کد خبر: ۵۹۹۸۹
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۵:۱۴

انتقاد شدید مالکی از دیوار حائل بغداد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: ساخت دیوار حائل در برخی مناطق سنی‌نشین بغداد به فرمان نخست وزیر این کشور به حالت تعلیق درآمد. به دنبال گسترده شدن دامنه انتقادات از ساخت چنین دیواری و تفکیک قومی عراقی‌ها، نوری مالکی رسما وارد عمل شده و ساخت این دیوارهای حائل را متوقف کرد. 

به گزارش آسوشیتدپرس، دستور توقف طرح ساخت دیوار حائل در حالی صادر شد که نوری مالکی سفر منطقه‌ای خود به کشورهای سنی‌نشین را آغاز کرده است. ده هفته از طرح امنیتی بغداد می‌گذرد و این در حالی است که هر روز بر میزان خشونت در این کشور افزوده می‌شود. ارتش ایالات متحده هفته گذشته اعلام کرد که قصد دارد با ساخت دیوار حائلی در اطراف منطقه الاعظمیه، امنیت در این منطقه سنی‌نشین را برقرار کند. منطقه الاعظمیه، محلی سنی‌نشین است که اطراف آن را شیعیان احاطه کرده‌اند.

مقام‌های عراقی و نیروهای ارتش ایالات متحده،‌به شدت از حامیان سرسخت ساخت دیوار حائل برای کاهش خشونت در پایتخت هستند. رهبران اهل تسنن براین باورند که ساخت چنین دیواری،‌ اهل تسنن را به انزوا می‌کشاند. امروز نیز اهل تسنن ناراضی از این اقدام دست به تظاهرات خیابانی خواهند زد.

نوری مالکی در نخستین موضع‌گیری رسمی خود دراین‌باره گفت:‌ من به شدت مخالف ساخت دیوار حائل هستم. شیوه‌هایی دیگری نیز برای برقراری امنیت در منطقه وجود دارد. البته هدف از این طرح نیز جداسازی نبوده بلکه حمایت از شهروندان غیرنظامی هدف ما است.

نوری مالکی در ادامه افزود: این دیوارها ما را به یاد دیوارهای حائلی می‌ا ندازد که پیش از این نیز ما با ساخت آن‌ها مخالفت کرده‌ایم.

به گفته کارشناسان بین‌المللی منظور نوری مالکی از دیوارها، دیوار برلین است که در جریان جنگ سرد ساخته شد و البته دیوارهای حائل ساخت اسرائیل که در کرانه باختری ساخته شده است.

این نخستین بار نیست که نوری مالکی با استفاده از حق قانونی خود، طرح آمریکایی‌ها را خنثی می‌کند. در ماه اکتبر نیز،‌نیروهای ایالات متحده موانع جاده‌ای را که در اطراف بصره کشیده شده بود به فرمان نوری مالکی برداشتند.

نوری مالکی در حالی راهی قاهره شد که هنوز مشخص نیست آیا وی قصد دارد با سخنرانی در این نشست،‌ حمایت کشورهای سنی را به دست آورد یا خیر. به گفته یک منبع موثق که خواست نامش فاش نشود، دیپلمات‌های عرب پیش از اعلام حمایت خود از دولت مالکی بسته‌ای حاوی پیشنهادهای سازنده را به وی خواهند داد. بسته‌ای که در آن به پیش شرط‌ های اعراب برای حمایت از مالکی اشاره شده است.

مقتدی صدر نیز که هفته گذشته وزرای خود را به نشانه اعتراض از کابینه خارج کرد ضمن انتقاد از این طرح آن را حرکتی غیرقابل قبول از جانب ایلات متحده خواند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین