آفتابنیوز : آفتاب: در حالی که خبرگزاریها و رسانههای غربی از بحران بازداشت ملوانهای بریتانیایی در آبهای مالکیتی ایران حداکثر استفاده را میبرند و دستاندرکار ترسیم انگارهای «ماجراجو» و «خطرناک» از جمهوری اسلامی هستند، جرج بوش رئیسجمهور آمریکا نیز کوشید با استفاده از این فرصت بیبدیل تبلیغاتی علیه ایران، تلویحاً این ماجرا را با تسخیر لانه جاسوسی مقایسه کرده تا از این سفره بینصیب نماند.
بوش در حالی نظامیان بریتانیایی که به جرم ورود غیرقانونی به آبهای ایران بازداشت شدهاند را «گروگان» نامید که پیش از او، شورای امنیت سازمان ملل و اتحادیه اروپایی با صدور دو بیانیه وارد معرکه تخریب وجهه ایران شده بودند. سران کشورهای اروپایی، وزارت خارجه روسیه و دولتهایی چون کانادا، ژاپن، عراق، قطر و عربستان نیز از دیگر کشورهایی هستند که پیش از رئیسجمهور آمریکا در بیانیههای گاه شدیداً تندی خواهان حل و فصل بحران شدهاند.
بدین ترتیب، در شرایطی که تقریباً تمام رسانههای اروپایی و آمریکایی و بسیاری از رسانههای منطقه پیکان تند حملات خود را متوجه دولت ایران کردهاند، جرج بوش رئیس جمهور آمریکا نیز در نخستین اظهارنظر رسمی خواستار آزادی نظامیان بازداشت شده انگلیسی در ایران شد. بوش با «
غیر قابل بخشش» نامیدن رفتار مشروع ایران برای محافظت از مرزهای آبی خویش از تهران خواست تا
«به سرعت و بدون هیچ پیش شرطی» سربازان انگلیسی را که آنها را «
گروگان» نامید آزاد کند. بوش همچنین با ادعادی اینکه نظامیان انگلیسی وارد آبهای سرزمینی ایران نشدهاند متذکر شد که ایران باید گروگانها را پس دهد زیرا آنها
بیگناه هستند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس رئیس جمهور آمریکا که در یک کنفرانس خبری مشترک با لوئیز ایناسیو لولا دایسلو، همتای برزیلی خود در کمپ دیوید صحبت میکرد با اشاره به اینکه از تلاشهای تونی بلر نخست وزیر انگلیس برای یافتن راه حلی دیپلماتیک برای این مساله حمایت میکند گفت: ایران باید به سرعت گروگانها را آزاد کند، آنها بیگناه هستند.
بوش در ادامه اظهارات خود ضمن خودداری از پاسخ به این سوال که «آیا آمریکا در صورت آمریکایی بودن نظامیان بازداشت شده متوسل به اقدام نظامی برای آزادی آنها میشود یا خیر» گفت: موضوع گروگانگیری ملوانان انگلیسی مساله بسیار خطرناکی است زیرا ایرانیان این ملوانان انگلیسی را زمانی دستگیر کردند که آنها در آبهای منطقهای عراق به سر میبردند.
این اولین بار است که رئیس جمهور آمریکا شخصاً در مورد این مساله به اظهار نظر میپردازد. پیشتر مقامات کاخ سفید تنها به این موضوع اشاره کرده بودند که از نزدیک تحولات مربوط به این مساله را پیگیری میکنند.
اظهارات بوش در حالی صورت میگیرد که تاکنون دو تن از نظامیان انگلیسی رسما به ورود به آبهای سرزمینی ایران اعتراف کرده و به خاطر این اقدام خود رسما از دولت و مردم ایران عذرخواهی کردهاند.