آفتابنیوز : آفتاب: یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: «من نسبت به ایجاد تحولات گسترده و تفاهمات وسیع و مؤثر در مسایل منطقهای و هستهای در گفتوگو با سولانا خوشبین نیستم».
جواد جهانگیرزاده در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب درباره اینکه آیا در میان حوزه تصمیمگیران نظام میل مذاکره مستقیم با آمریکا وجود دارد اظهار داشت: «مقام معظم رهبری همواره درباره قطع ارتباط با آمریکا موضعشان این بوده که رابطه با آمریکا کدام یک از مشکلات ملی ما را حل میکند؟ ایشان مقایسهای تطبیقی میان کشورهای دارای رابطه گسترده و در حوزه نفوذ آمریکا انجام داده و میفرمودند که هر کشوری که در حوزه نفوذ آمریکا قرار داشته و با آنها رابطه مستمر داشته یا کشوری است ضعیف و یا غیردموکراتیک».
وی افزود: «خود آمریکاییها هم از جمله در کتاب «سکوت امید» محدوده نفوذ خود در جهان را اعلام کرده و نوشتهاند که هر جا آمریکا وارد شده یا کودتا راه انداخته یا جنگ و کارهایی از این قبیل و منابع مالی کشورها را غارت کرده است».
این نماینده مجلس به وضعیت عراق به عنوان آئینه تمام نمای حضور آمریکا در منطقه اشاره کرد و افزود: «در عراق چه رخ داده است جز غارت منابع و کشتار انسانها و از میان رفتن اعتبار ملی و ایجاد درگیری و خشونت و تقابل قومیتها و مذاهب. این نتیجه حضور آمریکاست. سابقه حضور این کشور در ایران نیز هرگز سودی برای مردم نداشته و در موارد متعدد سقوط دولت ملی دکتر مصدق،مقابله با نهضت اسلامی، حادثه طبس و... همواره کارشکنی و رفتارهای تحقیرآمیز داشته است».
جهانگیر زاده دلیل اصلی رویارویی ایران و آمریکا را رفتارهای غلط ایالات متحده دانست و تصریح کرد: «علیالاصول اکنون نیز نباید دچار شتابزدگی شویم و این شیفتگی را که متأسفانه عدهای تا آمریکاییها حرفی میزنند عجولانه بروز میدهند، تداوم دهیم. من در نگاه رهبری چنین امری را ندیدهام و عموما رویکرد ایشان همواره از موضع عزت و حکمت و مصلحت و منافع ملی و دینی بوده است».
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با انتقاد از رفتار دوگانه آمریکا در خصوص گفتوگوهای سولانا و لاریجانی گفت: «سولانا یک مذاکرهکننده است و البته مذاکرهکنندهای که اختیار تام ندارد. این همواره محل نقد ما بوده است. به گمان من تحول مهم و ویژهای رخ نداده است. این هنوز از مقدمات سحر است و هنوز تا رسیدن به توافق زمان زیاد مانده است و متأسفانه تا آن روز باید منتظر ادامه برخوردهای دوگانه آنان باشیم».
جهانگیرزاده در پایان با اشاره رویگردانی جهان از آمریکا گفت: «من در اینکه در گفت و گو با سولانا تحول گستردهای ایجاد شود که مسایل هستهای و منطقهای را حل کرده یا تحت تأثیر عمیق قرار دهد چندان خوشبین نیستم».