کد خبر: ۵۷۹۹۴
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۴:۳۹
آفتاب بررسی می‌کند:

سکوت اصولگرایان در برابر آزمون موهن؛ چرا؟

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب ـ محمدرضا یزدان‌پناه: در حالی‌که مساله سوالات موهن آزمون ضمن خدمت فرهنگیان حتی با واکنش نمایندگان اصولگرای مجلس هفتم و این اواخر آیت‌الله فاضل لنکرانی و آیت‌الله نوری همدانی از مراجع تقلید مواجه شده است، سکوت احزاب و تشکل‌های حامی دولت در این خصوص با تعجب و سوال ناظران مواجه شده است. این ماجرا از آن رو جالب توجه تلقی می‌شود که به یاد بیاوریم، وقوع مسائلی بسیار متفاوت با مساله اخیر در سال‌های اصلاحات که می‌توانست با اتخاذ سکوت و یا حداقل دامن زده نشدن به آنها، به نوعی حل و فصل شود با پوشش وسیع خبری که غالباً ابتدا از نشریات جناح تندرو آغاز می‌شد و در نهایت به رسانه‌ فراگیر صدا و سیما ختم می‌شد، گاه تا حد یک بحران ملی فراگیر می‌شد.

تحلیلگران سیاسی در این راستا به مسائل متعدد و پر‌شماری اشاره می‌کنند که در دوران دولت «سیدمحمد خاتمی» و مجلس ششم پیش می‌آمد و اکثر آنها بدون اینکه هیچ ربطی به دولت یا مجلس داشته باشند به محلی برای برخورد با اصلاح‌طلبان تبدیل می‌شدند تا جایی که وزرای کشور و ارشاد خاتمی با «خوردن سیلی در نماز جمعه»، تاوان آن موارد را پس می‌دادند.

انتشار مطلبی در یک نشریه دانشجویی با نام «موج» که تیراژی محدود در دانشگاه تهران داشت و در آن مسائل غیرقابل دفاعی به امام زمان (عج) منتسب شده بود، نمونه بارز این مسائل بود که با پوشش خبری وسیع و همه جانبه مطبوعات و رسانه‌های خبری جناح راست و صد البته صدا و سیمای وقت تا آنجا گسترش یافت که به راه افتادن تظاهراتی در شهرهای قم و تهران که طی آنها عده‌ای، کفن‌پوشان بر علیه اصلاح‌طلبان و دولت شعار می‌دادند، منجر شد.

سال‌ها از آن روزها گذشته است؛ اکنون دیگر دولت به علاوه برخی دیگر نهادهای قدرتمند و تاثیرگذار کشور در اختیار جریانی است که بزرگترین منتقد آنچه «برنامه‌ها و سیاست‌های ضد دینی و مذهبی اصلاح‌طلبان» نامیده می‌شد، بود اما به ناگاه سوالاتی در آزمون ضمن خدمت فرهنگیان زیر نظر وزارت آموزش و پرورش دولت اصولگرا طرح می‌شود که در مقام مقایسه، قابل قیاس با موارد مشابه در دولت‌های قبل نیست اما این بار تشکل‌ها و احزاب حامی دولت را سکوتی سوال برانگیز در برگرفته است. 

این بار اما نه هیچ نشانی از آن بیانیه‌ها و اعلامیه‌های تند و تیز است نه خبری از آن راه‌پیمایی‌ها و کفن پوشان، مطبوعات حامی دولت هم که گویی هیچ‌ اتفاقی نیفتاده که حتی شایسته طرح در صفحات ابتدایی آنها باشد. به راستی دلیل این سکوت محض چیست؟ مگر حفاظت از ساحت مقدس دسن اسلام این جناح و آن جناح یا این رئیس‌جمهور و آن رئیس‌جمهور می‌شناسد؟

موتلفه: دولت‌ها متفاوتند
در حالی که بسیاری از مسئولان و چهره‌های شاخص احزاب جناح راست از پاسخ به این سوال طفره می‌روند، یک عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در یک جمله، دلیل این تفاوت را در «تفاوت بین دولت‌ها و سیاست‌ها» می‌داند. «محمد خرسند» درگفت‌وگو با آفتاب، اینگونه توضیح می‌دهد که «فضای سال‌های حکومت اصلاح‌طلبان با فضای دولت ارزشی و متدین کنونی اصلا قابل مقایسه نیست».

وی که ریاست دفتر حزب موتلفه در شهر مذهبی قم را بر عهده دارد، در توضیح دلایل این تفاوت گفت: در سال‌های اصلاحات، خطی در برخی مطبوعات و جریان‌های سیاسی دنبال می‌شد که به دنبال تضعیف باورهای دینی و مقدسات مردم بود. این خط حتی به ذات قدسی الهی، پیامبر اسلام، ائمه، مقدسات دینی و ولایت فقیه اهانت می‌کرد تا آنجا که می‌شد این اهانت‌ها را در چند کتاب جای داد.

خرسند با اشاره به سیاست‌ تساهل و تسامح در وزارت ارشاد دولت اصلاحات، افزود: در دوران اصلاحات در راس وزارت ارشاد کسی بود که سیاست‌ تساهل و تسامح را ترویج می‌کرد و اکنون هم در انگلستان موضع‌گیری‌های جالبی دارد اما دولت فعلی و وزرای آن، ارزشی، انقلابی و متدین هستند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه در ادامه با بیان اینکه «اختیار موضع‌گیری احزاب جریان اصولگرا در این رابطه بر عهده خود این احزاب است» اظهار داشت: قطعا هر انسان مسلمان و دلسوزی، راضی به توهین نسبت به ساحت پیامبر اسلام نیست اما کش دادن این مسئله و به خصوص طرح برخی مسائل مانند لزوم استعفا یا استیضاح وزیر آموزش و پرورش که از چهره‌های متدین، انقلابی و مذهبی است، نشان می‌دهد که برخی جریانات قصد دارند تا با سوءاستفاده از این مساله به اهداف و مقاصد سیاسی پشت پرده خود دست یابند.

خرسند ادامه دادن به ماجرای سوالات موهن وزارت آموزش و پرورش را صحیح ندانست و گفت: وقتی وزیر آموزش و پرورش رسما از ساحت پیامبر اسلام عذرخواهی کرده و مسئولین مربوطه هم از سمت خود استعفا داده‌اند، دیگر کش دادن این مساله از سوی کسانی که در دولت گذشته به دنبال تضعیف باورهای دینی و مقدسات مردم بودند، چه توجیهی دارد؟

وی در عین حال در پاسخ به این پرسش که «آیا عدم واکنش تشکل‌های اصولگرا به این آزمون‌ و سوالات مطرح در آن، شائبه سیاسی بودن مخالفت‌ها با مسائلی اینچنینی که در دولت‌های قبلی روی می‌داد را دامن نمی‌زند؟» اظهار داشت: هیچ‌یک از تشکل‌های اصولگرا سوالات آزمون موهن ضمن خدمت فرهنگیان را تایید نکرده‌اند و هیچ یک از آنها در محکومیت این سوالات هم شکی ندارند اما دنبال کردن این مساله از سوی اصلاح‌طلبان که در دوران آنها بیشترین توهین به مقدسات ملت صورت گرفت، نشان از مقاصد سیاسی دارد.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه با اشاره به سخنان «هاشم آقاجری» عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در همدان که منجر به صدور حکم اولیه اعدام برای وی شد، تصریح کرد: اهانت او به مقدسات دینی و پیامبر اسلام از زمین تا آسمان با ماجرای اخیر متفاوت است اما در آن ماجرا برخی از مراکز و مسئولین دولتی به صراحت از وی حمایت کردند، هیچ‌کدام از آنها هم تاکنون یک عذرخواهی ساده انجام نداده اند اما در مساله اخیر هم وزیر آموزش و پرورش رسما عذرخواهی کرد و هم مسئولین مربوطه برکنار شدند بنابراین دیگر محلی برای کش‌دادن ماجرا وجود ندارد.

توضیحات این روحانی عضو حزب موتلفه در حالی است که آیات عظام فاضل لنکرانی و نوری همدانی با انتقاد شدید از سوالات این آزمون خواستار «واکنش همه مردم به این مساله شدند» و از «اهانت بسیار عظیم» در این سوالات سخن گفتند.

«عماد افروغ» رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هم با انتقاد از سکوت «معلمان اخلاق و علمای حوزه‌ها» در این خصوص خواهان استعفای وزیر آموزش و پرورش از سمت خود شد تا لااقل این پیام صادر شود که «شخص وزیر به استقبال برخورد رفته و پذیرفته که به گونه‌ای، کوتاهی و غفلت صورت گرفته است».

ابطحی و روایت اتهاماتی که متوجه دولت خاتمی می‌شد اما در برابر مواضعی نظیر سخنان خرسند، واکنش «محمدعلی ابطحی» معاون «سیدمحمد خاتمی» در دوران ریاست جمهوری قابل توجه است. این عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز که خود در سال‌های اخیر بارها هدف حملات و اتهامات متعدد برخی مطبوعات و محافلی که اکنون به عنوان حامی دولت شناخته می‌شوند قرار داشته و گاه به «بی‌دینی» هم متهم شده، با اشاره به پروژه‌های مختلف در دولت قبل برای تضعیف دولت خاتمی و بی‌اعتبار کردن آن در نزد اقشار متدین، در سایت شخصی خود نوشت: ما در آن موقع می‌گفتیم که جسارت و اهانت به امام زمان از سوی هر کسی که باشد، محکوم است و از سوی دیگر نباید به قول قرآن «تشیع فاحشه» کرد و گلایه می‌کردیم از اهل دین که چرا با اینکه می‌دانند دولت خاتمی مقصر نیست، ضمن انتشار بیشتر اهانت‌ها، از اصول و مقدسات دینی برای تخریب رقیب استفاه می‌کنند.

ابطحی در ادامه آورده است: نباید شک کرد که سوالات آزمون ضمن خدمت شرم‌آور، و نسبت به محضر پیامبر جسارت‌آمیز است، به همین دلیل آنهایی که در توزیع و تکرار آن اقدام می‌کنند، مانند نویسنده آن سوالات مقصر هستند.

وی سپس «نگاه اصلاح طلبانه» به این قبیل مقولات را اینگونه شرح می‌دهد: هرچقدر با دولت و وزرا مخالف باشیم که هستیم، درست مانند روزهای ماجرای نشریه موج اصلا نباید به گونه‌ای برخورد کرد که با موضوع اهانت به پیامبر، از دولت کنونی و وزیرش مچ‌گیری کنیم یا طوری وانمود کنیم که انگار رئیس جمهور، وزیر و دست اندرکاران مربوطه با اهانت به پیامبر موافق بوده‌اند زیرا این همان روش غیر اخلاقی است که دیروز مورد انتقاد شدید ما بود؛ امروز هم باید به آن پایبند باشیم.

ابطحی نوشته خود را اینگونه به پایان برده: «مقدسات دینی و اعتقادی جامعه نباید از سوی هیچ جناحی وجه المصالحه حوزه سیاست گردد».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین