آفتابنیوز : آفتاب: یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با انتقاد از طرح استانی شدن انتخابات گفت: این طرح دومین بار است که به صحن میآید و دفعه اول رأی نیاورد. طرح استانی شدن انتخابات اشکالات زیادی دارد و مجلس در بهمن ماه متقاعد به رأی دادن به آن نشد اما اکنون دوباره آن را مطرح کردهاند.
جواد جهانگیرزاده در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب افزود: برخی ادعا دارند که این طرح برای چند منطقه کشور در نظر گرفته شده در حالی که مجلس نمیتواند طرحی را تنها برای چند منطقه خاص تصویب کند آن هم بحث انتخابات که موضوع مهمی است بنابراین این طرح با عدالت سازگار نیست.
نماینده مردم ارومیه دومین اشکال طرح استانی شدن انتخابات را آزمایشی بودن آن دانست و گفت: آقایان میگویند فعلا آزمایش است اما انتخابات بحث مهمی است و آزمایش آن به صلاح کشور نیست.
جهانگیرزاده با بیان این که تبلیغات در یک استان هزینههای بسیاری دارد افزود: نظام انتخاباتی در ایران حزبی نیست بنابراین نفوذ صاحبان قدرت و ثروت در انتخاب نمایندگان مؤثر خواهد شد و نمایندگان تحت تأثیر صاحبان قدرت و ثروت قرار میگیرند.
وی اشکال بعدی طرح استانی شدن انتخابات را ممانعت از ورود نیروهای جدید دانست و افزود: این طرح از ورود نیروهای جدید اجتماعی به مجلس جلوگیری میکند و کسانی که در استان مشهور هستند و به عوامل قدرت و ثروت دستیابی دارند، میتوانند رأی بیاورند و همچنین در این طرح نمایندگان کنونی شانس بیشتری برای کسب آرا دارند.
جهانگیرزاده در ادامه افزود: یکی از دلایلی که طرفداران بحث مطرح میکنند ارتقای کیفیت نمایندگان است اما در پاسخ آنان باید توضیح داد که برخی نمایندگان ملی هستند، برخی استانی و مابقی شهرستانی، و اگر بنا باشد که مردم یک استان به نمایندگان خود رأی دهند به سمت کسانی میروند که توانمند باشند یعنی اقتدارشان در نظام سیاسی بالاتر باشد.
وی افزود: نمایندگانی که در سطح ملی هستند، مورد رجوع بیشتری از طرف مردم واقع میشوند. این نمایندگان در مجلس حرف میزنند و توانایی دارند اما در صورت استانی شدن انتخابات نیازهای مردم به سمت آنان سوق پیدا میکند و آنان که دارای ظرفیت ملی هستند، مجلس از امکان استفاده مناسب از این نمایندگان باز میماند.