آفتابنیوز : به گزارش آسوشیتدپرس، شنیزو آبه نخست وزیر ژاپن و جان هووارد در آخرین نشست مشترک توافقنامه نظامی را امضا کردند که براساس آن از این پس استرالیا نیز پس از ایالات متحده، همراه نظامی چین محسوب خواهد شد.
بیش از شش دهه از خصومت ژاپن و استرالیا در طول جنگ جهانی دوم میگذرد و این در حالی است که براساس این توافق طرفین در فعالیتهای صلحطلبانه و مبارزه با تروریسم با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
جان هووارد پس از امضا این توافقنامه همکاری در حالی که دوشادوش شینزو آبه ایستاده بود گفت: استرالیا همراهی مطمئنتر از ژاپن نخواهد داشت. ژاپن بیش از 60 سال است که الگوی بسیار موفقی از دموکراسی را به جهانیان ارائه کرده است.
با وجود آن ماهیت این قرارداد بسیار عادی به نظر میرسد برای ژاپن که از پس از جنگ جهانی دوم در انزوا نظامی خود را درگیر کرده است عقد چنین قراردادی بسیار حائز اهمیت است. در حال حاضر تنها متحد نظامی ژاپن، ایالات متحده است که بیش از 40 هزار سرباز در این کشور مستقر کرده است.
با توجه به محدودیت قانون نظامی ژاپن براساس قانون اساسی این کشور، توافقنامه نیز به نحوی تنظیم شده است که به قوانین هیچ کدام از این دو کشور آسیبی نرساند. در این توافقنامه بر لزوم حضور آمریکا در نشست سه جانبه آتی نیز تاکید شده است.
برخلاف تصور دیپلماتهای ژاپن و استرالیا مبنی بر امکان دلخوری پکن از انعقاد این قرارداد، دولت چین با این توافقنامه به آرامی برخورد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا چین سخنان آبه و هووارد را در خصوص این قرارداد قبول دارد گفت: ما امیدواریم که آنها با صداقت برخورد کرده باشند.
هووارد و آبه بارها از زمان برنامهریزی برای عقد این توافقنامه اعلام کردند که چنین توافقی هیچ ارتباطی به همکاری نظامی استرالیا با چین ندارد. شینزو آبه نیز از زمان به دست گرفتن قدرت در سپتامبر گذشته، تلاش خود را برای بهبود روابط با کرهجنوبی و چین آغاز کرده است.
جان هووارد در دیدار با نخست وزیر ژاپن، در خصوص موافقتنامه آزاد تجاری با این کشور نیز مشورت کرد.