کد خبر: ۵۷۹۱۷
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۵:۵۷
انتقادات مستند هاشمی از عملکرد دولت نهم

حرکت در جهت معکوس؟!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارایه اعداد و ارقامی از عملکرد اقتصادی دولت در دو سال گذشته و مقایسه آن با اهداف سند چشم‌انداز توسعه کشور به انتقاد از وضعیت موجود پرداخت و تصریح کرد «کوتاهی در عمل به سند چشم انداز بیست ساله ظلم به نظام اسلامی است». آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در خطبه‌های نماز جمعه تهران ضمن ارایه آماری دقیق از کارکرد اقتصادی دولت نهم در شاخص‌هایی چون «رشد اقتصادی»، «وابستگی به نفت»، «کنترل جمعیت»، «بهره‌وری»، «جذب سرمایه‌های خارجی» و«رشد نقدینگی» همچنین ابراز امیدواری کرد با دستورات مقام معظم رهبری و پیگیری سه قوه و با نظارت مجمع، شرایطی به وجود آید كه فاصله‌‏ها با اهداف چشم‌‏انداز كم شده و ایران در جایگاه مورد نظر قرار بگیرد. 

نایب‌ رئیس مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر این که «نباید محوریت سند چشم انداز فراموش شود» با اشاره به اهداف کمّی سند چشم انداز بیست ساله کشور در زمینه «رشد اقتصادی» یادآور شد که سند چشم‌انداز رشدی برابر 5/8 درصد را پیش‌بینی کرده است و گفت: رقم 5/8 درصد رشد در سال رقم عالی است هرچند چینی‌‏ها 10 درصد رشد دارند و این رقم منحصر به ما نیست اما ما باید برای رسیدن به هدف سند چشم‌‏انداز رشد 5/8 درصدی خود را داشته باشیم، هر چند كه الان رشد اقتصادی ما 5/4 یا 5 درصد است و این عدد نسبت به آنچه ما نیاز داریم، خیلی كم است. هاشمی «رشد سرانه» كشور در سند چشم‌انداز را نیز 2/7 درصد و بیش از 7‌ درصد دانست و تصریح کرد که این هدفگذاری در دو سال اخیر تحقق نیافته است.

هاشمی رفسنجانی همچنین درباره میزان «وابستگی به نفت» تاکید کرد: سیاست چشم انداز این بود که اقتصاد کشور را سالیانه 10 درصد از وابستگی به نفت نجات دهیم . اما ما هم اکنون بیش از 40 میلیارد دلار ازبودجه را برمبنای نفت می نویسیم و حتی از ذخایر ارزی بر می‌داریم و در جهت عکس در حال حرکت هستیم.

وی در ادامه پیرامون میزان تحقق پیش‌بینی‌های سند چشم‌انداز در زمینه «کنترل جمعیت» یادآور شد که «در سند چشم‌‏انداز میزان رشد جمعیت 33/1 در نظر گرفته شده است حال آن که این رقم در حال حاضر 5/1 درصد است». هاشمی بر همین مبنا هشدار داد: اگر جمعیت زیاد شود، جامعه با فقر، اشتغال كم و مشكلات رفاهی و تحصیلی برای مردم مواجه می‌‏شود و به همان میزان اگر ما شاهد كاهش جمعیت باشیم، در آینده به كمبود نیروی كار مبتلا خواهیم شد. مانند اروپایی‌‏ها كه مجبور هستند از كشورهای دیگر نیروی كار وارد كنند كه واردات نیروی كار و مهاجرپذیری مشكلات زیادی را برای آنها فراهم كرده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام سپس به شاخص «بهره‌وری» اشاره کرد و گفت: ما باید 4 تا 5/4 درصد رشد بهره‌‏وری در این سال‌‏ها داشته باشیم كه در این دو سال این هدف محقق نشده است. هاشمی با تاکید بر این که «اگر این مساله اتفاق نیفتد راه به جایی نمی‌‏بریم»، افزود: ما قبل از انقلاب بهره‌‏وری نداشتیم و حالا هم میزان بهره‌‏وری ما خوب نیست و این نقص جدی كه مایه عقب‌‏ماندگی كشور است باید حل شود.

هاشمی رفسنجانی در ادامه بررسی وضعیت تحقق اهداف سند چشم‌انداز بیست ساله به شاخص «رشد صادرات غیرنفتی» اشاره کرد و با اشاره با این که رشد این شاخص طبق سند چشم‌انداز باید 8/15 درصد باشد تاکید کرد که این هدف تحقق پیدا كرده و در این زمینه خوب نسبتاً عمل كرده‌‏ایم.

وی همچنین پیرامون میزان «جذب سرمایه‌گذاری خارجی» در دو سال اخیر با بیان اینكه طبق سند چشم‌انداز بایستی این شاخص از رشدی 23 درصدی در هر سال برخوردار باشد، گفت: متاسفانه جذب سرمایه در کشور در حال حاضر با مشکل روبه روست و ما در زمینه سرمایه‌‏گذاری خارجی دو سال عقب هستیم. البته شرایطی ایجاد شد که جلب سرمایه گذاری را با مشکلات مواجه کرد. هاشمی تاکید کرد که برای جذب سرمایه از كشورهای خارجی باید تلاش كرد چرا كه این مساله امنیت و تخصص و بهره‌‏وری را به دنبال دارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه، عملکرد دولت در شاخص «رشد نقدینگی» را نیز مورد بررسی قرار داد و گفت: بر اساس سند چشم‌انداز 20 ساله نقدینگی ما باید 16 درصد رشد كند ولی در این دو سال ما شاهد رشد 30 الی 40 درصدی بودیم كه تورم موجود در جامعه زیر سر همین نقدینگی است. هاشمی رفسنجانی با هشدار درباره تبعات خطرناک «رشد نقدینگی» یادآور شد: هر سال مقدار زیادی پول اضافی در جامعه پمپاژ می‌‏كنیم كه این پول‌‏ها چون در مقابلش تولیدی نداریم، موجب تقاضا می‌‏شود و در نهایت یا به واردات می‌‏انجامد كه خطرناك است یا به تورم كه خطرناك‌‏تر است.

وی همچنین به میزان «رشد سرمایه داخلی» اشاره کرد و با بیان اینكه بر اساس سند چشم‌انداز بیست ساله رشد سرمایه داخلی ما باید 11 درصد بیش از سال قبل از خود باشد، گفت: این مساله نیز هنوز تحقق نیافته است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود به انتظارات رهبر معظم انفلاب در خصوص اصل 44 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب بعد از ابلاغ این اصل ، انتظار یک انقلاب اقتصادی را درکشور داشتند که متاسفانه تاکنون گامهای مثبتی در این زمینه برداشته نشده است. وی گفت: بر اساس این اصل ما باید تلاش کنیم تا هرچه سریعتر در زمینه اقتصاد کشور به ارتقا لازم دست پیدا کنیم که این امر جز با وارد کردن بخش خصوص به میدان امکان ناپذیر است.

انرژی هستــه‌ای
خطیب جمعه تهران در بخشی دیگر از سخنان خود (در خطبه‌های دوم نماز جمعه) با اشاره به گزارش اخیر مدیرکل آژانس بین‌ المللی انرژی اتمی در خصوص مسئله هسته‌ای ایران گفت: راه درست حل مساله هسته‌‏ای ایران این است كه كشورهای غربی پیش‌‏شرط‌‏ها را نادیده بگیرند و بدون پیش‌‏شرط بر سر میز مذاكره بنشینند، در غیر این صورت ادامه مسیر فعلی برای ایران، منطقه و كشورهای غربی مشكل ایجاد می‌‏كند..

آیت الله هاشمی رفسنجانی با تاکید بر این که «ارائه گزارشات و قطعنامه‌های نادرست جز ایجاد مشکل، سود دیگری برای آنان در برنخواهد داشت» افزود: متاسفانه زورگویان دنیا دست از زورگویی برنمی‌‏دارند. آنها به دنبال گزارش مدیركل آژانس انرژی اتمی، حركت تند همراه با تهدید علیه كشور ما را شروع كردند و به دنبال قطعنامه دیگری هستند. من به صراحت می‌‏گویم كه این راه به نتیجه درست نمی‌‏رسد و جز مشكل درست كردن برای خودشان، ما و منطقه، هیچ نتیجه‌‏ای نخواهد داشت. راه درست این است كه پیش‌‏شرط‌‏ها را نادیده بگیرند و بدون پیش‌‏شرط بر سر میز مذاكره بنشینند.

وی خطاب به کشورهای غربی گفت: حرف مهم شما این است كه به دلیل اینكه ممكن است این صنعت را در خدمت مسائل نظامی در خدمت بگیریم، به ما اعتماد ندارید. همه ما حاضریم اعم از مسوولان و مقام معظم رهبری این اطمینان را به شما بدهیم كه هدف ما دستیابی به فناوری صلح‌‏آمیز هسته‌‏ای است. شما اگر در شرایط درست با ما به مذاكره بنشینید، مطمئن می‌‏شوید كه ایران هدفی جز استفاده صلح‌‏آمیز از فناوری هسته‌‏ای در برنامه‌‏اش نیست، هرچند ما به لحاظ عملی نیز این مساله را نشان داده‌‏ایم.

هاشمی رفسنجانی همچنین ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی را از اهداف امروز استکبار جهانی برای رسیدن به اهداف شوم خود در قبال جمهوری اسلامی ایران خواند و گفت: آمریکا بعد از شکست طرح خاورمیانه بزرگ ، دست به اختلاف افکنی بین شیعه و سنی زده تا بدین طریق به اهدافی که از طریق نظامی دست نیافته، برسد.

خطیب جمعه تهران گفت: در حال حاضر شرایط به گونه ای است که علمای شیعه و سنی باید در کنار یکدیگر باشند و نگذارند این اختلافات بیش از پیش شود، درغیر اینصورت شیعه و سنی ضربه بزرگی را خواهند دید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین