کد خبر: ۵۶۳۶۲
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۸۵ - ۱۹:۱۲

رقیب هیلاری به میدان آمد

آفتاب‌‌نیوز : به این ترتیب، او می‌تواند به اولین رئیس جمهور آفریقایی - آمریكایی ایالات متحده تبدیل شود. البته این سناتور 45 ساله برای رسیدن به نامزدی حزب‌دموكرات، راه آسانی در پیش ندارد.
باراك اوباما در سه سال اخیر با موضع‌گیری‌های قاطع و موثر خود، انتقادات زیادی را از دولت جمهوریخواه بوش مطرح می‌كرد و در عین حال، فعالیت‌های قابل توجهی در سنای آمریكا داشت كه نام او را به‌عنوان یك سناتور فعال و موثر در عرصه سیاسی این كشور مطرح كرد. 

باراك اوباما زندگی متفاوتی نیز نسبت به رقیبان احتمالی خود در حزب دموكرات داشته است. پدر او یك مرد سیاهپوست كنیایی بود و مادرش، دختر سفیدپوست یك كشاورز آمریكایی در كانزاس. باراك اوباما در‌هاوایی به دنیا آمد، در نوجوانی در اندونزی زندگی كرد و نهایتا به دانشگاه هاروارد رفت. 

این سناتور دموكرات آمریكایی در كتابی كه از زندگی خود و با عنوان رویاهایی از پدرم نوشته است، ماجراهای تاثیرگذاری از زندگی‌اش را روایت كرده و این كتاب به هنگام انتشارش در سال 1995 میلادی با استقبال خوبی مواجه شد.در ماه‌های پیش از برگزاری انتخابات اخیر میان‌دوره‌ای كنگره آمریكا در ماه نوامبر گذشته، باراك اوباما فعالیت‌های قابل توجهی برای جلوه‌دادن به اهداف آینده حزب دموكرات آمریكا داشت و موقعیت هم برای وی و همفكرانش در این حزب، كاملا آماده و فراهم شده بود، زیرا نارضایتی از عملكرد دولت جمهوریخواه جورج بوش، برگ برنده‌ای برای دموكرات‌ها به شمار می‌آ‌مد. 

با اعلام ورود باراك اوباما به عرصه رقابت‌های ریاست جمهوری آمریكا، احتمالا در روزهای آینده رسانه‌های مختلف جهان به ارزیابی فعالیت‌های گذشته و حال باراك اوباما و برنامه‌های او در صورت رسیدن به نامزدی حزب دموكرات در رقابت‌های ریاست جمهوری آمریكا خواهند پرداخت. این در حالی است كه اوباما اعلام رسمی این مساله را به دهم فوریه موكول كرده است. 

اما از هیلاری كلینتون، رقیب درجه یك باراك اوباما در حزب دموكرات هم نباید غافل شد. همسر بیل‌كلینتون، رئیس جمهور سابق آمریكا فعلا تاكید دارد كه اعلام ورودش به عرصه رقابت‌ها در این خصوص، وابسته به زمان اعلام ورود كاندیداهای دیگر نیست، اما به هر صورت، گمان می‌رود هیلاری كلینتون هم تا پایان ماه ژانویه (ماه جاری میلادی)، تصمیم خود در این‌خصوص را به صورت علنی اعلام كند. 

اما در درون حزب دموكرات هم آشفتگی خاصی به چشم می‌خورد. دموكرات‌ها كه توانسته‌اند از رقابت‌های میان‌دوره‌ای كنگره آمریكا سربلند بیرون بیایند و با سرخوشی و شادی، اكثریت كنگره را به دست بگیرند، از همان گام اول با مشكل بزرگی به نام نحوه برخورد با استراتژی موردنظر جورج بوش در عراق مواجه شده‌اند. 

البته دموكرات‌ها پیش از این هم مخالفت‌های جدی خود با اعزام نیروهای نظامی جدید آمریكا به عراق را مطرح كرده بودند، اما به هرحال، انتقادات زیادی نسبت به انفعال كنگره دموكرات در مقابل استراتژی مورد نظر بوش ابراز شده كه ممكن است در آینده دردسرساز باشد. 

یكی از شدیدترین انتقادات در این خصوص از جانب جان ادواردز، سناتور سابق دموكرات مطرح‌شده و تیغ تیز این انتقاد نیز متوجه هیلاری كلینتون است. از آنجا كه جان ادواردز و باراك اوباما تا حدی اشتراك موضع دارند، می‌توان چنین برداشت كرد كه ادواردز هم در این میان در نقطه مقابل هیلاری كلینتون قرار گرفته است. 

به هر صورت، باراك اوباما اعلام كرده كه یك كمیته برای سامان‌دادن تلاش‌هایش در كسب نامزدی حزب دموكرات تشكیل داده و از كم‌تجربگی سیاسی‌اش هم واهمه‌ای ندارد. شاید همین مساله، برگ برنده اوباما برای جلب‌نظر رأی‌دهندگانی باشد كه خواهان تغییرات اساسی در آمریكا هستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین