آفتاب: مسئول سابق پرونده هستهای ایران طی سخنانی در مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی نسبت به خطر اختلاف و چندپارگی در کشور در مقابله با تهدیدات چندجانبه خارجی هشدار داد و خواستار استفاده از «تدبیر، استراتژی صحیح و تاكتیكهای حسابشده» در کنار «وحدت داخلی» برای مقابله با مشکلات بینالمللی شد. حسن روحانی با تاکید بر این که «دشمن را نباید حقیر شمرد» تصریح کرد که «وحدت با تشر، عصبانیت و بگیر و ببند بهوجود نمیآید» و از دولت خواست همه گروههای سیاسی معتقد به راه امام را در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها دخالت دهد.
به گزارش خبرنگار آفتاب به نقل از پایگاه خبری مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت، روحانی طی سخنانی در مرقد امام خمینی گفت: «اگر بنا باشد ما در برابر نقشههای دشمن بگوییم كه دشمن توانی ندارد و چیزی نیست، به جایی نمیرسیم. دشمن را نباید حقیر شمرد. باید برنامهریزی كنیم. ما با برنامه دقیق و استراتژی حسابشده میتوانیم بر دشمن پیروز شویم».
روحانی در تشریح برخی مقاطع بحرانی علیه جمهوری اسلامی و ناکامی ایالات متحده در اجرای برنامههای خود گفت: «آمریكاییها چند بار خواستهاند به ما حمله كنند و موفق نشدند. مقطع اول در جنگ خلیجفارس وقتی به منطقه آمدند و به اصطلاح ائتلاف بزرگ را در زمان بوش پدر تشكیل دادند اگر تدبیر جمهوری اسلامی ایران نبود بعد از حمله به صدام نوبت ایران بود. تدبیر جمهوری اسلامی ایران بود كه ما را از آن مشكل عبور داد. یك عده از برادران خوب ما بدون دقت میگفتند حالا كه آمریكا میخواهد با صدام بجنگد، پس صدام، حالا خالد بن ولید است و ما باید در كنار صدام با آمریكا بجنگیم. واقعاً چه خطای بزرگی بود. این خطا میتوانست شعلههای جنگ را به كشور ما بكشاند. ولی ما با منطق، هوشیاری و تدبیر و برنامهریزی از این خطر عبور كردیم».
وی افزود: « آن روز كه آمریكاییها به افغانستان حمله كردند و حتی قبل از حمله نیز میخواستند پای جمهوری اسلامی ایران را به جنگ بكشانند اما با برنامهریزی صحیح و تدبیر، نظام جمهوری اسلامی ایران را از خطر عبور دادیم. قبل از حمله به عراق نیز این بحث بود كه اول به كدام كشور حمله كنند، ایران یا عراق. اسرائیلیها مصرّ بودند كه اول ایران. ولی كشور با تدبیر از این خطر عبور كرد».
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: آمریکاییها وقتی در عراق فاتح شدند، در سال 1382 نیز میخواستند به بهانه مسئله هستهای ما را به شورای امنیت سازمان ملل ببرند و در شرایط غرور و پیروزی به ما حمله كنند ولی ما در آن مقطع نیز با تدبیر عبور كردیم».
وی در ادامه تاکید کرد «امروز هم یك توطئه جدید پیش روی ماست امروز هم با تدبیر، استراتژی صحیح و تاكتیكهای حسابشده میتوانیم عبور كنیم» و در خصوص اتخاذ تدبیر مناسب این زمان گفت: زبان گروههای مختلف را نبندید. بگذارید حرف بزنند و اگر نظراتشان مورد قبول شما نیست، شما با منطق و استدلال جواب دهید.
روحانی یادآور شد: «وحدت با تشر، عصبانیت، بگیر و ببند بهوجود نمیآید. وحدت با اقناع مردم بهوجود میآید. برنامه اقناع مردم را طراحی كنید تا یك وحدت پایدار بوجود آید. اگر میخواهید وحدت مستحكمی در كشور بوجود بیاید، در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها همه را دخالت بدهید. از همه دعوت كنید، ضرر نمیكنید».
وی در ادامه خواستار آن شد که دولت «همه آنهایی كه طرفدار امام، انقلاب اسلامی، نظام و مطیع رهبری هستند را با سلیقههای مختلف، زیر یك خیمه جمع كند» و هشدار داد: كشوری كه یك دشمن قویپنجه روبروی خود دارد، همه فكرش باید پاسخ به آن دشمن اصلی باشد. جبهه دیگری در راست و چپ درست نكنید. همان جبهه روبرو كافی است. نباید جبهههای فرعی غیرلازم را بوجود آورد.
روحانی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به تشابهات وضعیت کنونی با شرایط قیام عاشورا گفت: «امروز هم كشورهای مستقلی در برابر دشمن تا دندان مسلح و قویپنجه قرار دارند، و همان سه مسئلهای كه در 1367 سال قبل امامحسین پیش رو داشت، آنها هم پیش رو دارند. آنها از امام حسین مشروعیتخواهی و امضاء حاكمیت خود میخواستند. آنها از امام حسین عدم مخالفت و مبارزه و تثبیت حكومت خودشان را میخواستند و آنها از امام حسین میخواستند در برابر تغییر ارزشهای بنیادین اسلام سكوت اختیار كند. امروز هم دقیقاً غرب از ما همین موارد را میخواهد. امروز، دنیای غرب به سركردگی آمریكا امضای ما را میخواهند و میگویند نظام جهانی بینالملل به رهبری غرب و به ریاست آمریكا باید مورد تأیید همه دولتها و ملتها قرار بگیرد و هر كشوری كه آن را امضاء نكند، یاغی است و از نظام بینالملل فاصله گرفته است. آنها میگویند هیچ حركت و هیچ نهضت و هیچ قیامی در جهان علیه مسیرغرب نباید باشد. اگر ملتی، نظامی و حكومتی علیه غرب باشد و جلوی تثبیت آن را بگیرد، برای ما غیرقابل قبول است. آنها میگویند ارزش حاكم، ارزش غرب است و ارزشهای دیگر دورانش سپری شده است و باید ارزشهای جدید جایگزین ارزشهای سنتی شود».
وی افزود: خوشبختانه امروز، دشمنان ما شرایط خوبی را در این منطقه ندارند. آنها به فكر خاورمیانه بزرگ و بعداً به دنبال خاورمیانه جدید افتادند. در خاورمیانه بزرگ قرار بود در همه كشورها دموكراسی مستقر شود. بعد گفتند استقرار دموكراسی امكانپذیر نیست، چون اگر بنا باشد، دموكراسی مستقر شود، همه جا نظام اسلامی مستقر خواهد شد. فهمیدند كه این راه به نفع آنها نیست. چون تا یك حدی در افغانستان و عراق تجربه كردند. بنا بود در مصر دموكراسی مستقر شود، بعد منصرف شدند. اول برنامهریزی آن بود كه مبارك برود. حتی در عربستان هم تصمیم به دموكراسی داشتند ولی بعد منصرف شدند. و این برنامه را كنار گذاشتند و به جای آن، خاورمیانه جدید را مطرح كردند. خاورمیانه جدید چیست؟ در خاورمیانه جدید حكومتهای طرفدار آمریكا دست نمیخورد. دموكراسی به وجود نخواهد آمد، بلكه حكومتهای منطقه به دو بخش تقسیم میشوند. طرفداران آمریكا و طرفداران دموكراسی و حاكمیت مستقل.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک همچنین به تشریح اهرمهای کنونی ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی پرداخت و«ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی در منطقه»، «اتحاد كشورهای طرفدار آمریكا در منطقه با اسرائیل علیه ایران»، «استفاده كامل از اهرم شورای امنیت سازمان ملل»، «ایجاد جنگ روانی علیه جمهوری اسلامی ایران با تقویت نیروهای نظامی در منطقه و تبلیغات گسترده»، «تضعیف اهرمهای قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه» و بالاخره «تلاش برای كاهش قیمت نفت» را اصلیترین اهرمهای آمریکا علیه تهران دانست.