کد خبر: ۵۵۸۹۸
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۸۵ - ۱۰:۴۸
سیاست جدید آمریکا افشا شد

حمایت از شبکه‌های تخریب و ترور در ایران

آفتاب‌‌نیوز : طی روزهای اخیر گزارش‌های ضد و نقیضی در مورد استراتژی جدید ایالات متحده آمریكا در خاورمیانه جهت رهایی از مشكلات موجود و همچنین تعیین راهبرد تازه جهت آینده حضور آمریكا در منطقه به گوش می‌رسد. در این گزارش كه عده‌ای می‌گویند در روز چهارشنبه منتشر خواهد شد به بسیاری از مشكلاتی كه این كشور به آنها دچار است اشاره و برای حل آنها راهكارهایی چند ارائه شده است. این راهكارها بر دفاع از منافع فعلی آمریكا با لحاظ اندکی آینده نگری، مبتنی خواهند بود. 

رئیس‌جمهور آمریكا پس از شكست سنگین حزب متبوعش در انتخابات كنگره و بركناری چند مقام برجسته دولت كه نقشی انكارناپذیر در سیاست‌های واشنگتن در خاورمیانه و جنگ با تروریسم بازی می‌كردند، امروز در وضعیت بسیار بغرنجی قرار گرفته است. در حل این مشكل بیش از آنكه راهكارهای عقل‌گرایانه قابل رویت باشد عملا می‌شود باز هم روح آمریكایی و خشونت‌طلبی را یافت. به طور خلاصه باید گفت آمریكا در استراتژی جدید خود سه هدف عمده را دنبال می‌كند؛ این اهداف عبارتند از: 

1 - بیرون رفتن از باتلاق عراق و فارغ شدن نیروهای نظامی آمریكایی از درگیری با شبه‌نظامیان مسلح (به خصوص پس از تلفات سنگین سه ماه اخیر كه حدود 330 نظامی این كشور در عراق كشته شدند.) آنها بر آنند تا این مأموریت‌های خطرناك را بر عهده نیروهای نظامی عراقی بگذارند و خود در پی انجام كارهای مهم‌تر در منطقه برآیند. 

2 - فشار بر ایران برای دست كشیدن از فعالیت‌های مسالمت‌آمیز هسته‌ای خود. همچنین ایران باید از آنچه دخالت در امور عراق، افغانستان، لبنان و اخلال در روند صلح عنوان شده دست بكشد.

3 - یافتن راه حلی برای بحران فلسطین و لبنان. آنها برآنند تا دولت حماس را وارد جریان سازش كنند و در غیر این صورت آنها را به هر طریق ممكن حذف كنند؛ در لبنان نیز تمام تلاش آنها معطوف به حمایت از دولت فؤاد سنیوره خواهد بود تا از سقوط آن جلوگیری كنند. 

شاید در وهله اول این سه اولویت را اولویت‌های همیشگی ایالات متحده بپنداریم اما با پیگیری ادامه مطلب متوجه خواهیم شد كه برای رسیدن به این اهداف آمریكا چه برنامه‌ای تدارك دیده است. 

نیویورک تایمز نوشته است؛ به نظر می‌رسد در روزها یا هفته‌های آینده شاهد تحولات چشمگیری در سطح منطقه خواهیم بود. تحولاتی كه هدف نهایی آنها به دست آوردن حداقل دستاوردها برای دولت بوش در دو سال پایانی ریاست‌جمهوری‌اش است و نه چیز دیگری. با مطالعه گزارشی كه از برخی منابع عرب زبان جمع‌آوری و تدوین شده، به روشنی درك خواهیم كرد چگونه رئیس‌جمهور آمریكا گسترش دموكراسی در خاورمیانه را به بوته فراموشی سپرده و تنها به دنبال یافتن راه‌حلی هر چند موقت برای بحران‌های موجود برآمده كه خود مسبب و پدیدآورنده یا تداوم‌دهنده آنها بوده است. 

آنچه در این گزارش می‌آید سخنان یك مقام بلندپایه وزارت امورخارجه آمریكاست كه به شرط فاش نشدن نامش اطلاعاتی در مورد استراتژی جدید آمریكا را در اختیار برخی رسانه‌های عربی قرار داده است. این مقام مسوول در وزارت خارجه آمریكا در مورد استراتژی جدید آمریكا در منطقه با اذعان به اینكه برخی از كشورهای عربی و خاورمیانه‌ای از تعدادی از بندهای طرح جدید رئیس‌جمهور آمریكا در قبال عراق و منطقه آگاهی دارند، افزود این طرح تنها شامل عراق نشده بلكه تمام منطقه را در بر می‌گیرد. 

این مقام آمریكایی می‌گوید، دولت آمریكا از تعدادی از كشورهای عرب خواسته است تا تمام امكانات خود را جهت ارسال نیرو به عراق مهیا كنند به طوری كه تعداد نیروهای حاضر در عراق به همراه نیروهای آمریكایی به 450 هزار نفر افزایش یابد، این نیروها وظیفه دارند با تمام توان خود نسبت به دستگیری شهروندان خود و عراقی‌هایی كه به‌زعم دولت آمریكا جزو گروه‌های تندرو محسوب می‌شوند و از به اصطلاح نیروهای مقاومت عراقی حمایت می‌كنند، اقدام نمایند. این افراد مظنون پس از دستگیری به زندان‌های آمریكا كه در پنج كشور عربی قرار دارد و توسط مقامات امنیتی این كشور اداره و كنترل می‌شوند، انتقال خواهند یافت. سازمان‌های امنیتی آمریكا به این كشورها آموزش‌ها و اطلاعات كافی در مورد این افراد و گروه‌های تندرو را خواهند داد.

این مقام آمریكایی در مورد سیاست‌های مقامات كشورش در قبال لبنان و فلسطین هم می‌گوید، هدف دولت آمریكا ایجاد درگیری داخلی در لبنان و فلسطین و تهدید برخی دیگر از كشورهای عرب، محدود كردن سوریه و اجرای برنامه نومحافظه‌كاران حاكم بر كاخ سفید مبنی بر ترمیم وجهه خود در قبال اسائه ادب به ساحت اسلام و پیامبر(ص) با استفاده از كانال‌های متعدد جهت اقناع مردم منطقه خواهد بود. 

به گفته این مسوول آمریكایی، از هم پاشیدن اوضاع امنیتی در عراق تمام برنامه‌های دولت آمریكا در منطقه را با شكست روبه‌رو خواهد كرد و این یعنی در مدار قرار گرفتن نظریات دموكرات‌های تازه راه‌یافته در كنگره كه مخالف برنامه‌های نومحافظه‌كاران مسیحی به ریاست بوش و چنی و رایس خواهد بود؛ بنابراین آمریكا سعی خواهد كرد به صورت روزافزونی در امور كشورهای منطقه دخالت كند تا اوضاع در برخی مناطق به حالت انفجار جهت بهره‌برداری در راستای استراتژی جدید كاخ سفید برسد. 

به گفته وی بر همین اساس یك هیات بلندپایه امنیتی آمریكایی كه همراه آنها برخی از مسوولان دایره خاورمیانه وزارت امورخارجه هم هستند، راهی منطقه خواهند شد و همزمان با سفر قریب‌الوقوع رایس به خاورمیانه كه با خود یك مقام برجسته امنیتی نیز به همراه دارد، مأموریت خود را انجام خواهند داد. آنها وظیفه دارند تا برنامه جدید را به كشورهای عربی اعلام كرده و نتیجه حاصل شده را هم به اطلاع مقامات سیاسی آمریكا برسانند.
 
«حمایت بی‌قید و شرط گروه همراه فؤاد سنیوره در لبنان و با مشاركت اسرائیل» یکی از برنامه‌هایی است كه آنها باید به این كشورهای عربی اعلام كنند. چرا که به نوشته نیویورک تایمز، در غیر این صورت امكان دارد اوضاع امنیتی در لبنان مانند عراق به مرحله‌ای پیش رود كه از كنترل خارج شده و این دو كشور به كانون‌های مخالفت با آمریكا تبدیل شوند. كشورهای عرب به خصوص كشورهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس باید به حمایت مالی از گروه موسوم به 14 مارس بپردازند تا به گفته آنها به این ترتیب بتوان با محور ادعایی سوریه - ایران كه از حزب‌ا... حمایت می‌كنند مقابله كرد. 

اما در حوزه فلسطین این هیات آمریكایی از دولت حماس خواهد خواست تا سیاست‌ها و دیدگاه‌های خود را تغییر داده و به آنچه آنها محور معتدل و میانه‌رو در منطقه می‌خوانند بپیوندند و در غیر این صورت تحت تعقیب قرار گرفته و با شیوه‌های گوناگون تصفیه خواهند شد؛ این مسوول آمریكایی در ادامه این نكته را كه دولت متبوعش فشارهای سنگین و همه جانبه‌ای را بر ریاست تشكیلات خودگردان فلسطینی وارد می‌كند تا وارد جنگ داخلی نشده و به تلاش‌های خود جهت تشكیل دولت وحدت ملی ادامه دهد، رد كرد و گفت: دولت آمریكا تمام این مسائل را رد می‌كند.

در مورد اسرائیل نیز به گفته این مقام آمریكایی، واشنگتن همچنان به حمایت‌های بدون قید و شرط از تل‌آویو به عنوان متحد استراتژیك خود در منطقه ادامه خواهد داد و رایزنی‌های گسترده‌ای نیز با كشورهای عربی انجام می‌دهد تا شاید آنها را راضی به عادی‌سازی روابط خود با این رژیم كند. 

بوش و دولت وی بر این اعتقادند كه برای حل مسأله فلسطین - اسرائیل باید به نظریات دولت این رژیم توجه شود و هر تصمیمی باید با تل‌آویو از قبل هماهنگ شود شاید از این طریق بتوان دولت فلسطینی موقتی را بر سر كار آورد. آمریكا برای رسیدن به این هدف خود دست به دامان مقامات عربستان سعودی شده تا هم این مسأله را حل كند و هم از روابطش باسایر كشورهای عرب استفاده كرده تا علاوه بر عادی‌سازی روابط خود با اسرائیل همكاری جدی‌ای نیز جهت این امر انجام دهد. 

اما جالب‌ترین نكته‌ای كه نیویورک تایمز به آن اشاره داشته تقویت پایگاه‌های آمریكا در خلیج فارس جهت كمك به «مخالفان ایران» است. به گفته یک منبع آمریکایی ناشناس، مخالفان ایرانی مأموریت دارند در قالب شبكه‌های آموزش‌دیده تخریب و ترور در ایران به انجام عملیات بپردازند. طرح آمریكا و اسرائیل بر این پایه قرار گرفته تا پس از این كار و در ادامه مخالفت‌های خود با ایران رهبری محوری را بر عهده گیرند كه هدفش به انزوا كشیدن ایران خواهد بود.

اما در مورد سوریه، آمریكا به مقامات اسرائیلی گفته به هیچ عنوان نباید به درخواست‌های مكرر صلح كه از طرف سوریه ارائه می‌شود تا زمانی كه فشارها و تهدیدات علیه سوریه شكسته نشده، پاسخ دهند. واشنگتن به تل‌آویو گفته تا آن هنگام كه سوریه به شرط‌های آمریكا كه در مقدمه آن دوری گزیدن از ایران و مشاركت در فشار به حزب‌ا... لبنان و مقاومت مردم فلسطین است، پاسخ ندهد چنین امری نباید صورت گیرد. 

این مقام آمریكایی می‌گوید بسیاری از بندهای استراتژی جدید آمریكا در منطقه منتشر نشده و سری خواهد ماند. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین