کد خبر: ۵۸۳۵۹
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۳:۴۲

چشم عقاب به كمك داوران می‌آيد

آفتاب‌‌نیوز : سپ بلاتر رييس فدراسيون بين المللى فوتبال (فيفا) چند روز پيش اذعان كرد مدت‌هاست راه حل اين مشكل پيدا نشده و وى حاضر است تمام كارهاى خود را براى يافتن راه حلى براى اين مسأله كنار بگذارد. وى گفت: مسأله عبور توپ از دروازه‌ها بسيار مهم است زيرا وقتى يك گل زده می‌شود بايد آن را پذيرفت، اين كار براى ما در اولويت است و بايد با استفاده از تكنولوژى‌هاى پيشرفته آن را حل كنيم.

بلاتر پيشتر از استفاده از توپ هوشمند دفاع كرده بود اما در آزمايش‌هاى انجام شده اين تكنولوژى به‌اندازه كافى قابل اعتماد نبوده و وى گفت: اگر سيستم آديداس با توپ هوشمند كار نكند راه حل ديگرى با استفاده از تكنيك‌هاى بصرى براى آن پيدا می‌كنيم.

آزمايش تكنولوژى چشم عقاب كه در پخش تلويزيونى مسابقات بين المللى كريكت نيز مورد استفاده قرار می‌گيرد در نشست IFAB در منچستر به وسيله كيت هكت رييس كميته داوران ليگ برتر انگليس ارايه می‌شود. هكت گفت: اين سيستم با دوربين‌هايى مجهز به كامپيوتر كه به طور مستقيم به داوران ارتباط دارند كار می‌كند و در اسرع وقت بدون دخالت كسى اطلاعات را به داوران منتقل می‌كند. بنابراين ما بر اين باوريم كه اين تكنولوژى مشكل را حل می‌كند. بايد بپذيريم كه داشتن زاويه ديد مناسب براى كمك داور در آن لحظه تقريباً غيرممكن است زيرا كمك داور بايد با آخرين مدافع حركت كند و در اين حالت نمی‌توان در لحظه عبور توپ در جايگاه درست حضور داشت، مگر اينكه كمك داور ركورددار دوى ۱۰۰متر المپيك هم باشد.

در اين نشست، همچنين ديدار منچستريونايتد- تاتنهام در ۲ فصل پيش نيز پخش می‌شود. در آن ديدار ضربه پدرو مندس مهاجم تيم لندنى با فاصله نسبتاً زيادى از خط دروازه روى كارول عبور كرد اما گل پذيرفته نشد.

بلاتر مدت‌هاى طولانى و با اين استدلال كه استفاده از تصاوير تكرارى ويدئويى براى اتخاذ تصميمات سخت با جريان آزاد بازى فوتبال كه يكى از اصول اوليه آن است، با اين كار مخالفت كرده است اما در حال حاضر اين تكنولوژى به مرحله اى رسيده كه می‌توان بدون توقف جريان بازى از آن بهره برد ضمن اينكه از آن به عنوان حربه اى در جهت حمايت از داوران نام برده می‌شود.

در اين نشست همچنين مباحثى درباره جريمه بازيكنانى كه آرنج خود را در نبردهاى هوايى بالا می‌برند بى توجه به داشتن يا نداشتن تماس با بازيكن حريف مطرح می‌شود. فيفا قصد دارد اين كار را به عنوان يك خطا معرفى كند اما پيش از هر تصميمی‌بايد بررسى بيشترى صورت گيرد.

ضمناً قرار است در قوانين تغييرات جزيى ديگرى انجام گيرد كه يكى از آنها زدن ماسك پس از به ثمر رساندن گل است برخى معتقدند اين كار بايد با كارت زرد جريمه شود. بازيكنان هم اكنون با درآوردن پيراهن كارت زرد می‌گيرند اما هنوز درباره بالارفتن از حصار تماشاچيان و ژست‌هاى تحريك كننده و اينگونه رفتارها مجازاتى در نظر گرفته نشده است.

هرگونه تغيير در قوانين فوتبال مستلزم حمايت ۶ نفر از بورد ۸ نفره اتحاديه بين المللى فوتبال است كه از ۴ نماينده فيفا و ۴ نماينده از اتحاديه فوتبال كشورهاى انگليس، اسكاتلند، ولز و ايرلند شمالى تشكيل می‌شود. 


مترجم: سيدعلى بلندنظر
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین