کد خبر: ۵۹۲۰۸
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۸۶ - ۱۴:۴۶

انتقاد دیک‌چنی از سفر پلوسی به دمشق

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: انتقادها از سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده همچنان ادامه دارد. این بار معاون رئیس جمهور امریکا سفر نانسی پلوسی به سوریه را هدف انتقادات خود قرار داد و وی را به نشان دادن «اخلاق غیر حرفه‌ای» از خود در این سفر متهم کرد. دیک چنی ادعا کرد که نانسی پلوسی پیام ایهود اولمرت برای بشار اسد را تحریف کرده و اسرائیل را مجبور به شفاف سازی کرده است. 

به گزارش رویترز، دیک چنی که از ابتدای سفر نانسی پلوسی به کشورهای خاورمیانه از جمله سوریه، به شدت وی را مورد انتقاد قرار داده بود در این‌باره به خبرنگاران گفت: تعیین سیاست های خارجی یک کشور از جمله وظایف رئیس جمهور است و نه رئیس مجلس نمایندگان. 

سفر پلوسی به سوریه از ابتدا از جانب کابینه جورج بوش مورد انتقاد شدید قرار گرفت. بوش از مدت ها پیش دمشق را به حمایت از تروریسم متهم کرده و تلاش گسترده‌ای را برای به انزوا کشاندن این کشور آغاز کرده‌است.

در شرایطی که نانسی پلوسی در زمان حضور خود در دمشق اعلام کرد که اولمرت آمادگی خود را برای مذاکره با دولت سوریه اعلام کرده است، ایهود اولمرت پس از انتقال این پیام به بشار اسد وادار به ارایه توضیح شد. دفتر نخست وزیر اسرائیل پس از ایراد این سخنان توسط نانسی پلوسی در جمع خبرنگاران سوری اعلام کرد که عدم حمایت سوریه از ترویست ها پیش شرط این مذاکرات است. 

دیک چنی نیز با استناد به عکس العمل دولت اسرائیل اعلام کرد که اولمرت چنین پیامی را به نانسی پلوسی برای انتقال به بشاراسد نداده است. معاون رئیس جمهور ایالات متحده در این باره گفت: آنچه از جانب  نانسی پلوسی در ملاقات با بشاراسد گفته شد به هیچ وجه ضمانت اجرایی ندارد چرا که دولت سوریه همچنان به حمایت خود از تروریست‌ها ادامه می‌دهد. 

وی در ادامه افزود: این عمل حرکتی غیراخلاقی از جانب پلوسی بود. خوشبختانه بسیاری از دیپلمات‌ها و سیاستمداران متوجه شده‌اند که وی از جانب ملت و دولت امریکا سخن نمی‌گوید. 

نانسی پلوسی ارشدترین مقام امریکا است که ظرف دو سال گذشته از سوریه دیدار می‌کند، سخنگوی نانسی پلوسی نیز در واکنش به اظهارات دیک چنی اعلام کرد که وی تنها پیام اولمرت را به بشار اسد رسانده است. 

تصمیم نانسی پلوسی برای دیدار با بشار اسد دور تازه‌ای از درگیری‌های لفظی میان کاخ سفید و نمایندگان دموکرات پارلمان را به راه انداخته است. این در حالی است که هنوز بحث در خصوص عراق و تعیین ضرب الاجل زمانی برای خروج سربازان امریکایی از عراق از گردونه اختلافات دو طرف حذف نشده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین