آفتابنیوز : آفتاب – مهدی نیاکی: معاون سید محمد خاتمی در دوران ریاست جمهوری این تحلیل را که خاتمی در سفر به داووس مأموریتی برای مدیریت بحران سیاست خارجی ایران داشته رد کرد و یادآور شد که «نه تنها چنین نیست. بلکه سفرهای وی مورد بیمهری و مخالفت نیز قرار میگیرد». محمدعلی ابطحی در گفتگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در این باره اظهار داشت: «براساس اطلاع من سفر خاتمی در چارچوب ارتباطات وی و دعوت از ایشان به عنوان یک چهره صاحب نظر در حوزه سیاست و صاحب نظریه در حوزه فرهنگ و تأثیر گذار در مسایل بینالمللی انجام شده و این بعد از شخصیت اوست که مورد توجه بخشهای مختلف سیاسی – فکری جهان قرار میگیرد.»
وی افزود: «سفر اخیر خاتمی به داووس در همین چارچوب بوده و آقای خاتمی به عنوان یک نظریهپرداز و سیاستمدار مستقل به این اجلاس دعوت شده تا دیدگاههای خود را با توجه به مقبولیت او در جهان و ادبیات قابل پذیرش وی برای افکار عمومی جهانیان بیان کند».
ابطحی با بیان اینکه اگر در منظومه سیاست خارجی کشور از این ظرفیتهای ملی استفاده میشد و این ظرفیتها میتوانست مشکلات جدی امروز کشور را حل و فصل کند امری بسیار پسندیده و ضروری بود تصریح کرد: «اما متأسفانه نه تنها چنین نیست، بلکه سفرهای ایشان مورد بیمهری و حتی بعضا مخالفت برخی مسئولان نیز قرار میگیرد. بازتاب رسانهای سفرهای خاتمی به اقصی نقاط جهان پس از دوران ریاست جمهوری بسیار قابل توجه بود ولی هرگز حتی بازتاب اندکی در رسانههای داخلی نداشته است. از همین معیار میتوان فهمید که یک سرمایه بزرگ ملی مثل خاتمی که در سطح جهانی میتواند بسیاری از کمبودها و مشکلات سیاست خارجی ایران را حل و فصل کند مورد بیتوجهی قرار گرفته است».
رئیس مرکز جهانی گفتوگوی ادیان در ادامه افزود: «من معتقدم سرمایههای بزرگ ملی ظرفیتهایی هستند که در لحظات بحرانی میتوانند به کمک جامعه و ملت ما بیایند، اما درایت استفاده از این سرمایهها در کشور کمتر دیده میشود.»
ابطحی در پاسخی به این سؤال که «چرا این همه تلاش برای رفع بحران در حوزه سیاست خارجی انجام میگیرد و حتی وزارت خارجه حاضر است اعلام کند که «پیامهای غیرعلنی» آمریکا را بررسی میکند اما از نیروی تأثیرگذار یک چهره ملی و بینالمللی و محبوب در راستای حل بحران کنونی استفاده نمیشود» گفت: مبنای رفتاری سیاست داخلی و خارجی برخی مدیران کشور با مبانی تأثیرگذار افرادی مانند خاتمی متفاوت است. تصور آنها این است که نباید از این چهرهها استفاده شود و عدم حضور آنان برای پیشبرد اهداف این گروه از مسئولان مفیدتر است. طبیعی است افرادی مثل خاتمی اگر امکان و اجازه گفتوگو درباره راهحلهای برون رفت از بحران فعلی را داشتند میتوانستند به شرایط فعلی کمک کنند اما وقتی از این نقش استقبال نمیشود فقط به عنوان یک چهره مطرح و قابل قبول در محافل بینالمللی حضور مییابند، نه به عنوان چهرهای مددکار برای ملتی که در شرایط بحرانی نیاز به کمک و مدد چهرههای ملی دارد.
ابطحی در پایان گفت: «وقتی در این شرایط رئیس دولت اعلام میکند نگرانی از وضعیت کشور ندارد طبیعی است که ضرورتی هم برای استفاده از این امکانات و سرمایههای ملی نمیبیند».
امروز ازصدقه سر سياستها ي خارجي دولت نهم درعرصه سياست دنياُ امريكا براي بازسازي خودش ناچارازمطرح كردن چهره اي رنگين پوست باظاهري معصوم براي رياست جمهوري خودش شده-درخاورميانه حزب الله وحماس متحدين ايران با پرداختن هزينه مقاومت(چيزي كه خاتمي وطرفداراش بويي ازآن نبرده اند)به عنوان چهره هاي مطرح وتاثيرگذار(هرچند كه بخواهند ان راكتمان كنند)درسطح منطقه ميباشند. افتضاح چهره پليد مزوران عرب ازجمله مصر-عربستان و...تاحدي گشته كه در درون خودشان صحبت ازبحران مقبوليت عمومي درجامعه شان ميباشد - وبسياري ازمسايل ديگر....
حال ادمي مثل ابطحي كه دردوران تصدي مشاغل اجرايي كشور بيشتر وقتش راصرف موبايل بازي وچت و وبلاگ نويسي كرده(چهره وحركاتش درتاريخ براي خوانندگان تاريخ بسيارآشنا ميباشد...خيلي دور نرويد...شاهان قاجارو سرزمينهاي ازدست رفته را.....) درپي تطهير چهره خاتمي ميباشد؟؟؟...!!!!
او ميخواهد از وهم خود چهره ايران را مورد بازسازي جهاني قراردهد. اينها انقدر ازمرحله پرت هستند كه نميدانند ما اين فازهارا پشت سرگذاشته ايم وهم اكنون تو پ بحران درزمين دشمنان ماميباشد.
يقين بدانيد بااين سطح ازحماقت درمشاوران خاتمي -دوستان خارجي ايشان هم چندان اميدي به ايشان نخواهند داشت- داخليها كه هيچ....