کد خبر: ۵۷۶۸۸
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۸۵ - ۱۴:۵۵
انتخابات 2008 کابوس همراهان بوش

نومحافظه‌کاران سقوط می‌کنند

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: جمهوری‌خواهان آمریکا این روزها لحظات سخت و بی‌سابقه‌ای را در تاریخ سیاسی خود تجربه می‌کنند. لحظاتی نفس‌گیر که به عقیده استراتژیست‌های این حزب سرانجام به شکست جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 خواهد انجامید. کارشناسان سیاسی بر این باورند که جو ضد بوش و افکار منفی جامعه آمریکا نسبت به جنگ دست به دست هم داده و برگ برنده را از دستان جمهوری‌‌خواهان خواهد ربود. 

فرانک لوتز از جمهوری خواهان و مسئول کمیته تحقیقاتی این حزب در این خصوص می‌گوید: به نظر من جمهوری‌خواهان در بدترین شرایط خود از سال 1974 تاکنون قرار گرفته‌اند. در آن زمان نیز اوضاع اقتصادی به شدت نابسامان بوده و ما شاهد شکست ارتش در ویتنام بودیم. نارضایتی عمومی نیز سرتاسر ایالات متحده را در برگرفته بود. تمامی این شرایط امروز نیز محقق شده است. 

فرانک لوتز بر این باور است که با توجه به نظرسنجی‌های انجام گرفته مردم آمریکا تشنه تغییرات و اصلاحات هستند. تغییراتی که البته کاندیداهای مورد نظر جمهوری‌خواهان در سال 2008 میلادی قادر به برآورده کردن آن نیستند. او در این باره می‌گوید: حزب جموری خواه ایالات متحده قدرت لازم برای فرمانروایی را از دست داده است. 

در میان صدرنشینان جمهوری‌خواه نام جان مک ‌کین نیز به چشم می‌خورد. سرباز 70 ساله‌ای که در جنگ ویتنام حضور داشته و اکنون سناتور آریز و‌‌آنا است. کاندیدایی که به نظر بسیاری از آمریکایی‌ها بسیار پیر است. اما سناتور جان مک کین به دلیل حمایت از راهبرد جدید بوش لکه‌ای سیاه بر پرونده سیاسی خود ثبت کرد. 

در این میان شهردار سابق نیویورک رودی جیولیانی نیز از زمان اعلام کاندیداتوری خود محبوبیت قابل توجهی کسب کرده است. اما قهرمان حملات یازدهم سپتامبر که سه بار نیز ازدواج کرده است باید برتری خود را بر جمهوری‌خواهان محافظه‌کار که وی را بیش از اندازه لیبرال می‌دانند اثبات کند. در حالی که در جبهه مقابل جمهوری‌خواهان، سناتور هیلاری کلینتون و با راک اوبا ما ایستاده‌اند به نظر می‌رسد که هیچ‌کدام از کاندیداهای هم حزب بوش شانس چندانی برای پیروزی نداشته باشند. 

علاوه بر موضوع جنگ عراق و حواشی آن، جامعه آمریکا هنوز نسبت به گزینش میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها مردد است. بر اساس نظرسنجی‌های انجام گرفته شاید نتیجه انتخابات 2008 نیز مانند سایر انتخابات دیگر غیر قابل پیش‌بینی و آرا دو حزب بسیار به هم نزدیک باشد. 

یک کارشناس مسائل در این خصوص می‌گوید: در سه انتخابات اخیر نیز با توجه به آمار پیش و پس از انتخابات، جمهوری خواهان تقریبا مرده بودند. بنابراین به نظر می‌رسد که در سال 2008 نیز ما انتخاباتی نزدیک به هم داشته باشیم. بدین ترتیب هیچ‌کدام از دو حزب‌اصلی حاضر در انتخابات در اوضاع بر سیاسی قرار ندارند. 

استفان مس که در کابینه سه رئیس جمهوری خواه حضور داشته و در حال حاضر نیز پروفسور دانشگاه واشنگتن است در این باره می‌گوید: سوال اینجاست که جمهوری خواهان با چه فضاحتی برنده خواهند شد. آیا آنها بی‌اندک شرمساری سرهای خود را بالا نگاه داشته و تنها شخصی را انتخاب می‌کنند که بتواند آنها را به کاخ سفید باز گرداند؟

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین