آفتابنیوز : وی افزود: اگر این موضوع از مسیر صحیح خود پیگیری شود آماده هرگونه راستیآزمایی توسط مراجع مسوول برای اثبات صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود هستیم.
هاشمی با اشاره به اوضاع عراق و افغانستان، ادعای اعلامی اشغالگران از حمله به این دو كشور را ایجاد دموكراسی خواند و گفت: اقدامات اشغالگران در این دو كشور با این موضوع سازگار نیست.
وی، افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان و بروز ناامنی در عراق را یكی از عواقب اشغالگری عنوان كرد و افزود: مردم این دو كشور بهویژه عراق از تبعات این اشغال رضایت ندارند و اگر ارادهی جدی برای حل این مشكلات وجود داشته باشد جمهوری اسلامی ایران آمادهی همكاری است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، حاكمیت مردم در عراق و ایجاد آرامش را از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران بیان كرد و گفت: كلیه گروههای مذهبی، سیاسی و قومی در عراق به اندازهی سهم جمعیتی خود حق دارند در ادارهی این كشور سهیم باشند ولی به نظر میآید برخی بازیگران خارجی صحنهی عراق با این موضوع موافق نیستند.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به موضوع فلسطین، نظر جمهوری اسلامی ایران را در این خصوص روشن عنوان و تصریح كرد: حل این مساله بدون در نظر گرفتن تكلیف میلیونها آوارهی فلسطینی امكانپذیر است.
وی افزود: مردم فلسطین تصمیمگیر نهایی درخصوص آیندهی كشور خود هستند ولی انتظار این است كه عقلای دنیا راه حلی منطقی و انسانی برای این موضوع بیابند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از برخی اتهامات مكرر مقامات و برخی نشریات در انگلیس درخصوص جمهوری اسلامی ایران گفت: ما خواهان صلح و ثبات در منطقه هستیم و رویه ایران در افغانستان و عراق این موضوع را اثبات میكند و اشغالگران خود بیش از دیگران به این موضوع واقف هستند.
جفری آدامز، سفیر انگلیس در این دیدار، حل موضوع استفاده ایران از انرژی هستهای را در گرو بازسازی اعتماد میان طرفین موضوع بیان و تصریح كرد: پایه و اساس مذاكرات، رسیدن به توافق و اعتماد دوجانبه است و ما امیدواریم در جوی دوستانه مسایل برطرف شود.
وی علایق جمهوری اسلامی ایران و جامعه جهانی در عراق و افغانستان را نزدیك به یكدیگر عنوان كرد و گفت: ایجاد صلح، رفاه اقتصادی و حاكمیت دموكراسی در این دو كشور موضوعاتی است كه طرفین بر آن تاكید دارند و میتواند زمینههای مشتركی برای همكاری باشد.
جفری آدامز موضع غرب را درخصوص فلسطین، حمایت از تشكیل دو دولت و دو كشور عنوان كرد و افزود: مواضع جمهوری اسلامی ایران و غرب در این حوزه متفاوت است و برای یافتن راه حلی در این خصوص میتوان تلاش كرد.
سفیر انگلیس با اشاره به تمایل جمهوری اسلامی ایران برای خصوصیسازی و جلب سرمایههای خارجی، علاقه تجار و سرمایهگذاران انگلیس برای مشاركت در طرحهای اقتصادی ایران را زیاد عنوان كرد.