آفتابنیوز : «محمد عظیمی» معاون پارلمانی نهاد ریاست جمهوری در همین خصوص اعلام کرده که بودجه 86 هنوز مراحل مقدماتی خود را میگذراند و تکمیل نشده است. نمایندگان مجلس نیز از این تاخیر در ارائه بودجه احساس رضایت نمیکنند و معتقدند که مجلس در بررسی کارشناسی بودجه دچار مشکل خواهد شد.
«محمد شاهیعربلو» رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در این خصوص به خبرنگار پارلمانی آفتاب گفت: طبق زمانبندی که انجام داده بودیم، انتظار داشتیم تا آخر آذرماه بودجه به مجلس ارائه شود که تا قبل از عیدنوروز بررسی آن به پایان برسد. اما متاسفانه به احتمال قوی تصویب نهایی بودجه در مجلس به بعد از عیدنوروز موکول شود.
شاهیعربلو تاکید کرد: اگر تاخیر در تحویل بودجه و تصویب آن در مجلس برای عملیاتی کردن بودجه موثر باشد میتوان آن را یک امتیاز مثبت تلقی کرد اما اگر تاثیری در عملیاتی کردن بودجه نداشته باشد، این تاخیر یک ضعف جدی برای دولت است.
«هادی حقشناس» عضو کمیسیون برنامه و بودجه از فراکسیون اقلیت نیز در این خصوص گفت: بررسی بودجه در هر حال باید در سال 85 در مجلس تصویب شود.
عضو فراکسیون اقلیت اظهار داشت: یکی از اساسیترین کارهای که مجلس انجام میدهد، بررسی و تصویب لایحه بودجه سال آینده است.
حقشناس تاکید کرد: شاید تاخیر در ارائه بودجه باعث شود کار کارشناسی مجلس کمتر شود و مجلس فرصت از دست دهد اما مسلما بررسی این لایحه تا آخر 85 به پایان میرسانیم.
اما
«محمدناصر توسلیزاده» عضو دیگر کمیسیون برنامه و بودجه از فراکسیون اکثریت معتقد است نسبت به سالهای قبل، تاخیری در ارائه لایحه بودجه صورت نگرفتهاست. نماینده تربت حیدریه در عینحال افزود: انتظار داشتیم تا پایان آذرماه این لایحه به مجلس ارائه شود که تا اواخر بهمنماه رسیدگی بودجه به پایان برسد.
توسلی زاده تصریح کرد: اگر بررسی بودجه زودتر در مجلس به پایان برسد دولت میتواند با سرعت بیشتر بودجه دستگاه اجرایی را اعلام کند و مثل امسال نشود که پروژههای زیادی هنوز انجام نشده است.
در ماههای اخیر شاهد تغییرات زیادی در سازمان مدیریت و برنامهریزی بودیم که البته این تغییرات در بررسی بودجه و تاخیر آن در ارائه به دولت نیز میتواند موثر باشد. برخی از نمایندگان مجلس نیز با این نظر موافق هستند.
شاهی عربلو رئیس کمیسیون اقتصادی در این خصوص گفت: یکی از موارد دلیل تاخیر در ارائه بودجه حتما تغییرات در سازمان مدیریت و برنامهریزی است.
وی اظهار داشت: اما دلیل دیگری نیز برای این تاخیر وجود دارد. اینکه دولت اعلام کرده، سعی میکند بودجه را با دقت و شفافیت بیشتری نهایی کند.
نماینده رباطکریم افزود: اگر ما واقعا این حرکت به سمت شفافکردن و عملیاتی کردن بودجه باشد حرکت مثبتی است اما اگر بودجه سال 86 مانند بودجههای گذشته به صورت سنتی تهیه شده باشد این تاخیر نمیتواند توجیهی داشته باشد.
حقشناس عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه نیز در همین ارتباط به خبرنگار آفتاب گفت: تغییرات در سازمان مدیریت حتما در تاخیر ارائه بودجه تاثیر داشته است و این تاخیر به ضرر دولت و مجلس است.
وی اظهار داشت: البته ارائه لایحه متمم بودجه نیز جز عوامل در تاخیر بودجه بود. همچنین، سفرهای استانی هیات دولت در این تاخیر بودجه نقش بسزایی داشته است.
این درحالیاست که توسلی زاده عضو کمیسیون برنامه و بودجه معتقد است تغییرات در سازمان مدیریت و برنامهریزی تاثیری در تاخیر ارائه بودجه نداشته است. وی به خبرنگار پارلمانی آفتاب گفت: در موقع ریاست آقای رهبر ایشان در کمیسیون اعلام کردند کار گروههای بررسی بودجه را آغاز کردند آقای برقعی نیز وقتی به عنوان رئیس انتخاب شدند گفتند کار گروهها تغییری نکرده و بررسی بودجه ادامه دارد.