آفتابنیوز : آفتاب: هیات امنای سایت «بازتاب» در نامهای به محسن رضایی به تشریح روند حمایتها و انتقادات این سایت از دولت محمود احمدینژاد پرداخت و از مشی دولت در ارتباط با رسانهها و همچنین مسدود کردن سایت بازتاب شدیداً انتقاد کرد. در این نامه با اشاره به حمایتهای بازتاب از دولت نهم و محمود احمدینژاد، از «فیلتر» شدن این سایت آن هم در شرایطی که «رسانههایی كه در دو سال گذشته، نقطه مستقیم تخریب رییسجمهور بودهاند، مصون از برخورد میمانند» ابراز تاسف و شگفتی شده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، متن نامهای که به عنوان «هیات امنای سایت بازتاب» خطاب به محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بعدازظهر امروز در خبرگزاری ایسنا و سپس در سایت بازتاب منتشر شد به شرح زیر است: اـ همانگونه كه میدانید، در انتخابات ریاستجمهوری گذشته و در شرایطی كه هشت كاندیدا از جمله جنابعالی در صحنه انتخاباتی حضور داشتند، بیشترین استفاده مثبت و كمترین اثر منفی از سایت شامل آقای احمدینژاد گردید، به طوری كه حتی جنابعالی در آن زمان تا حدودی از سایت به دلیل كمتوجهی به ارتباطات قدیمی و حمایتهای خود از «بازتاب»، گلهمند بودید. اما به دلیل قرابت و نزدیكی شعارهایی كه «بازتاب» در دوران اوج قدرت اصلاحطلبان در دفاع از عدالت، مبارزه با مافیاهای بانام و بینام قدرت و ثروت و تغییر جغرافیای مدیریتی كشور در جهت حاكمیت ارزشها سر داده بود و همین محورها تقریبا شعارهای اصلی آقای احمدینژاد را هم تشكیل میداد، «بازتاب» اقدام به حمایت از ایشان كرد و به طور نمونه درباره هر هفت كاندیدای دیگر ریاستجمهوری از جمله جنابعالی و آقای هاشمی در «بازتاب» طنزهای جنجالی نوشته شد. اما تنها درباره ایشان، طنز انتخاباتی منتشر نشد. در فضای انتخاباتی بین دور اول و دوم هم كه نقد جدی نسبت به آقای هاشمی در سایت منتشر شد، درباره ایشان نقدی منتشر نشد و حتی در شرایطی كه اكثر قریب به اتفاق نخبگان و رسانهها در دور دوم انتخابات در دفاع از آقای هاشمی متحد بودند، «بازتاب» بر موضع بیطرفی فعال در انتخابات باقی ماند و حتی تا چند ساعت مانده به انتخابات، مطالبی در دفاع از آقای احمدینژاد منتشر كرد و پس از برگزاری انتخابات، در دور اول و دوم نیز «بازتاب»، اولین رسانه در سراسر جهان بود كه خبر موفقیت آقای احمدینژاد را منتشر كرد.
2ـ پس از انتخابات نیز در حالی كه نخبگان و اكثر رسانهها كماكان پیروزی احمدینژاد در انتخابات را فاجعهای ملی تلقی و برای زیر سؤال بردن انتخاب ایشان تلاش میكردند، «بازتاب» اولین رسانهای بود كه از دولت حمایت كرد و برای نمونه، مقاله «تبریك پیروزی به احمدینژاد» را در ساعت 7 بامداد روز چهارم تیر منتشر كرد و با فاصله یك روز با انتشار مقاله «پرزیدنت احمدینژاد» فضای مسموم رسانهای علیه رئیسجمهور را شكسته و بر حمایت از ایشان تأكید كرد و این روند تا زمان معرفی وزرا، كاملا در سایت «بازتاب» مشخص بود و علت اصلی این حمایت نیز همان وحدت میان آرمانهای سایت «بازتاب» با شعارهای آقای احمدینژاد بود.
3ـ با معرفی كابینه آقای احمدینژاد، اولین نشانه فاصله گرفتن ایشان از شعارهایی كه در انتخابات داده بودند، مشاهده شد و طبیعتا نقدهای «بازتاب» نیز از همین منظر در كنار حمایتهای سایت از دولت آغاز شد. استفاده از نیروهای كمتوان و بعضا آلوده و كنار گذاردن نیروهای توانمند و ارزشی، از مهمترین محورهای انتقاد سایت به ایشان بود كه میتوان نمونه آن را در وزارتخانهها و سازمانهایی چون رفاه، دفاع، خارجه، نفت، بازرگانی، جهاد كشاورزی، میراث فرهنگی و ... مشاهده كرد كه بسیاری از نیروهای توانمند انقلاب كه حتی در انتخابات نیز از ایشان حمایت كرده بودند، كنار زده شدند و افراد ضعیفی كه بعضا تداوم مدیریت ناسالم گذشته بودند، صرفا به دلیل حمایتهای باندی و محفلی، به قدرت رسیدند و به جای آنكه آقای احمدینژاد فضای انتخاب خود را به دایره وسیع اصولگرایان گسترش دهد، بر همان دایره محدود نیروهای مرتبط با ایشان از ابتدای انقلاب اصرار داشت.
در حالی كه دهها و صدها نیروی متدین و اصولگرا و توانمندتر از این افراد برای انتصاب وجود داشتند كه به دلیل عدم ارتباطات باندی و محفلی، خانهنشین بودند و از آنها استفاده نشد.
4ـ با وجود انتقاد سایت، حمایتهای سایت از آقای احمدینژاد در این مدت در نوع خود بینظیر بود، معرفی دولت به عنوان پركارترین دولت و یا به عنوان بیشترین تحرك در روابط خارجی و یا برقراری ارتباط تودههای مردم با نظام و ... در حمایت از دولت بود. دوستان و نزدیكان آقای احمدینژاد همان سیاست بسته مدیریتی را در فضای رسانهای حاكم كردند و با استفاده از نیروهای كمتوان، نوكیسه و جاهطلب، به هتاكی، تخریب و فضاسازی بیسابقهای پرداختند كه بیشترین ضرر و هزینه آن، متوجه رئیسجمهور شد و به پراكنده شدن و درگیری نیروهای كیفی از اطراف ایشان، تضعیف جایگاه وی در مجلس، حوزه و نیروهای انقلاب و در نهایت، كاهش جایگاه ایشان در جامعه گردید كه نشانه آشكار آن، شكست بیسابقه منسوبین و حامیان ایشان در انتخابات شوراها و خبرگان بود چنان كه حتی چهره ارزشمندی نظیر آیتالله خوشوقت ـ كه در صورت حضور مستقل در انتخابات، قطعا با آرای بالایی به خبرگان راه مییافت ـ به دلیل گره خوردن با هواداران رئیسجمهور، موفق نشدند و یا مشاور جوان و دبیر هیأت دولت در میان اعضای اصلی و حتی علیالبدل شورای شهر تهران، قرار نگرفتند.
5ـ در این میان، موضع رسمی دولت در برابر سایت «بازتاب» نیز به شكل بیسابقهای تغییر یافته است. به رغم تمام انتقادات بعضا گزندهای كه «بازتاب» نسبت به دولت سابق داشت، حتی یك بار نیز دفتر رئیسجمهور اقدام به تعقیب كیفری این سایت نكرده بود. اما دولت نهم به رغم تمامی حمایتهای انجام شده، بارها مستقیما و به دستور آقای احمدینژاد، از «بازتاب» شكایت كرده كه این نیز باعث شگفتی و تنزل شأن نهاد ریاستجمهوری برای تقابل با یك سایت اینترنتی دارد كه تاكنون بیش از پانزده شكایت از سوی رئیسجمهور و یا نزدیكان ایشان از سایت «بازتاب» به قوه قضائیه ارسال شده است و به تازگی نیز در اقدام بیسابقهای، چهار وزیر دولت با اتفاق رأی به فیلتر كردن سایت «بازتاب» دادهاند كه علاوه بر غیرقانونی بودن این اقدام موجب شگفتی و تأسف است كه چگونه این دولت كه بر شانه اصولگرایان به قدرت رسیده، تیزترین لبه تیغ برخوردها را متوجه نیروهای انقلاب میكند.
6ـ جنابعالی كه در طول یك سال و نیم گذشته، همواره به صورت مستقیم و غیرمستقیم و با استفاده از ابزار استدلال و عواطف و حتی تذكر به برادران فعال در «بازتاب» در جهت تعدیل انتقادات به دولت و تقویت حمایت از آن و شخص رئیسجمهور اصرار داشتهاید، خود بهتر میدانید كه بر اثر اصرارهای شما، بسیاری از مطالب انتقادی سایت از دولت و آقای احمدینژاد، منتشر نشد و در بسیاری از موارد، سایت به حمایت صریح از رئیسجمهور پرداخت. به گونهای كه برایند عملكرد سایت، دستكم تا مهر ماه گذشته كه تحلیل محتوای آن درباره دولت نهم انجام شد و حدود 80 درصد مطالب سایت نسبت به آقای احمدینژاد، مثبت و 20 درصد منفی بود، نشان از اثر این حمایتها دارد.
اما نتیجه این حمایت، برخوردهایی است كه شاهدیم در دایره اصولگرایان صورت میگیرد و حتی رسانههایی كه در دو سال گذشته، نقطه مستقیم تخریب رئیسجمهور بودهاند، مصون از برخورد میمانند و سایت «بازتاب» به صورت غیرقانونی، فیلتر میشود.