کد خبر: ۵۹۸۰۲
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۸۶ - ۱۸:۵۷

شکایت آمریکا از دخالت ‌ایران در افغانستان!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا مدعی است که عوامل ایران هم‌اینک «به شیوه‌ای ناسالم» در افغانستان فعالیت می‌نماید. وی دلیل این ادعای خود را دخالت ایران در رقابت‌های سیاسی افغانستان و کشف یک‌محموله تسلیحات ایرانی برای جنگجویان طالبان توسط نیروهای آمریکایی دانسته‌ است. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، ریچاردبوچر مدیرکل دفتر آسیای جنوبی و مرکزی وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در جریان یک کنفرانس خبری در بروکسل گفت که طی یکسال اخیر نگرانی‌های فزاینده‌ای در ارتباط با رفتار ایران در افغانستان برای آمریکا بوجود آمده است: «ما موارد متعددی از دخالت تاصحیح ایران در اوضاع داخلی افغانستان مشاهده کرده‌ایم».

پیش از این نیز رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در اعدای مشابهی بدون ذکر هرگونه مدرک ایران را به ارسال اسلحه برای جنگجویان طالبان متهم کرده بود.

آمریکا: ایران به طالبان سلاح می‌دهد[کلیک کنید]
 
بوچر با تکرار به اتهامات رئیس ستاد ارتش آمریکا علیه ایران مدعی شد که نقش مخرب ایران شامل ارسال تسلیحات برای طالبان و دخالت در رقابت‌های سیاسی داخلی افغانستان بوده‌است: «تسلیحاتی که ژنرال پیس به آنها اشاره کرده در افغانستان پیدا شده‌اند و نشانه‌های زیادی نیز از دخالت ایران در مسائل سیاسی این کشور مشاهده ‌شده، این‌ها چیزهایی هستند که ما به دقت زیر نظر داریم».

با این حال وی اذعان کرد که ایران نقش مثبتی‌ در تلاش‌های بین‌المللی برای تشکیل دولت ملی افغانستان پس از سقوط طالبان در سال 2001 داشته و طی سالهای اخیر نیز برای مقابله با تجارت مواد مخدر از این کشور اقدامات مهمی انجام داده ‌است. 

بوچر همچنین افزود علیرغم آنکه تسلیحات کشف شده توسط نیروهای آمریکایی ساخت ایران بوده‌اند ولی ایالات‌متحده نمی‌تواند تعیین کند که چه کسانی و با چه انگیزه‌ای پشت این موضوع هستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین