آفتابنیوز : آفتاب: كريستين ساينس مانيتور روزنامه نزدیک به محافظهکاران آمریکا در مقالهاي به قلم هوارد لافرانچي با عنوان «درباره تحريم هاي بيشتر عليه ايران اجماع ايجاد شده است» مينويسد گرچه دولت بوش زماني قابليت استفاده از تحريم هاي بين المللي به عنوان ابزار ديپلماتيك را تمسخر ميكرد اما اكنون متقاعد شده كه اقدامات تنبيهي مالي عليه كره شمالي در رسيدن به توافقي براي توقف عمليات هستهاي آن كشور نقش داشته و لذا اكنون تلاشهاي چند جانبه براي تحريم ها عليه ايران را رهبري ميكند.
به گفته ريموند تنتر از مقامات سابق شوراي امنيت ملي آمريكا، دولت بوش يك رويكرد دوجانبه را درباره ايران پيگيري ميكند؛ تهديد به استفاده از نيروي نظامي و نيز پيگيري ديپلماسي.تحریمها در اين رويكرد، يك وظيفه دوگانه را بر عهده دارند: تحريم يك جنبه از ديپلماسي جدي است ولي همزمان بخشي از تلاش براي حفظ اجماع ميان پنج عضو دائم شوراي امنيت و آلمان تلقی میشود
به گفته این تحلیلگر آمریکایی، انتظار ميرود قطعنامه جديد عليه ايران كه مقامات رسمي ميگويند تا اواسط ماه به راي گيري خواهد رسيد، گامهاي برداشته شده در قطعنامه اول را توسعه و تقويت نمايد. به گفته مقامات اروپايي، قطعنامه جديد شامل توسعه فهرست مقامات ايراني خواهد شد كه اموال آنها توقيف ميگردد، منع سفر بر تعداد بيشتري از ايراني هائي وضع خواهد شد كه در برنامه تحقيقات و توسعه هستهاي دخالت دارند و فهرست قطعات و فناوري هاي ممنوعه درباره ايران نيز توسعه خواهد يافت.
كريستين ساينس مانيتور میافزاید: آمريكا همچنين خواهان توسعه محدوديت هاي اعتبارات صادراتي و يا اقدامات مالي است كه مشوق تجارت ميباشد اما مقامات غربی میگویند پيشنهاد تحريم تسليحاتي ايران، هفته گذشته بدنبال مخالفت روسيه حذف شده است. همچنين از موضوع ممنوعيت تحصيل دانشجويان در موضوعاتي نظير فيزيك هستهاي بسرعت عقب نشيني شده است.
در این مقاله با اشاره به اينكه موضوع ايران متفاوت از كره شمالي و تحريم آن كشور است و جنگ عراق، بحث درباره ايران را پيچيدهتر ميسازد، آمده است: دولت آمريكا ميتواند احتمالا يك ديپلماسي با رويكرد تهديد، نسبت به ايران در پيش بگيرد اما برخي تحليلگران ميگويند چنين استراتژي مي تواند باعث گيج شدن متحدان آمريكا گردد و ايرانيها را تشجيع نمايد كه بر دشواریهای آمریکا بیافزایند.