آفتابنیوز : آفتاب: «جف هون» وزیر دفاع سابق ایالاتمتحده هنگام حمله به عراق در سال 2003 میلادی در شرایطی که بیش از چهار سال از زمان همراهی انگلستان با امریکا میگذرد، لب به اعتراف گشوده و ادعا کرد که نه نیروهای کشورش و نه فرماندهان ارتش ایالات متحده برنامهای از پیش تعیین شده برای عراق پس از سرنگونی صدام حسین نداشتهاند.
به گزارش آسوشیتدپرس، هون که در حال حاضر وزیر اروپا است اعتراف کرد که وی و همکارانش به شدت مخالف سیاستهای ایالات متحده در عراق بوده اما به دلیل اعمال فشارهای معاون رئیس جمهور ایالات متحده مجبور به اطاعت و هماهنگی بودند.
هون در گفتگو با گادرین در اینباره افزود:ما به هیچ وجه برنامهای برای روزهای پس از سرنگونی صدام حسین نداشتیم.شاید ما بیشاز اندازه امیدوار بودیم که پس از ورود به عراق با خیابانهای مملو از عراقیان در حال ابراز احساسات برای خود روبهرو شویم. هون در ادامه اذعان داشت که تاریخ باید در خصوص نقش نیروهای ائتلافی در افزایش خشونت در عراق قضاوت کند.
وی گفت:با توجه به اطلاعاتی که در حال حاضر در اختیار داریم باید اعتراف کنم که ما باید برنامهای برای عراق پس از حمله میداشتیم.
حضور نظامی انگلستان در کنار آمریکا در حمله به عراق برای حزب کارگر که حزب حاکم انگلستان به رهبری تونی بلر است بسیار گران تمام شد. تونی بلر تمامی محبوبیت خود را که در طول سالهای حضور در قدرت به دست آورده بود در قمار جنگ عراق باخت.
بر اساس آخرین نظرسنجی انجام گرفته توسط ایندیپندنت، 69 درصد از انگلیسیها بر این باورند که جنگ عراق تمامی مشروعیت این دولت را زیر سوال برد. در حال حاضر 7 هزار سرباز انگلیسی در عراق بخصوص در مناطق جنوبی آن مستقر هستند. البته دولت انگلستان پیش از این متعهد شده بود که تا پایان سال جاری میلادی نیمی از سربازان خود را از عراق خارج خواهد کرد.
هون در این مصاحبه اعلام کرد که دیک چنی در زمان حمله به ایالات متحده حتی از انگلیسیها نیز بیشتر بر بوش نفوذ داشت. وی معتقد است که بوش تصمیات خود را بر اساس نظر نهایی چنی و نه رایس یا پاول صادر میکردهاست.
هون در اینباره میگوید: برخی اوقات من با رایس، تونی بلر با بوش و جک استراو با کالین پاول تبادل نظر میکردیم و در نهایت میدیدم که نظرات هیچ کدام از ما عملی نشد.اینجا بود که متوجه میشدیم ما مهمترین مهره را بازی ندادهایم.این مهره نیز کسی نبود جز دیک چنی معروف.
به گفته وزیر دفاع سابق انگلستان، فرماندهان ردهبالای ارتش این کشور با مرخص کردن کامل ارتش و خارج کردن تمامی اعضا حزب بعث از ساختار قدرت به شدت مخالف بودند و این در حالی بود که تمامی این حوادث بیصلاح و مشورت انگلیسیها انجام میگرفت.
هون با وجود گذشت چند سال از آغاز حمله کشورش و امریکا به عراق در تعجب است که چگونه سرویسهای اطلاعاتی امریکا به دروغ ادعا کردند که رژیم صدام حسین دارای تسلیحات کشتار جمعی است.البته وی اندکاندک میپذیرد که کشورش وارد جنگی بر پایه اطلاعات نادرست شدهاست.
وزیر دفاع سابق ایالاتمتحده در اضافه میگوید: عذرخواهی کار بسیار سختی است.البته در نهایت من از تمامی کسانی که در این جنگ با ما همراه بودند حمایت میکنم.