آفتابنیوز : آفتاب: در حالی که منابع خبری معتقدند ایران تا ساعات 15:30 امروز استقرار 3000 سانتریفیوژ در نطنز را به عنوان یک «خبر خوش هستهای» اعلام خواهد کرد، علی لاریجانی در پیامی نرم و آشتیجویانه به جهان غرب تاکید کرد «امروز که چرخه سوخت هستهای ما کامل شده است آماده تفاهم با کشورهای غربی هستیم».
این اظهارات لاریجانی که بلافاصله توسط رسانههای غربی بازتاب پیدا کرد در برخی محافل اروپایی این گونه تعبیر شد که دولت نهم تصمیم گرفته است با استفاده از فرصت تبلیغاتی ناشی از اعلام خبر خوش هستهای، زمینه بازگشت به میز مذاکرات و کاهش بحران هستهای را ایجاد کند. علی لاریجانی صبح امروزهمزمان با روز فناوری هستهای در تجمع طلاب و روحانیون شهر مشهد گفت: امروز که چرخه سوخت هستهای ما کامل شده است، آماده آغاز مذاکرات غیر فرمایشی با هدف رسیدن به تفاهم هستیم و اگر غربی ها مایل به تفاهم با ایران هستند، همین امروز وقت تفاهم است.
وی افزود: غربیها باید بدانند که رسیدن به تفاهم با ایران از دالان قطعنامههای سازمان ملل نمی گذرد و اگر به جای تعامل، همچنان راه تنش در پیش گیرند، باید بدانند که ایران هم عکس العمل جدی نشان خواهد داد و ممکن است ادامه سیاست های آنها، معاهده NPT را با چالشی جدی مواجه کند.
لاریجانی اظهار داشت: ما ملتی سلیمالنفس هستیم، اما سادهلوح نیستیم اگر می خواهید تفاهم كنید با توجه به اینكه ما به دانش هستهای بطور كامل دست یافتهایم امروز زمان آن است. او ادامه داد: موضوع این تفاهم عدم انحراف ما از تعهدات بینالمللی خواهد بود و حاضریم نگرانیهای شما را در این زمینه رفع كنیم.
وی گفت: این تصور كه ما از حقوق خود در این زمینه دست برداریم خیالی باطل است و اگر آنها با صدور قطعنامه ما را در تنگنا بگذارند ما هم میتوانیم برای آنها ایجاد تنگنا كنیم.
مسئول پرونده هستهای ایران در ادامه یادآور شد: اگر ابهاماتی برای غرب از گذشته باقی مانده است، به این خاطر است که به ما اجازه ندادند که سئوالات آنها را جواب بدهیم و در حین مذاکرات، پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل بردند، اما امروز می گویند که مانگران آینده هستیم و چون ممکن است در آینده ایران فناوری هستهای برای تولید سلاح استفاده کنند، امروز باید جلوی شما را بگیریم که این، استدلالی غیرقابل قبول است.
لاریجانی با بیان این مطلب که سلاح هستهای در دکترین سیاسی ایران جایی ندارد، ادامه داد: بنابر کدام حقوق بین المللی کشوری را به خاطر ترس از آینده مجازات می کنند؟ آیا بازدیدهایی که از پادگان های نظامی ما داشتند نظارت هایی که داشتند برای رفع نگرانی ها کافی نبود؟
وی همچنین با تاکید بر این نکته که پرونده اتمی ایران یک مسئله ایزوله نیست، گفت: عده ای می گویند که چرا کوتاه نمی آیید، در صورتی که آنها باید متوجه باشند کوتاه آمدن ما، غربی ها را جسورتر می کند و حتی اگر مسئله هستهای هم نباشد، آنها پرونده های دیگری را خواهند گشود، همان طور که پیش ازاین نیزچنین کردند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین مسأله سوخت در آینده را نیاز استراتژیک برای کشورها خواند و اظهار داشت: غربی ها در تامین سوخت کشور سابقه خرابی دارند، آنها پس از انقلاب قراردادهای هستهای با ما را لغو کردند، نیروگاه بوشهر را تکمیل نکردند و با این سوابق منفی، حالا می خواهند به آنها اطمینان کنیم و سوخت آینده خود را ازآنها بگیریم.
وی افزود: آنها می خواهند به بهانه تامین سوخت هستهای ما را در دفاع از حقوق مردم فلسطین خاموش کنند و به همین خاطر، ما برای حفظ استقلال ملی خود باید دانش تامین این سوخت را داشته باشیم.