب قوانین آژانس مهمترین مزیت جمهوری اسلامی در اقدامات هستهای بوده است و به هرحال شرایط فعلی برای طرح گسترده چنین مباحثی مناسب نیست.