آفتابنیوز : معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده، کریستوفر هیل در این باره گفت: ما بحث بسیار مثبت و مثمرثمری را با یکدیگر داشتیم. از این تاریخ به بعد روابط ما در مسیر صحیحی قرار خواهد گرفت.
همتای کرهای کریستوفر هیل نیز در ادامه اعلام کرد که جو حاکم بر مذاکرات دو جانبه بسیار مثبت و سازنده بوده است.
براساس توافق حاصله میان اعضای حاضر در مذاکرات شش جانبه در تاریخ سیزدهم فوریه، پیونگ یانگ متعهد شد که در ازای دریافت کمکهای مالی و انرژی از سایر کشورهای حاضر در مذاکرات، فعالیت راکتور هستهای اصلی خود را متوقف کند. در این میان کرهشمالی اعلام کرد که بازرسان سازمان انرژی اتمی میتوانند ظرف شصت روز آینده وارد خاک این کشور شوند.
کریستوفر هیل در این باره افزود: نگاه خوشبینی بر فضای روابط دو جانبه حاکم است. ما امیدواریم که با گذشت از این شصت روز به تمامی اهداف خود دست یابیم.
نماینده ایالات متحده در ادامه مدعی شد که کیم گی گوان در این مذاکرات از تمایل کرهشمالی برای وارد شدن به دور بعدی مذاکرات خبر داده است. در این مرحله پیونگ یانگ راکتور تولید پلوتونیوم خود را به حالت تعلیق درآورده و بدین ترتیب به برنامه هستهای خود به طور کامل پایان خواهد داد.
پیش از این جان نگروپونته معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز اعلام کرده بود که کاخ سفید معتقد است که پیونگ یانگ بیاندک شکی برنامه غنیسازی اورانیوم خود را دنبال میکند. همین ادعا در سال 2002 میلادی جرقه بحران در شبهجزیره کره را زد.
هیل در ادامه گفتوگو با خبرنگاران گفت: ما در این مذاکرات تاکید کردیم که کرهشمالی نمیتواند به خلع سلاح هستهای پایبند باشد آن هم در شرایطی که هنوز روند غنیسازی اورانیوم در این کشور ادامه دارد.
هیل در ادامه اعلام کرد که کاخ سفید نه تنها خواهان خلع سلاح هستهای کره و عادیسازی روابط با این کشور است که خواهان برقراری صلح در شبهجزیره کره نیز هست. ایالات متحده پس از تقسیم کره بزرگ به دو بخش شمالی و جنوبی هرگز با این کشور روابط دیپلماتیک برقرار نکرد.
به گفته کریستوفر هیل، اعضای حاضر در مذاکرات شش جانبه روز نوزدهم ماه مارس با یکدیگر دیدار خواهند کرد. اعضا در این دیدار بر لزوم عمل کردن پیونگ یانگ به تعهداتش پافشاری خواهند کرد.