آفتابنیوز : آفتاب- محمدرضا یزدانپناه: «امیر محبیان» از استراتژیستهای جریان اصولگرا با اشاره به محوریت بیش از پیش «محمد خاتمی» رئیس جمهورسابق در میان اصلاحطلبان و بازسازی درونی و گسترده این جریان به منظور شرکت در انتخابات مجلس هشتم، تصریح کرد: متاسفانه اخبار خوبی از اردوگاه اصولگرایی در این رابطه به گوش نمیرسد و هنوز مکانیسمی برای ایجاد وحدت یا حداقل اتحاد، در میان اصولگرایان به وجود نیامده است.
وی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب، بر این مبنا صراحتا به اصولگرایان هشدار داد که «در صورت ادامه روند فعلی و نیز کنار نگذاشتن اختلافات شخصی چهرههای کلیدی این جریان، جناح دوم خرداد به موفقیتهای بیشتری در انتخابات مجلس هشتم نسبت به انتخابات شوراها، دست خواهد یافت.»
سابقه هشدارهای محبیاناین هشدار صریح محبیان یادآور هشدارهای متعدد وی در ایام پیش ازانتخابات دوره سوم شوراها است که در آنها «پیروزی اصلاحطلبان در آن انتخابات را تنها در صورت به وحدت نرسیدن اصولگرایان و ارائه نکردن فهرستی واحد از جانب این جریان» ممکن میدانست. اتفاقی که وی آن را «پاشنه آشیل» اصولگرایان تعبیر میکرد و البته در این میان بر نقش هواداران افراطی دو چهره شاخص این جریان در دامن زدن به این اختلافات تاکید میکرد: «هواداران محمدباقر قالیباف شهردار تهران و حامیان محمود احمدینژاد رئیس جمهور ایران».
نتیجه انتخابات دوره سوم شوراها حداقل در تهران، به خوبی درستی و صحت پیشبینی و هشدار تحلیلگرانی همچون محبیان را اثبات کرد. اما اینک و در آستانه آغاز فعالیتهای مقدماتی اصلاحطلبان به منظور شرکت در انتخابات مجلس هشتم که با محوریت «سیدمحمد خاتمی» رئیس جمهور سابق انجام میشود، محبیان مجددا هشدار خود را تکرار میکند و اصولگرایان را از عواقب ادامه اختلافات درونی و مشکلات شخصی، برحذر میدارد.
پیشنهاد تشکیل مجلس اصولگرایانوی در این راستا با تاکید بر این نکته که «اگر اصولگرایان نتوانند بر اختلافات شخصی چهرههای کلیدی خود و مشکلات میان حامیان افراطی این چهرهها غالب شوند، اصلاحطلبان به توفیقات بیشتری در انتخابات مجلس هشتم دست خواهند یافت»، افزود: اصولگرایان در مقطعی قدرت را به صورت یکپارچه در اختیار گرفتند، منتهی پس از آن و در مقاطع مختلف تمام فرصتها را از دست دادند و در حالیکه رقبای آنها مشغول بازسازی خود و پیدا کردن راههای بازگشت به قدرت بودند، اصولگرایان به دعواهای درونی خود دامن میزدند.
وی با طرح این پرسش که «اصولگرایان چگونه میتوانند در قالب یک مجموعه جدی به عرصه انتخابات مجلس هشتم بازگردند؟»، اظهار داشت: اصولگرایان به یک مکانیسم ساختاری و سازمانی منسجم برای ایجاد وحدت در میان خود نیاز دارند.
محبیان سپس این مکانیسم را «تلفیقی از مکانیزمهای سابق اصولگرایان» توصیف کرد و افزود: در این مدل، باید به توازن نیروها در میان اصولگرایان توجه شود.
وی در توضیح بیشتر این مسئله گفت: در این مکانیسم، ابتدا گروهی از چهرههای مقبول اصولگرایان باید افراد و سازمان اصولگرایی را به حرکت درآورند تا این سازمان از رکود و خمودگی جاری حاکم بر آن خارج شود.
این روزنامهنگار اصولگرا، مرحله دوم این مکانیسم را زمینهسازی برای شکلگیری دموکراتیک یک مجمع کوچک به عنوان مجلسی که برآیند نیروهای تاثیرگذار اصولگرایان باشد، دانست و گفت: در این مرحله افراد به حرکت درآورنده اصولگرایان که در مرحله اول نقش داشتند، باید کنار بروند تا مجلس تشکیل شده با یک حرکت اجمالی و از طریق حرکات ملموس مانند تقسیم منافع سیاسی براساس وزن و اثرگذاری گروهها، زمینهساز ایجاد وحدت در میان اصولگرایان باشد.
چهرههای شاخص اصولگرایان چه کسانی هستند؟
اما چهرههایی که بتوانند طبق نظر محبیان، مجموعه اصولگرایان را از رکود کنونی به درآورند و این جریان را به جنبوجوش وادارند، چه کسانی هستند؟ آیا فعالیتهای اخیر آیتالله «مهدوی کنی» دبیرکل جامعه روحانیت مبارز و دیدارهای وی با سران ارشد احزاب و تشکلهای اصولگرا، نشانهای از فعال شدن یکی از همین چهرهها است؟
محبیان بدون اینکه نامی از شخص خاصی به میان آورد، این چهرهها را «فعالین جدی سیاسی» میداند که خصوصیات آنها «عقلگرا بودن و داشتن انصاف» و نیز«وجود نداشتن اختلاف درباره آنها در میان اصولگرایان» باشد.
وی در عین حال مجددا تاکید میکند که «این افراد تنها نقش کاتالیزور را بازی میکنند و باید پس از شکل دادن وحدت اولیه اصولگریان، کنار رفته و جای خود را به حلقه دوم بدهند».
اختلافات شخصی قالیباف و احمدینژاد
با این حال، یک نکته در سخنان محبیان به چشم میخورد که وی آن را در همان ابتدای سخنانش بیان کرد و برطرف نشدن آن را زمینهساز شکستهای بیشتر اصولگرایان عنوان نمود:«اختلافات شخصی چهرههای شاخص اصولگرایان.»
این استراتژیست جریان اصولگرا، برای توضیح بیشتر این مسئله، اذهان را به ایام انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری میبرد. روزهایی که اختلافات میان «محمدباقر قالیباف» و «محمود احمدینژاد» که نامزدهای طیف مدرن اصولگرایان محسوب میشدند و البته حامیان آنها، آنقدر بالا گرفته بود که به درگیریهای گفتمانی و بحثهای جنجالی رسانهای تبدیل شده بود.
محبیان در تشریح این موضوع گفت: رسوبات انتخابات ریاست جمهوری نهم هنوز در اذهان هواداران برخی نامزدها نشسته است و این افراد قادر به درک این مسئله که پرونده انتخابات ریاست جمهوری پایان یافته و اکنون نوبت به انتخابات مجلس هشتم رسیده است، نیستند.
وی این «هواداران افراطی» را از ادامه روند کنونی برحذر داشت و افزود: تحقق وحدت ملی در گرو وحدت احزاب، گروهها و هواداران آنها است و شرط مهم برای تحقق وحدت ملی، وحدت اصولگرایان به عنوان استخوانبندی جریان حاکم است.
محبیان سخنان صریح خود را اینگونه صریحتر به پایان میبرد: «به اعتقاد من هر شخص یا گروهی که در سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی علم اختلاف در میان اصولگرایان به عنوان جریان حاکم را بلند کند برخلاف نظر رهبری عمل کرده است.»
هشدارهای متعدد محبیان آنگاه که وی به صراحت حامیان افراطی قالیباف و احمدی نژاد را مانع وحدت و ائتلاف اصولگرایان در انتخابات شوراهای سوم و زمینهساز پیروزی اصلاحطلبان عنوان میکرد، جدی گرفته نشدند. آیا اصولگرایان هشدارهای محبیان را اینبار و در آستانه انتخابات مجلس هشتم جدی میگیرند؟