کد خبر: ۵۸۸۸۹
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۸۶ - ۱۷:۰۹
سخنگوی فراکسیون اقلیت مطرح کرد:

تجمعات خیابانی نتیجه سکوت مجلس

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سخنگوی فراکسیون اقلیت مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب، تحلیلی از عملکرد مجلس و نیز فراکسیون اقلیت در سال گذشته ارائه کرد. «نورالدین پیرمؤذن» که در مجلس ششم نیز نماینده مردم اردبیل بوده، در ابتدای سخنانش یادآور شد که ارزیابی عملکرد مجلس هفتم برای کسی چون او که در دو دوره مجلس با دو بافت متفاوت سیاسی عضویت داشته، آسان است. 

وی با اشاره به اینکه «مجلس ناظر و پرسشگر و دولت شفاف و پاسخگو دو محور اساسی و شناخته شده توسعه سیاسی هستند»، اظهار داشت: مجلس در کشورها مغز اصلاح‌گر، انطباق‌گر و پرسشگر نظام سیاسی و اقتصادی است، پرواضح است اگر این مغز اصلاح‌گر و پرسشگر به روزمرگی دچار شود و یا تحت سیطره دیپلماسی پینگ پنگ و پدیده گفت‌وگوی ناشنوایان فلج شود، هیچ امید و آینده روشنی برای سیستم سیاسی و اجتماعی کشور نمی‌توان تصور کرد. 

سخنگوی فراکسیون اقلیت تصریح کرد: زنده بودن جوامع متمدن امروزی به زنده بودن مجلس است اصولا مجلس جایگاه بحث و جدل و در نهایت تصمیم‌گیری در راستای منافع ملی است و  نمایندگان ملت امانتدار فریاد، توقعات و نیازهای مردمند و صحن علنی مجلس فریادگر آنچه نمایندگان برای مردم قول داده‌اند و توقعات آنهاست. 

پیرمؤذن با اشاره به این که «مجلس یکصدا و ساکت، مطمئنا بدون خاصیت خواهد بود» گفت: در مجلسی که اجازه فریاد به نمایندگان ملت داده نشود، نتیجه این می‌شود که قشرهای مختلف جامعه از زبان نمایندگان ملت آنچه می‌خواهند نمی‌شنوند و بنابراین به شیوه‌های مختلف اعتراض خود را نشان می‌دهند. 

سخنگوی فراکسیون اقلیت با اشاره به تجمعات مکرر معلمان، زنان، دانشجویان و کارگران در مقابل مجلس گفت: اینها شاهد زنده‌ای است که اگر مجلس خاموش و بی‌صدا باشد، فریاد مردم را در تجمعات مردمی می‌توان شنید. 

وی با اشاره به اینکه «مجلس در سال 85 سال خوبی را پشت‌سر نگذاشته است»، اظهار داشت: در مساله انرژی هسته‌ای مصوبه‌ مجلس شدیدتر از لایحه دولت بود و در واقع چک سفید امضا به دولت داده شد تا به هر شکلی می‌خواهد تصمیم بگیرد و عمل کند و این کنار گذاشتن وظیفه نظارتی مجلس بود. 

سخنگوی فراکسیون اقلیت تأکید کرد: در اغلب تصمیماتی که گرفته می‌شود، مجلس آخرین نهادی است که در جریان آن قرار می‌گیرد. این به معنای آن است که دیگر مجلس در رأس امور نیست یا به عبارت دیگر مجلس هفتم در رأس امور نیست. 

پیرموذن در مورد عملکرد فراکسیون اقلیت نیز اظهار داشت: پرواضح است اقلیت مجلس به خاطر تعداد اندک در مجلس هفتم توان اعمال اهرم‌های نظارتی چه به شکل تذکر، سؤال و استیضاح را ندارد. 

نماینده اردبیل با اشاره به طرح استیضاح وزیر دفاع توسط فراکسیون اقلیت به دنبال سقوط هواپیما سی‌130 گفت: بدون هیچ دلیل منطقی و برخلاف آیین‌نامه داخلی این طرح «وتو» شد و در اکثر سؤالاتی که در مجلس مطرح می‌شود عمدتا سؤال‌کننده به تمجید از سؤال‌شونده می‌پردازد و در آخر هم از پاسخ‌های وزیر قانع می‌شود. 

پیرمؤذن افزود: اعضای فراکسیون اقلیت وقتی می‌بینند تذکراتشان بی‌اثر می‌ماند و نتیجه‌بخش نیست، حالت یأس و ناامیدی و سرخوردگی به آنها دست می‌دهد که البته پذیرفتنی نیست. 

سخنگوی فراکسیون اقلیت خاطرنشان کرد: در شروع دولت نهم چون تاب و تحمل کوچکترین انتقاد را نداشت، با سکوت گذراندیم ولی امسال در مسایل چون انرژی هسته‌ای، دانشجویان ستاره‌دار، مجلس دانش‌آموزی و بودجه به صورت فعال عمل کردیم هر چند تصمیم با اکثریت بود. 

پیرمؤذن با اشاره به طرح سؤال از رئیس جمهوری گفت:در احضار رئیس جمهوری خواستیم به صورت فراکسیونی نباشد تا شاید نمایندگان مستقل نیز در کنار اصلاح‌طلبان باشند که دیدید مدیریت پنهان مجلس متأسفانه اجازه اعمال این ابزار قانونی را نیز به نمایندگان نداد. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین