آفتابنیوز : «نسرین علیزاده» افزود: نمک اصلیترین علت افزایش فشارخون است و فشارخون اصلیترین علت مرگ و میر در جهان است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی، وی با اشاره به اینکه مصرف نمک در ایران بیش از دوبرابر میزان مجاز است، در ادامه خاطرنشان کرد: حدود دو سوم نمک دریافتی مردم از طریق مصرف مواد غذایی حاوی نمک وارد بدن میشود.
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی افزود: مصرف نمک زیاد سبب پرفشاری خون شده و در نهایت به سکتههای قلبی و مغزی که علت نخست مرگ ومیر در مردان(مصرف نمک در مردان بیش از زنان است) منجر میشود .
علیزاده افزود: بیماریهای غیر واگیر از جمله فشار خون قابل پیشگیری بوده و مهمترین اقدام در این زمینه کاهش مصرف نمک است.
این مسئول یادآور شد: کاهش مصرف نمک در حد ۵ تا ۶ گرم در روز(حدمجاز مصرف )خطر بیماریهای قلبی را ۱۸ درصد و خط سکته مغزی را ۲۴ درصد کاهش میدهد.
منبع: ایسنا