آفتابنیوز : آفتاب: سربازان انگلیسی موفقیتهای بسیاری را در عراق به نام خود ثبت کردند، موفقیتهایی نظیر برقراری امنیت در ایستگاههای نفتی، به ثبات رساندن ایستهای پلیس و دستگیری قاچاقچیانی که اقدام به انتقال تسلیحات به شهرهای مختلف میکردند. اندک اندک زمان انتقال کنترل بصره به سربازان عراقی فرا میرسد. تونی بلر نخست وزیر انگلیس نیز با تایید این خبر اعلام کرد که ظرف چند ماه آتی بیش از 1600 سرباز عراقی به منزل باز میگردند.
سربازان انگلیسی حداقل تا پایان سال 2008 در بصره و جنوب عراق باقی خواهند ماند. در طول این مدت وظیفه تعلیم سربازان عراق و حفظ امنیت در مرز ایران و عراق و کمک به نیروهای ائتلافی از جمله وظایف سربازان انگلیسی خواهد بود.
تونی بلر در این باره گفت: بریتانیا میتواند تا پایان تابستان جاری تعداد سربازان خود را به پنج هزار نفر کاهش دهد. در حال حاضر هفت هزار سرباز انگلیسی در عراق مستقر هستند. بلر در ادامه افزود: تمامی این تحولات بدین معنا نیست که بصره تبدیل به مکانی شده است که سربازان انگلیسیها انتظار آن را داشتند. بلکه بدین معناست که صفحات بعدی در تاریخ این شهر را عراقیها خواهند نوشت.
اما کاندولیزا رایس در واکنش به این عقبنشینی ناگهانی بلر گفت: انگلستان طرحی را که ما منتظر اجرای آن در سرتاسر عراق هستیم در یک شهر عملی کرد. همگی ما منتظر روزی هستیم که شرایط برای واگذاری امور امنیتی به نیروهای عراقی مهیا شود. ائتلاف ما همچنان ادامه خواهد داشت و هنوز صدها سرباز انگلیسی در عراق باقی خواهند ماند.
تونی بلر نیز در ضمن این سخنرانی در مقابل نمایندگان اعلام کرد که انگلستان از جنوب عراق عقبنشینی میکند تنها به این دلیل که در حال حاضر شبه نظامیان سنی در این منطقه فعالیت نمیکنند و القاعده نیز این منطقه را ترک کرده است.
سخنگوی کاخ سفید تونی اسنو نیز در واکنش به سخنان تونی بلر اعلام کرد که خروج سربازان انگلیسی از عراق به هیچوجه نشانهای منفی نیست. تونی اسنو در این باره گفت: این عقبنشینی بیانگر پیشرفت اوضاع امنیتی در بصره است. ما باید برای خروج از تمامی مناطق عراق ابتدا پیشرفت در اوضاع را حس کنیم.