آفتابنیوز : به گزارش گاردین، انگلستان در اولین واکنش به عدم استقرار نیروهای حافظ صلح در سودان خواهان تحریم تسلیحاتی سودان شد. پیش از این تنها استان دارفور مشمول این تحریم شده بود. علاوه بر این لیست طولانی از افرادی که باید به دلیل پیوند با گروههای شبه نظامی ممنوع الخروج شوند نیز در اختیار سودان قرار خواهد گرفت.
تونی بلر در این باره گفت: جامعه بینالمللی باید عزم خود را برای اعمال تحریمهای بیشتر به نمایش بگذارد. سفیر ایالات متحده در سودان نیز از تحریم سودان سخن گفت جرج بوش نیز خود را مهیا تحریم شرکتهای سودانی خواهد کرد.
آندرو ناستیوس که در حال حاضر سفیر آمریکا در سودان است در این باره گفت: من به هیچ وجه قصد ندارم پیش فرضهای تحریم ارائه شده از سوی رئیس جمهور را اعلام کنم. بیشک شخص رئیس جمهور بیش از هر فرد دیگری از این اوضاع خشمگین است. اما انگلستان خود را برای ارائه تحریمی جامع به شورای امنیت سازمان ملل و اتحادیه اروپا مهیا میکند.
مشکلات دیپلماتیک انگلستان و آمریکا با سودان درست یک هفته پس از نامه عمرالبشیر به دبیرکل سازمان ملل از سرگرفته شد. عمر البشیر در این نامه از بان کی مون درخواست بازبینی طرح استقرار نیروهای حافظ صلح اتحادیه آفریقا را مطرح کرده بود. براساس این طرح هفت هزار سرباز حافظ صلح این اتحادیه در سودان مستقر خواهند شد.
تاکنون ائتلاف شورشیان جانجاویدها با دولت خارطوم منجر به مرگ 200 هزار نفر شده است. در این میان میلیونها نفر نیز از ترس آشوبهای داخل خانههای خود را رها و آواره شدهاند. تنها در دو ماه ژانویه و فوریه آمار آوارگان به 80 هزار نفر رسید.
عمرالبشیر در نامهای به بان کی مون اعلام کرد که استقرار نیروهای حافظ صلح سازمان ملل و اتحادیه آفریقا به صورت مشترک، به معنای نقض توافقنامه به امضا رسیده با رئیس گروه اصلی شبه نظامیان در دارفور است. بان کی مون اعلام کرده است که این نامه مولفههای مثبت فراوانی را در خود جا داده است.
انگلستان در این میان اعلام کرد که طرح تحریم پیشنهادی تا پیش از جلب توافق امضا شورای امنیت اجرا نخواهد شد.
در این میان روسیه از مخالفان سرسخت تشدید تحریمها علیه سودان است.