کد خبر: ۵۹۲۸۸
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۸۶ - ۱۴:۳۰
تشدید درگیری هواداران در فوتبال اروپا

یوفا و خون بازی تماشاگران مست

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش فارس، ایتالیا از جمله كشورهایی است كه فوتبال در شرایط خاصی در آن انجام می‌شود و همواره درگیری‌های خیابانی و آشوب‌ هواداران برای مسئولان برگزار كننده، دردسرساز می‌شود.
سال گذشته در جریان دیدار كاتانیا و پالرمو، هواداران در خیابان‌های اطراف ورزشگاه دست به آشوب زده و سرانجام با كشته شدن یك پلیس، فوتبال باشگاهی ایتالیا به حالت تعطیل درآمد.
در پی اتفاقات رخ داده، ایتالیایی‌ها تصمیمات جدیدی را برای كنترل آشوبگران اتخاذ كردند و پس از گذشت چندین ماه، امیدوار بودند اتفاقات تلخ گذشته دیگر تكرار نشود؛ در حالیكه درگیری هواداران رم و منچستر در لیگ قهرمانان اروپا امیدشان را بر باد داد.
رمی‌ها در شرایط خاص از یونایتد‌ها در ورزشگاه المپیك رم استقبال كردند چرا كه درگیری لفظی سر الكس فرگوسن با فرانچسكو توتی، حال و هوای خاصی را به دیدار رفت بخشیده بود.
رفتارهای خشونت‌ آمیز هواداران ایتالیایی و انگلیسی به حدی بالا بود كه ماموران امنیتی قادر به كنترل آنها نشدند و خسارت‌های برجا مانده و مجروحین تماشاگران جنجالی دو تیم، ناتوانی پلیس ایتالیا را گواهی می‌دهد.
برخی كارشناسان و جامعه‌شناسان بزرگ فوتبال ایتالیا، بررسی‌های گسترده‌ای را در این زمینه انجام داده‌ و به نتایج خوبی رسیده‌اند.
مصرف بی‌رویه مشروبات الكلی و گاهاً مواد مخدر، هواداران را از حالت عادی خارج كرده و روحیه پرخاشگری را به آنها می‌بخشد.
رفتارهای تند خاطیان به حدی بالا است كه در آن شرایط نامتعادل روحی، توجهی به عواقب اعمال خطیرشان ندارند چرا كه در بیشتر درگیری‌ها، به دلیل مصرف مشروبات الكلی از شرایط عادی خارج هستند.
وضع قوانین جدید و كنترل شدید تماشاگران نیز نتوانسته از آشوب تماشاگران ایتالیایی، به ویژه رمی‌ها جلوگیری كند. این شرایط نابسامان، مسئولان فوتبال ایتالیا به فكر عمیقی فرو برده است.
باب ویلیامز، یكی از مفسران ورزشی اروپا در این زمینه می‌گوید: "مسابقه تیم‌های رم و منچستر را از نزدیك تماشا كردم. حالت مست و نامتعادل هواداران رمی برایم جای تعجب داشت."
وی تاكید كرد: "بدون شك هواداران رم كنترلی بر رفتار‌هایشان نداشتند و بوی مشروبات الكلی جو ورزشگاه رم را فرا گرفته بود."
آشوب تماشاگران تنها به ایتالیا ختم نمی‌شود زیرا درگیری های خیابانی بین هواداران در سایر كشورها از جمله انگلیس، تركیه، آلمان و ... نیز وجود دارد؛ اما در شرایط كنونی، خشونت‌ هواداران و هولیگان‌ها در ورزشگاه‌های ایتالیایی بسیار خطرناك‌تر است.
زمانی هولیگان‌ها در پایان تمامی مسابقات، انگلیس را به آشوب می كشاندند. آنها نیز با مصرف بی‌رویه مواد مخدر و مشروبات الكلی، درگیری‌های خونین را در خیابان ها به وجود می‌آورند؛ اما پس از وضع قوانین سنگین علیه تماشاگران مصرف كننده بی رویه مشروبات الكلی، آنها را به نوعی كنترل كردند.
اگر چه درباره پرونده درگیری رمی ها با هواداران منچستریونایتد، مسئولین سیاسی ایتالیا به جربان سازی های منفی و نادرست رسانه های انگلیسی اعتراض كرده اند و معتقدند كارشناسان جزیره با استفاده از شبكه های تصوریری و رسانه های مكتوب تلاش دارند كه خلاف واقعیت را به مردم جهان القا كنند و این نوع فعالیت رسانه ای حقیقت ندارد.
ایتالیایی ها برای اثبات ادعاهای نادرست انگلیسی ها تصاویری از جریان درگیری ها را تهیه كرده و به كمیته انضباطی اتحادیه فوتبال اروپا ارسال كرده اند و در واقع آنها مدعی هستند كه هواداران یونایتد با حمله به پلیس ایتالیا این آشوب را به راه انداخته اند.
البته رسوایی‌های اخیر در سری‌ A از حوزه ورزشی خارج شده و به حالت ملی درآمده است. به همین دلیل سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی برای كنترل آشوبگران دست به كار شده اند؛ اگرچه برای پاكسازی ماموریت سنگین و بسیار دشواری را پیش روی دارند.
هواداران منچستر با صورتی خون آلوده و بانداژ شده به جزیره برگشتند و با توجه به نزدیكی دیدار برگشت در اولدترافورد، جوسازی گسترده‌ای را علیه ایتالیا و نماینده‌ این كشور در لیگ قهرمانان اروپا برپا كرده‌اند.
امروزه در دیدارهای بزرگ و تماشایی فوتبال، در خارج از مستطیل سبز اتفاق‌های ناخوشایندی رخ می‌دهد تا زیبایی این رشته به حالتی زشت و زننده تبدیل شود. باید پذیرفت كه این مشكل، تنها به سرزمین چكمه‌ای ختم نمی‌شود.
با توجه به اتفاقات اخیر، اتحادیه فوتبال اروپا با چالش بزرگی روبرو شده است. مسئولان یوفا دوست ندارند به روزهای تاریك دهه 70 و اوائل دهه 80 برگردند.
در آن زمان انگلیسی‌ها در چنین آشوب‌هایی سرآمد سایرین بودند و امروزه شرایط تلخ سال‌های دور به بیشتر كشورهای اروپایی رخنه كرده است و باید اعتراف كرد كه در برخی از دیدارهای بزرگ ملی و باشگاهی انگلیسی ها همچنان آشوب ساز می شوند.
دیدار اخیر تاتنهام برابر سویا در اسپانیا،‌درگیری ها هواداران تیم ملی انگلیس پس از شكست برابر تیم ملی پرتغال در جام جهانی 2006، درگیری هولی گان های جزیره با دانماركی در پی شكست برابر دانمارك در سال گذشته،‌اغتشاش هواداران هواداران لیدزیونایتد در شهرهای تركیه و ... نشان می دهد انگلیسی ها همچنان در این زمینه فعالیت دارند بنابراین نباید به طور قطعی و تنها به دلیل میزبانی رمی ها در ورزشگاه المپیك، نماینده ایتالیایی را عامل این جنجال معرفی كرد.
میشل پلاتینی، رئیس جدید اتحادیه فوتبال اروپا می‌خواهد با تنظیم پروژه‌ای فوری، راهكارهای مناسبی را برای مهار آشوب‌های خیابانی اتخاذ كند. در واقع، اقدام فوری برای نجات فوتبال از دست هولیگان‌ها كاملا ضروری به نظر می‌رسد.
باید پذیرفت سران فوتبال اروپا برای فرونشاندن اغتشاتش‌های موجود در ورزشگاه‌ها، كار سختی را پیش رو دارند. منشا درگیری ها خیابانی هواداران فوتبال در 2 مقوله ناهنجاری فردی و مدیریتی مورد بررسی قرار گرفته است.
به هر حال دیدار برگشت تیم های منچستریونایتد و آ اس رم در ورزشگاه اولدترافورد دل‌مشغولی بزرگی را برای مدیران فوتبال اروپا به بار آورده چرا كه شرایط برای تداوم درگیری‌ها در جزیره كاملاً مهیا است و انگلیسی‌ها در تیررس پس دادن امتحان بزرگی هستند.
سه شنبه هفته جاری مسابقه منچستریونایتد و رم در شرایط خاص انجام می‌شود و با توجه به تمركز رسانه‌های اروپا، مسایل حاشیه ای این دیدار بیش از نتیجه پایانی مورد بررسی قرار گرفته است. با اندكی صبر و در ادامه بررسی این معضل بزرگ، می توان شرایط روحی و روانی هواداران شیاطین سرخ را منچستر محك زد. 

گزارش از علیرضا خلیفه

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین