آفتابنیوز : دکتر ابراهیم فلاحی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: آرد مورد مصرف در نان لواش با آهن غنی شده است، افزود: میتوان ویتامین D را به آرد اضافه کرد به شرطی که سبوس آن را خیلی جدا نکنیم.
وی اضافه کرد: خیلی از خاصیت آرد گندم در سبوس آن است و هرچه سبوس را کمتر جدا کنیم، خواص آن بسیار بیشتر است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: گندم مصرفی دارای ویتامینهای E و D و گروه B و مواد معدنی بوده و بسیار غنی است.
فلاحی با اشاره به اینکه سبوس موجود در آرد بسیاری از خصوصیات تغذیهای را داراست و هرچه این سبوس را بیشتر جدا کنیم، آنچه باقی میماند آرد سفید است که حاوی نشاسته بالا و مواد مغذی پایین است که تنها انرژی دریافتی را بالا میبرد، افزود: آرد مذکور چاقکننده بوده و به لحاظ تغذیه ای مواد مغذی ضعیفتری دارد.
وی تاکید کرد: هرچه غذا کالری کمتری و مواد مغذی آن بیشتر باشد به لحاظ تغذیهای مفیدتر است به عنوان نمونه نانی که سبوس بیشتری داشته باشد خواص بیشتری دارد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه نان غذای پایهای مردم است، تصریح کرد: اگر بتوانیم سبوس را جدا نکنیم و یا کمتر جدا کنیم خیلی از مشکلات تغذیهای جامعه کمتر خواهد شد.
فلاحی عنوان کرد: مواد غذایی باید علاوه بر اینکه انرژی تولید میکنند دارای ویتامین و مواد معدنی باشند چراکه اینها نیازهای بدن هستند؛ وقتیکه اینها مواد جدا میشود فقط انرژی به بدن میرسد که تبدیل به چربی شده و فرد را چاق میکند و معمولا افراد چاق دچار کم خونی و کمبود ویتامین هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه نانی که سبوس دارد از بروز سرطانها ی دستگاه گوارش جلوگیری میکند، افزود: سبوس دارای فیبر بوده و چنانچه از آرد گرفته شود خاصیت ضد سرطانی آن از بین میرود.
فلاحی خاطر نشان کرد: نان سفید خیلی برای بدن مضر است در حالیکه هرچه نان تیرهتر و دارای فیبر بالاتری باشد مفیدتر و سودمندتر خواهد بود.
وی تاکید کرد: اگر سبوس نان را نگه داریم و آن را جدا نکنیم به سلامت و ارتقای امنیت غذایی جامعه کمک میکنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: براساس تحقیقی که انجام دادهام 49 درصد خانوارهای ایرانی دچار ناامنی غذایی هستند که بخش عمدهای از این ناامنی عدم تامین مواد مغذی به اندازه کافی و یا وجود آلودگیهای شیمیایی در مواد غذایی است؛ در حالیکه ممکن است فرد انرژی کافی دریافت کرده باشد بعلت کمبود مواد غذایی دچار نامنی غذایی باشد.
فلاحی گفت: نان سبوسدار یکی از بهترین گزینهها برای امنیت غذایی و ارتقای سلامت جامعه میتواند باشد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: نان کامل چون ارزش غذایی بالایی دارد و از طرفی ارزان قیمت است میتواند در ارتقا امنیت غذایی موثر باشد.
وی توصیه کرد: بهتر است افراد بیشتر از نانهای سنگک، بربری و تافتون استفاده و از نان لواش و باگت کمتر استفاده کنند.