آفتابنیوز : آفتاب: سید محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران میگوید گرایش به انزوا، قطع روابط و یا حتی كاهش آن به هیچ وجه راهبرد نظام نبوده است. حسینی با اشاره به اینکه «در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، این اصل همواره مورد تاكید رهبران و مقامات عالی نظام بوده كه ما خواستار روابط دوستانه و عادلانه با تمامی كشورهای دنیا به غیر از رژیم نامشروع صهیونیستی هستیم» تصریح کرد که دیپلماسی ایران بر مبنای نفی تعامل با غرب استوار نبوده و ضرورت تنظیم در مناسبات با غرب باید مورد توجه قرار گیرد.
سخنان حسینی در حالی ابراز میشود که در روزهای اخیر مقامات آمریکایی لحن خود را نسبت به ایران نرمتر کرده و سیگنالهایی دال بر آمادگی خود برای مذاکره با ایران فرستادهاند. مقامات ایرانی هم به نوبه خود این تغییر رویکرد را مورد تایید قرار دادهاند.
حسینی که در جمع دانشجویان تبریزی سخن میگفت، با اشاره به اینکه «استمرار گفتمان با عزت، حكمت و مصلحت و همچنین ادامه ارتباط از موضعی برابر و در چارچوب منافع مشترك و احترام متقابل كه مبتنی بر دخالت نكردن در امور یكدیگر باشد، مورد توجه ماست» اظهار داشت: دیدگاه اصلی غرب و به ویژه آمریكا نسبت به جمهوری اسلامی ایران، رد پذیرش كشورمان به عنوان كشوری مستقل، مسوول و بازیگری مهم در عرصه تعاملات منطقهای و جهانی بوده است.
سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر اینکه «تمامی سیاستهای خرد و كلان غرب در قبال ایران از این دیدگاه غیراصولی و غیرواقع ناشی میشود»، گفت: غرب ازابتدای تاسیس جمهوری اسلامی ایران با دستاویز قرار دادن موضوعاتی مثل حقوق بشر، صدور انقلاب، حقوق زنان، حقوق اقلیت ها، حمایت از تروریسم، مخالفت باروند بهاصطلاح صلح خاورمیانه،تلاش برای ناامنسازی عراق وافغانستان وبالاخره انرژی صلح آمیز هستهای، موجودیت ایران و استقلال و حاكمیت كشورمان را مورد تهاجم قرار داده است.
موضع آمریکا در مورد «تغییر رژیم» ایران هم موضوع انتقاد دیگر حسینی بود. وی گفت: آمریكا با شعار حمایت از دموكراسی، به طور صریح از تغییر رژیم دریكی ازمردمی ترین و دموكراتیكترین حكومتهای منطقه وجهان سخن میگوید. حسینی در حالی این سخنان را بیان کرده که روز گذشته رایس به صراحت گفته بود سیاست تغییر رژیم ایران در دستور کار کاخ سفید قرار نداشته و واشنگتن تنها به تغییر رفتار ایران میاندیشد.
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت وگوهای غربیها با ایران را «غیر صادقانه و سازنده» خوانده و افزود: چه آن زمان كه «گفت وگوی انتقادی» درجریان بود و چه پس از آن و درحالیكه هر از گاهی یكی از موضوعات فوق را بهانهای برای متهمكردن ایران قرار میدادند، صادقانه و سازنده نبود.
حسینی اضافهكرد: غرب در آن دوره همواره مدعی بود و ما متهم و این درحالی بود كه درتمامی آن موضوعات هم از بعد نظری و هم از بعد عملی جمهوری اسلامی ایران در موضعی برتر و بهتر قرار داشت.
وی با بیان اینكه به طور قطع قصد نداریم برخی از ایرادات و كوتاهیها را نادیده انگاریم، افزود: ولی درمقایسه باشرایطی كهكشورهای مدعی غربی در آن به سر میبرده و میبرند، جایگاه برتر به طور قطع متوجه كشورمان بوده است.
وی با تاکید بر اینکه براین اساس تصمیم وتلاشی لازم بود كه هم رویكرد غربیها اصلاح شده و هم جایگاه واقعی و حقیقی ما تثبیت گردد كه مستمر و پیگیر بودن این تلاشها برای مثمرثمر واقع شدن لازم است،اتخاذ این رویكرد را به معنای نفی غرب و یا نفی تعامل مناسب با كشورهای غربی ارزیابی نكرده و ضرورت تنظیم در مناسبات با غرب را مورد تاكید قرار داد.
حسینی گفت: در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، این اصل همواره موردتاكید رهبران و مقامات عالی نظام بوده كه ما خواستار روابط دوستانه و عادلانه با تمامی كشورهای دنیا به غیر از رژیم نامشروع صهیونیستی هستیم. دولت نهم طی یك سال گذشته نهایت سعی و تلاش خود را مبذول داشته تا با همه عناصر نظام بینالمللی در مسیر اعتمادسازی حركت كرده و به تمامی سووالات و ابهامات آنها به طور شفاف پاسخ دهد.
وی در مورد پرونده هستهای کشور نیز تصریح کرد: سیاستمداران در دولت جمهوری اسلامی درتلاش هستند به منظور توسعه جو اعتماد و برقراری فضای حسن نیت، با به كارگیری سازو كارهای دیپلماتیك جهانیان و بهویژه كشورهای همسایه را از نیات و برنامههای شفاف و صلح جویانه مرتبط با انرژی هستهای ایران كه یك نیاز ملی برای پیشبرد اهداف اقتصادی بلندمدت كشور است، مطلع نمایند. ما همواره باب گفت وگو و تعامل با اعضا جامعه بینالملل و كشورهای علاقه مند رامفتوح گذاشته ولی درعین حال نیز هیچ گاه از حقوق قانونی ملت بزرگ ایران در راستای تامین منافع ملی خودكوتاهی نخواهیم كرد، چیزی كه تجربه هم این مهم را به اثبات رسانده است.