کد خبر: ۵۸۸۵۳
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۴:۰۱
تلاشی تازه برای کاهش اختیارات کاخ‌سفید

طرح جدید دموکرات‌ها برای مقابله با بوش

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش فایننشال تایمز،‌ با وجود تلاش شبانه‌روزی دموکرات‌ها برای پایان دادن با جنگ‌افروزی‌های جرج بوش،‌ به نظر نمی‌رسد که محدود کردن بودجه نظامی و یا درخواست‌های مکرر برای خروج سربازان از عراق و افغانستان تأییدی بر سیاست‌ خارجی بوش داشته باشد. 

براساس طرح دموکرات‌ها، کاخ سفید باید از پایان سال جاری میلادی‌ خارج کردن سربازان آمریکایی از عراق را آغاز کند، مگر این که دولت عراق به تعهدات خود با جرج بوش عمل کند. دموکرات‌ها معتقدند که همزمان با ورود 21 هزار سرباز بیشتر به عراق، دولت نوری مالکی نیز باید تلاش خود را برای به کنترل درآوردن اوضاع به کار گیرد. 

البته هرگونه طرح ارائه شده از سوی دموکرات‌ها باید برای اجرا مهر تأیید مجلس سنا را نیز داشته باشد. در حال حاضر دموکرات‌ها در سنا تنها دو کرسی بیشتر را در اختیار دارند و این در حالی است که بیش از 60 رأی مثبت برای تأیید این طرح باید در سبد دموکرات‌ها قرار بگیرد. 

روز پنجشنبه طرحی مشابه که از سوی دموکرات‌ها مطرح شده بود با 50 رأی مخالف و 48 رأی موافق شکست خورد. با این همه،‌ جرج بوش که به شدت از جو  ضدجنگ در سنا و پارلمان به خشم آمده است بیش از این قادر به فراموش کردن تلاش دموکرات‌ها برای محدود کردن اختیارات خود نیست. 

در این میان جمهوری خواهان طرفدار جرج بوش بر این باورند که پارلمان توانایی مقابله قانونی با شخص رئیس جمهور را ندارد. یکی از همین جمهوری خواهان در این باره به فایننشال تایمز گفت: هر حادثه‌ای که ظرف یک یا دو هفته آینده در پارلمان و سنا بیفتد به هیچ وجه لازم‌الاجرا نخواهد بود. البته برخی دموکرات‌های میانه‌رو و نانسی پلوسی سخنگوی پارلمان اخیرا با توجه به حوادث عراق نگران خروج سربازان آمریکایی و برپایی جنگ داخلی در عراق هستند. 

از سوی دیگر خروج زودهنگام سربازان آمریکا از عراق و برپایی جنگ داخلی در این کشور،‌ احتمال پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات را کاهش خواهد داد. البته براساس آخرین نظرسنجی‌ها، دو سوم رأی‌دهندگان آمریکایی بر این باورند که آمریکا در جنگ عراق بازنده است. 

علاوه بر این حزب دموکرات فشار مضاعفی را بر کاندیداهای خود هیلاری کلینتون و باراک اوباما برای مخالفت شدیدتر با جنگ وارد کرده است. بدین ترتیب هر دو کاندیدا دموکرات باید در مبارزات انتخاباتی خود از تعیین ضرب‌الاجل زمانی برای خروج از عراق پافشاری کنند. 

جان بولتون که پیش از این نمایندگی آمریکا در سازمان ملل را برعهده داشته است نیز به صف مخالفان جنگ پیوسته و اعلام کرد که عراق در حال دست و پا زدن در جنگ داخلی است. البته جرج بوش سرسختانه با به کار بردن این تعبیر مخالف است. 

مخالفت‌ها با جنگ عراق در حالی رو به افزایش است که به گفته مقام‌های ارتش آمریکا در عراق، طرح امنیتی جدید عراق در حال پیشرفت است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین