آفتابنیوز : «سامد برومندفر» مدیرکل نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی درباره انتشار تصاویری در شبکههای مجازی مبنی بر عرضه مرغهای ذبح شرعی نشده و احتمال عرضه مرغهای خفه شده یا بیمار به بازار افزود: انتشار چنین تصاویر مخدوش و مبهمی که نام برند، کشتارگاه و کد رهگیری آن مشخص نیست، میتواند شیطنت باشد و هر آنچه که در فضای مجازی منتشر میشود به طور حتم صحت ندارد.
وی سازمان دامپزشکی کشور را به عنوان یک سازمان حاکمیتی که وظیفه آن نظارت و کنترل تولید و عرضه محصولات خام دامی برشمرد و اظهارداشت: حتی انتشار چنین مواردی در شبکههای مجازی برای ما به عنوان یک گزارش مردمی و تخلف بهداشتی به شمار میرود و از سوی این سازمان قابل پیگیری و برخورد است.
وی اضافه کرد: مشخصاتی بیش از آنچه در تصاویر شبکههای مجازی دیده شده، تاکنون بدست ما نرسیده است، درحالی که بسته بندی گوشت مرغ در کشتارگاههای صنعتی مجاز کشور همه دارای برچسب نام کشتارگاه، نام برند، محل تولید مشخص، کدرهگیری و هویت هستند و به دلیل حضور مسئولان فنی و ناظرین بهداشتی و شرعی بروز چنین تخلفاتی وجود ندارد.
مدیرکل نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور گفت: تنها ممکن است در خط پَرکنی و سَرکنی مرغ در کشتارگاهها برای لحظهای اشتباهی اتفاق بیفتد و سر مرغ ذبح شده روی محصول بماند که به طور معمول در فرایند کنترل محصول توسط مسئولان فنی این محصول از رده خارج میشود.
وی با بیان این که نظارت مستمر بر محصولات خام دامی برعهده سازمان دامپزشکی کشور است، افزود: اکنون ما دارای ۴ هزار مسئول فنی بهداشتی و بیش از ۴۰۰ ناظر بهداشتی هستیم که بر فعالیت مراکز تولیدی و مسئولان فنی این مراکز نظارت دارند.
به گفته وی، اکنون ۲۳۰ کشتارگاه صنعتی طیور، ۸۰ کشتارگاه صنعتی دامی و هزار مرکز بسته بندی در کشور فعال است که البته در کشتارگاههای سنتی نیز ناظرین شرعی و بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور حضور دارند.
برومندفر توصیه کرد: مردم به هیچ وجه از محصولات پروتئینی خام دامی که هویت، کد رهگیری و مشخصات تولید ندارند و از مراکزی که تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور نیست، خریداری نکنند و در صورت مشاهده هرگونه محصول پروتئینی مشکوک یا تخلف مراتب را به سامانه ۱۵۱۲ سازمان دامپزشکی کشور و ادارات دامپزشکی استانها و شهرستانها مراتب را برای پیگیری اعلام کنند.
وی گفت: برخی مواقع شاهدیم کشتار غیرمجاز طیور در بازارهای روز شهرستانها انجام و عرضه میشود.
به گزارش ایرنا، روز گذشته «اکبر قره خانلو» مسئول صید و ذبح حوزه نمایندگی، ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور به ایرنا گفته بود ناظرین شرعی به طور مستمر بر ذبح شرعی دام و طیور نظارت دارند و انتشار تصاویری مبنی بر عرضه طیور بدون رعایت ذبح شرعی در شبکههای مجازی صحت ندارد.
به گفته وی، اکنون ۷۰۰ ناظر شرعی بر کشتار دام و طیور کشتارگاههای سراسر کشور نظارت مستمر دارند، بنابراین امکان چنین تخلفاتی وجود ندارد و هیچ دستگاهی برای انجام ذبح شرعی در کشتارگاههای کشور وجود ندارد و تمامی این عملیات توسط نیروی انسانی انجام میشود.
وی اظهارداشت: در عین حال فرآیند کشتار از ابتدا تا بسته بندی مورد کنترل ناظرین شرعی و بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور است بنابراین احتمال عرضه گوشت مرغ بدون ذبح در مراکز صنعتی یا سنتی وجود ندارد.
قره خانلو بر این باور است، در صورتی که این موضوع صحت داشت به طور حتم نام برند و کشتارگاه را در عکسهای منتشر شده، مخدوش نمیکردند.
به گفته وی، در سالهای اخیر علاوه بر تشدید نظارتهای سختگیرانه بر کشتار دام و طیور در ایران، برای واردات گوشت قرمز و حتی مرغ نیز دارای ناظرین شرعی فعال در کشتارگاههای کشورهای مبدا هستیم.
همچنین «حمید ورناصری» مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام نیز به خبرنگار ایرنا گفته بود: تصویر منتشر شده در فضای مجازی مربوط به مرغهای منجمد این شرکت نیست، زیرا این تصاویر مربوط به مرغ گرم با مدت زمان نگهداری ۷۲ ساعت است.
وی به مردم اطمینان داد: امکان ندارد چنین اتفاقی در کشتارگاههای تحت نظارت رخ دهد و به نظر میرسد انتشار این تصاویر با هدف تشویش ذهن مردم انجام شده باشد.
سالیانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتن گوشت مرغ در کشور تولید و به بازار داخلی عرضه میشود.
منبع: خبرگزاری ایرنا