آفتابنیوز : تاکید این نماینده مجلس بر قطع روابط اقتصادی تهران با روسیه در شرایطی صورت میگیرد که دولت نهم در بدو ورود به پرونده هستهای، سیاستهای سابق نظام در مذاکره با اروپا را به باد انتقاد گرفته و با تبلیغات فراوان «سیاست نگاه به شرق» را مطرح کرده بود. این سیاست همان وقت با انتقاد شدید کارشناسان حوزه روابط بینالملل مواجه شد و سیاستی غیرعملی و غیر واقعبینانه نامیده شد.
رودکی با انتقاد از سیاستهای مسکو افزود: روسیه کشوری است که حمایتهای خود را از کشورها نیمهکاره رها میکند و ما به این رفتار، سیاست «از پشت خنجر زدن» میگوییم. به نظر من حق مقابله با روسیه برای ملت ایران محفوظ است و ما به روسیه توصیه میکنیم که سیاست مستدلی را نسبت به فعالیت هستهای ایران اتخاذ کنند.
رودکی خاطرنشان کرد: ایران با روسیه و کشورهایی که تصمیمات خصمانهای بر علیه ایران اتخاذ میکنند، دارای روابط اقتصادی است و اگر آنان به برخورد با ایران ادامه دهند، در روابط اقتصادی – سیاسی خویش با این کشورها تجدیدنظر خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که «آیا در این میان ایران نیز متحمل آسیب خواهد شد؟» گفت: ممکن است این تصمیم به ضرر ایران باشد اما آسیب و ضرر آن برای کشورهای دیگر بیشتر است چرا که ما 27 سال تحریم بودهایم و بر اثر تحریم توانستهایم در بخشهای مختلف به خودکفایی برسیم. برای مثال در بخش پزشکی، صنعت خودروسازی و هوایی و غیره به عرصه تولید، ظهور و بروز رسیدهایم.
اظهارات رودکی در حالی بیان میشود که همزمان با او، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو با آفتاب با یادآوری نقش روسیه در شورای امنیت که منجر به تعدیل قطعنامه قبلی به نفع ایران شد، تاکید کرد که تهران در آینده از مسکو انتظار بیشتری دارد و میخواهد کرملین در دورههای بعد از قدرت قانونی خود در شورای امنیت برای مقابله با آمریکا استفاده کند.
تهران در انتظار «وتو» روسیه [کلیک کنید]نماینده مردم شیراز با اشاره به این که جمهوری اسلامی همواره خواهان مذاکره و رایزنی با سایر کشورها بوده است گفت: ما ملت صلح و دوستی هستیم و در کنار این هیچ گاه زیر بار ستم و فشار آمریکا نمیرویم.
وی همچنین در خصوص تهدیدات اخیر اسرائیل برای حمله نظامی به ایران گفت: حمله نظامی اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران مقوله بسیار بعیدی است چرا که آنان یک بار حمله به ایران را آزمایش کردهاند و در 8 سال دفاع مقدس، مقاومت و ایستادگی ملت ایران را مشاهده نمودند.
وی در ادامه افزود: ما در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی حمله نظامی اسرائیل به تأسیسات هستهای را دور از ذهن میدانیم اما احتمال افزایش فشارهای آمریکا برای صدور قطعنامههای بیشتر، وجود دارد که ما هم در خور آن عکسالعمل نشان میدهیم.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در خصوص چگونگی رفتار ایران برای کاهش فشارها گفت: در حال حاضر کمیتههایی مشغول بررسی قطعنامه هستند و از سوی دیگر تعدادی از کشورها مثل ژاپن، پاکستان و مالزی با صدور قطعنامه تحریم علیه ایران مخالفت کردهاند.
وی ضمن بیان این که روز شنبه با رئیس کمیته خارجی مجلس سنای پاکستان جلسه داشتهاست گفت: اعضای کمیسیون امنیت ملی، دیروز با مسئول کمیته سیاست خارجی مجلس سنای پاکستان جلسهای داشتند و پاکستانیها هم بر این باورند که فعالیت صلحآمیز حق ملت ایران است چرا که ایران عضو NPT و به قوانین آژانس نیز پایبند هست.
رودکی با تأکید بر این که برخورد کشورهای گروه 1+5 سیاسی است گفت: ما راهی که آغاز کردهایم را ادامه خواهیم داد. در باقی مانده فرصت یک ماهه نیز به رایزنی و فعالیت دیپلماسی خویش با سایر کشورها ادامه خواهیم داد.