آفتاب: خبرگزاری «ریانووستی» روسیه در خبری که عصر سهشنبه منتشر کرد از افزایش تحرک نیروهای نظامی آمریکا در حوالی مرزهای ایران خبر داد و به نقل از منابع اطلاعات نظامی روسیه در منطقه خلیجفارس ادعا کرد که این تحرکات میتواند نوعی زمینهچینی برای تعرض احتمالی ارتش ایالات متحده به تاسیسات اتمی و نظامی ایران باشد.
در گزارش خبرگزاری «ریانووستی» به نقل از «یک مقام عالیرتبه در نیروهای مسلح روسیه» که البته نام او ذکر نشده، آمده است: «اخیرا نیروهای اطلاعات نظامی ما گزارشی دریافت نمودهاند که نشان دهنده افزایش تحرکات و تدارک نظامی نیروهای مسلح آمریکا برای انجام عملیات نظامی چه از طریق هوایی و چه زمینی علیه ایران میباشد».
«ریانووستی» به نقل از همان منبع آگاه در ادامه تاکید کرده است که «پنتاگون هنوز هم تصمیمی برای تاریخ نهایی شروع عملیات علیه ایران اتخاذ نکرده است».
به گفته این مقام نظامی ناشناس روسی، تعیین نشدن تاریخ شروع عملیات! بدین خاطر است که «پنتاگون به دنبال نقشه قابل قبولی برای حمله به ایران میگردد که به آمریکاییان اجازه دهد با کمترین تلفات جمهوری اسلامی را به زانو در آورد».
بنا بر این گزارش، حضور نظامی نیروی دریایی آمریکا در منطقه خلیج فارس برای اولین بار به میزانی رسیده که چهار سال قبل یعنی در زمان آغاز حمله به عراق بوده است. سرلشکر «لئونید ایواشوف» معاون رییس آکادمی علوم ژئوپلیتیکی روسیه در تاریخ 21 مارس به «نووستی» گفته بود که پنتاگون در آینده نزدیک قصد حمله هوایی شدید به زیر ساختهای نظامی ایران را دارد. [اینجا]
در همین رابطه یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی «آفتاب» تاکید کرد: با آن که میتوان این خبر تحریکآمیز خبرگزاری نووستی روسیه را بخشی از عملیات روانی جهان غرب برای افزایش فشارها بر ایران مخصوصاً پس از قطعنامه 1747 دانست، با این حال نباید غافل شد که افزایش چشمگیر توان نظامی پنتاگون در منطقه و تشدید نگرانیهای افکار عمومی اروپا و رسانههای غربی از احتمال اقدام خودسرانه نومحافظهکاران از جمله شواهدی است که نمیتوان آن را فقط و فقط یک جنگ روانی دانست.
وی در ادامه یادآور شد: نباید فراموش کنیم که «جنگ روانی» نیز خود بخشی از جنگ است. ضمن آن که شواهدی چون تظاهرات 100 هزار نفره در لندن در مخالفت با اقدام نظامی احتمالی بوش علیه ایران یا اخباری که توسط رسانههای مستقل اروپایی و محافل مطالعات استراتژیک بیطرف منتشر شده است نشان میدهد که حداقل نگرانی از احتمال یک دیوانگی دیگر توسط جرج بوش موضوعی فراگیر در مغرب زمین است.
این منبع آگاه در پایان از مسئولان سیاست خارجی ایران خواست با اجماع و استفاده از تمام پتانسیل کارشناسی کشور و همچنین با اتکا به تدبیر و تعقل، تمام تلاش خود را بر خنثی کردن فشارهای بینالمللی بر ایران معطوف کرده و ضمن اجتناب از تحریک غیرضروری غرب، زمینه کاهش هزینهها در مسیر دستیابی به دانش صلحآمیز هستهای که حق ایران است را فراهم کنند.