کد خبر: ۵۶۸۰۷
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۸۵ - ۱۴:۲۴

لبخند چین به دیکتاتورهای آفریقایی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس جمهور چین سفر دوازده روزه خود به هشت کشور آفریقایی را از روز گذشته آغاز کرد. در شرایطی که ایالات متحده و کشورهای غربی به شدت از گسترش نفوذ بین‌المللی چین واهمه دارند، رئیس جمهور این کشور ـ هوجین تائو ـ قصد دارد با مذاکره با دیکتاتورها و رهبران جنگ‌های چند ساله در آفریقا راهی برای برقراری صلح در این قاره بیابد. 

هوجین تائو در این سفر دوازده روزه که سومین سفر وی از زمان به قدرت رسیدن محسوب می‌شود به کامرون، لیبی، زامبیا، نامیبیا، موزامبیک، آفریقای جنوبی و سودان سفر خواهد کرد. رئیس جمهور چین در این دیدارها در خصوص سرمایه‌گذاری‌های چند میلیارد دلاری در کشورهای آفریقایی و کمک‌های مالی به سران این کشورها سخن خواهد گفت. 

همزمان با افزایش طمع چینی‌ها برای دستیابی به منابع طبیعی مانند نفت، میزان همکاری‌های تجاری چین با کشورهای آفریقایی در دهه جاری افزایش چشمگیری داشته است. در شرایطی که روابط تجاری ایالات متحده و بسیاری از کشورهای غربی با کشورهای آفریقایی هرز چندگاهی تحت تاثیر تحولات سیاسی دستخوش تغییرات جدی می‌شود، رابطه چین با این قبیل کشورها از ثبات نسبی خوبی برخوردار است. 

از سوی دیگر رهبران کشورهای آفریقایی نیز همواره از سرمایه‌گذاری و کمک‌ مالی به کشورهایشان بهره برده‌اند. البته ظرف یک سال اخیر رابطه میان چین و کشورهای آفریقایی دستخوش تحولات نه چندان خوشایندی شده است. در بسیاری از کشورهای آفریقایی موج کالاهای ارزان قیمت چینی اعتراض شدید تولید کنندگان داخلی را به دنبال داشته است. به عنوان نمونه در جریان انتخابات در زامبیا در دسامبر گذشته کاندیدای مخالف دولت از استاندارهای پایین کاری در چین به شدت انتقاد کرد. 

در سطح بین‌المللی نیز حمایت پکن از دولت‌های تحت سلطه دیکتارتورها مانند زامبیا، خشم کشورهای غربی و آمریکا را که البته آن‌ها هم نیم‌نگاهی به دیکتاتورها دارند، برانگیخته است. این در حالی است که دولت چین همواره نسبت به نقض قوانین حقوق بشر در کشورهای آفریقایی بی‌اهمیت بوده و به عنوان مثال روز جمعه میهمان دولت سودان خواهد بود. 

البته چین نیز از این رابطه سود تجاری غیرقابل باوری را نصیب خود می‌کند. چین روزانه از طریق خطوط نفتی مشترک با سودان میزان 350 هزار بشکه نفت دریافت می‌کند. سودان نیز بخشی از درآمد حاصله از فروش نفت به چین را صرف خرید تسلیحات نظامی می‌کند. در شرایطی که جنایت انسانی در دارفور جان بیش از 200 هزار نفر را گرفته و سه میلیون نفر را آواره کرده است، دولت چین به راحتی از وتوی قطعنامه‌های شدید اللحن سازمان ملل علیه دولت سودان سخن می‌گوید. 

در این میان سازمان‌های بین‌المللی امیدوارند که چین بتواند در دیدار با رئیس جمهور سودان وی را به اعطای نقش بیشتر به صلح‌طلبان سازمان ملل در سودان متقاعد کند. مقام‌های دولت چین نیز اعلام کردند که هوجین نائو در این سفر تمام تلاش خود را برای برقراری صلح در دارفور به کار خواهد گرفت. معاون وزیر امور خارجه چین در حاشیه این سفر به خبرنگاران گفت: به نظر من در این سفر تنها روابط دو جانبه مد نظر قرار نخواهند گرفت. بلکه صلح و ثبات در کل منطقه نیز محقق خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین