آفتابنیوز : آفتاب: سناتور جان مککین با تأیید سیاست فعلی بوش در عراق اعلام کرد که افزایش تعداد سربازان آمریکایی حاضر در عراق در حال حاضر بهترین گزینه برای جلوگیری از شکست در عراق است. این سناتور آمریکایی بر این باور است که در صورت شکست راهبرد جدید بوش در عراق، راهحل دیگری برای خروج از گرداب عراق وجود نخواهد داشت.
به گزارش نیویورک تایمز، سناتور جان مککین در مصاحبهای مطبوعاتی در این باره افزود: در حال حاضر برنامه خاصی برای عراق ندارم. در صورت شکست این سناریو شاید به فکر راهبردی دیگر باشیم. اما حقیقت این است که اگر راهبرد بهتری در اختیار داشتیم آن را در حال حاضر در عراق به اجرا درمیآوریم.
سناتور مککین در پاسخ به سؤالی مبنی بر برنامه وی در عراق در صورت پیروزی در انتخابات گفت: موفقیت استراتژی دولت بوش در عراق به معنای ایجاد فرصت مناسب برای سیاستمداران عراقی است که باید با برقراری آرامش نسبی به دنبال بازسازی ساختار شکننده سیاسی کشورشان باشند. بدین ترتیب با نقشپذیری دولت عراق، پیششرط لازم برای خروج تدریجی سربازان آمریکایی از عراق به دست خواهد آمد.
سناتور در این خصوص گفت: من پیروزی این طرح را تضمین نمیکنم، تنها به پیروزی این طرح امیدوارم.
این سناتور آمریکایی از معدود افرادی بود که به افزایش تعداد سربازان آمریکایی در عراق به چشم طرحی مناسب مینگریست. وی به صراحت تمامی طرحهایی را که از جانب دموکراتها برای جایگزینی استراتژی جدید بوش مطرح میشد غیرواقعی و رویایی خواند. طرحهای سناتور هیلاری کلینتون، جوزف ری بیدن و باراک اوباما از جمله راهبردهایی است که از نظر سناتور مککین فاقد قدرت اجرایی است.
البته این کاندیداس ریاست جمهوری بر این باور است که در صورت عدم موفقیت راهبرد جدید بوش و راهیابی وی به کاخ سفید ، سربازان امریکایی چارهای جز بازگشت به وطن نخواهند داشت.
مک کین در ادامه میافزاید: تجربه تاریخی من اثبات کرده است که آمریکاییها به هیچ وجه از حضور طولانی مدت و نامحدود سربازان خود در خارج مرزها حمایت نمیکنند مگر این که شاهد پیشرفت واضح امور باشند. زمانی که کاسه صبر آمریکاییها لبریز شود، به سرعت خواهان خروج سربازان خود از خاک بیگانه خواهند بود.
سناتور مککین که از جمهوریخواهان ایالات آریزونا است که پنج سال از عمر خود را در زندانهای شمال ویتنام گذرانده است. وی سرسختانه بر این باور است که بازسازی وجهه عمومی ایالات متحده در جهان به شعار مبارزه با تروریسم این کشور کمک شایانی میکند.
سناتور مک کین در شرایطی از حمله ایالات متحده به عراق و پس از آن تهدید حضور سربازان آمریکایی در عراق حمایت میکند که سایر کاندیداها با دوری گزیدن از گرداب عراق تا حدودی پیروزی خود در انتخابات را تعیین میکنند. بسیاری بر این باورند که مککین با حمایت از سیاستهای بوش در حقیقت گور انتخاباتی خود را میکند.
سفر اخیر سناتور مککین به عراق و بازدید از بازاری در بغداد با حضور یبش از صد سرباز به عنوان محافظ انتقاد بسیاری از دموکراتها را به دنبال داشت. وی پس از بازگشت از عراق اعلام کرد که بار دیگر با حضور تعداد کمتری محافظ به بغداد سفر خواهد کرد.
سناتور مککین بار دیگر تاکید کرد که در صورت پیروزی در انتخابات برای بهبود اوضاع مدیریتی در پنتاگون از تکتک روسای این سازمان برای افزایش همکاریها دعوت به عمل خواهد آورد. وی در این مصاحبه با اشاره به ژنرال جیمز جونز، فرمانده سابق ناتو وی را دوست صمیمی خود خوانده و اعلام کرد که وی نقش بسیار مهمی در عمر حرفه ای خود بازی کرد.
سناتور مککین پیش از ترک دفتر خود و مهیا شدن برای دیدار با جرج بوش گفت: در دیدار با شخص رئیس جمهور به وی خواهم گفت که مردم آمریکا باید بیش از پیش در جریان آنچه که در عراق رخ میدهد قرار بگیرند. آنها باید بدانند کجا موفق شدیم، کجا شکست خوردیم و کجا در حال پیشرفت هستیم. بوش باید سیاست روزولت را در پیش بگیرد. آمریکاییها باید در جریان تمامی امور باشند.
به باور سناتور مککین افزایش تعداد سربازان آمریکایی در عراق، امنیت در این کشور را افزایش داده است. برخلاف ادعای ساکنان کاخ سفید مبنی بر پیشرفت اوضاع در عراق، مککین نیز معتقد است که تا زمان عدم دخالت دولت عراق در اموری مانند بازسازی عراق و برقراری امنیت، موفقیتی در این کشور نصیب بوش و نیروهایش نخواهد شد.
این سناتور کارکشته آمریکایی از تعلل دولت عراق در به کار گرفتن نیروهای سابق حزب بعث در ساختار قدرت اظهار ناخرسندی کرد و بر این باور است که برگزاری انتخابات منطقهای و نقش دادن به سیاستمداران سنی نبض حیاتی بازگشت آرامش به عراق است.
وی در این باره میگوید: چگونه میتوانید نوری مالکی را به انجام چنین کاری تشویق کنید؟ یک راه نشستن در کنار وی و شام خوردن با وی است. من دقیقا این کار را در سفر به عراق انجام دادم.
سناتور مک کین در دیدار با نوری مالکی اذعان داشت که کاسه صبر آمریکاییها در حال لبریز شدن است. البته پیش از مککین نیز مقامهای آمریکایی بسیار با مالکی دیدار و وی را در جریان قرار دادند.
به باور سناتور مککین نوری مالکی به خوبی متوجه این حقیقت شده اما زمان باید التزام وی به تعهداتش را اثبات کند.
تاکنون تنها سه گردان از پنج گردانی که قرار بود در رأس راهبرد جدید بوش وارد عراق شدند با این کشور رسیدهاند. این در حالی است که به گفته سناتور مککین میزان موفقیت راهبرد در زمان مشخص خواهد شد.
از سوی دیگر، شکست راهبرد جدید بوش در عراق و افزایش خشونت، وجهه ایالات متحده در سطح بینالمللی را تخریب خواهد کرد.